Problém s DMX kontrolerem, EuroLite DMX192

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
utahs
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od utahs » sob 04. čer 2011 12:06:35

Nazdárek všichni.

Jsem nováček, a i když jsem si přečetl mnoho příspěvků na tomto fóru, nenalezl jsem odpověď, resp. příčinu mého neúspěchu.

Pořídil jsem si DMX EroLite Operator 192 http://www.hdt.cz/eurolite-dmx-operator ... /d-198742/
a k tomu adekvátní světla:
Eurolite LED Triangl 5x3W RGBAW DMX http://www.hdt.cz/eurolite-led-triangl- ... /d-217796/
Eurolite LED Apollo 5x3W RGBAW DMX http://www.hdt.cz/eurolite-led-apollo-5 ... /d-217797/
Eurolite LED Zoombie II 5x3W RGBAW DMX http://www.hdt.cz/eurolite-led-zoombie- ... /d-217799/

Mám je zapojeny přesně podle manuálu k DMX pultu, nicméně přesto prakticky žádná odezva. Tzn. starting address Triangl 001, Apollo 017, Zombie 033.
Propojeny přesně podle manuálu, zakončeny 120 Ohmovým rezostorem.

I přes to, že se snažím naporogramovat jakoukoliv scénu, v manuálním režimu tyto světla nefungují, v automatickém (podle hudby) také ne. Jenom občas při "nějaké" konstalaci hvězd se mne spustí rádoby stroboskopický efekt na Trianglu.

Zkoušel jsem je i naprogramovat všechny na stejnou adresu, tzn. 001 aby byly synchronní. Také nefungují. Samostatně na DMX také nejdou.

Když je přepnu z módu DMX do módu SoU (Sound Control Setting), bezpečně fungují na basy. Takže dělám někde chybu v ovládači DMX.

Ještě poznámka: kabeláž je v pořádku (na displeji všech třech světlel bliká kontrolní tečka signalizující zachycení "nosného kmitočtu" DMX pultu), funkce BLACKOUT je neaktivní.

Už si s tím nevím rady. Všechno je nakoupeno nové nepoužité a předpokládám, že je také korektně funkční. Díky za jakoukloliv radu.

Ještě jednou díky.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 04. čer 2011 15:26:55

si myslim, ze musis zapnut sceners 1, 2, 3, 4... (ja zatial pouzivam len s dimmer packmi...) a mat prepnute na manual, a manualne posuvat fadery,
Programovanie si musis najprv zapnut, a do jednotlivych scen poukladat co chces...

PS: neni som naj..., tak dajte vediet ci som trafil ;)

utahs
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od utahs » sob 04. čer 2011 17:54:01

Tohle mne právě nejde. Sem předpokládal, že když dám Scanners 1-12 (tím zapínám/vypínám jednotlivé projektory) a dám Music (v rytmu hudby), pak Faderami měním barvy. Bohužel tohle nefunguje. A i když naprogramuju scénu, pak v programovacím módu projektory nesvítí (tudíž ani nevím, co programuju, resp. nevím, zda mají, anebo nemají svítit), a potom když pustím dotyčný program, na displeji DMX pultu program běží, ale projektory jsou potmě.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » ned 05. čer 2011 14:36:33

:(
no 1 by malo bit od 1-16 atd.
Napadlo ma ze skusit ine kable, ale tvrdis ze su dobre, a ze ich mas zapojene...

Tak ma este napadlo, ze ci nemas prehodenu polaritu na vystupe z ovl. pultu (u hentoho sa to da...).

A teraz este ked to pisem ma napadlo, ci to nemas pripojeny kabel do toho Jacku (co vraj je na stroboskop), a nie do toho XLR (canon) na dmx.

Mom. asi viac neviem poradit, sak by mohol skusit aj niekto iny nieco napisat.
Ahoj!

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » ned 05. čer 2011 23:18:58

co keby si skusil zapojit aj iny pult alebo napr. henten vyskusat s dimerpackom (no sak nikde nenipovedane ze nemozes mat neaky chybny kus - na reklamovanie)

isto ma ta dioda blikat, a nie svietit? (asi nie, mom. som toeste neskontroloval na mojich zariad.)

utahs
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od utahs » stř 08. čer 2011 13:05:59

Už je to vyřešené. Tomáši, měl jsi pravdu. V pultu jsou přehozený piny a tudíž polarita v hajzlu. Sice na šasi uvedeno zprávně, uvnitř obráceně. I tak se může stát. Hlavně že už to všechno fachá... Díky i tak za pomoc.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » stř 08. čer 2011 23:44:50

Ahoj, dakujem za info, sice mi nejde do hlavy preco potom ti tie diody blikaly spravne :(

Na tom mojom to asi mam spravne... (no asi teda ho dat reklamovat ;)

PS: tot som ja zas na mojom tohto modelu Eurolite DMX operator 192
objavil nieco co mi priipada podivne, mozte tiez niekto skusit na vasom, ci je to "normalne"?:
Ze po zapnuti, vypinacu, a aj ked zapnem scenners,
tak musim fadery vytiahnut na max a az vtedy sa kanal zasvieti, a potom pri stahovanina min. a vytahovani na max. uz sa stmievanie sprava normalne.

(No hadam som tam nieco nepokazil viac pri vymene potenciometrov - faderov)

Dakujem. Tomáš

utahs
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od utahs » pát 24. čer 2011 11:14:45

Právěže přesně opačně. Musím mít všechny fadery dole, abych mohl začit programovat další scénu, jinak to nechodí. Tzn. naprogramuji SCANNERS jednotlivě, zapíšu do SCENES a pro další programování je musím dát všechny dolů, zhasnou a pak můžu programovat dlaší krok. Jinak to nefunguje a projektory jsou bez odezvy....

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » pát 24. čer 2011 14:59:49

Dakujem za info, sice som to nemyslel priamo pri programovani, ale ak tomu dobre chapem, tak sa to sprava asi tak isto... (sice mam zat. ine zariadenia, ale sak sa s tim hadam este niekedy pohram). Dakujem.

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“