Světelný pult na větší osvětlování?

  • Reklama
  • Powersoft skoleni 2019
janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 555
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od janek » čtv 16. led 2014 20:33:18

Ja som na pozeral na ten Titan One, je to lakadlo. Zatial ma ale odradila nemoznost pouzit MIDI/jednoduchsi DMX pult na ovladanie.

Ja pouzivam QLC+, pomerne presne poznam jeho slabiny, snazim sa s tym nieco urobit, ale zda sa mi to lepsie ako
freestyler - niektore obmedzenia pre mna vyvazuje dostupnost zdrojakov a datove subory v XML...

Ine softy som moc neskumal.

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od Návštěvník » čtv 16. led 2014 20:37:18

jaké v něm vidíš například slabiny?

janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 555
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od janek » čtv 16. led 2014 21:00:53

Návštěvník píše:jaké v něm vidíš například slabiny?
Nic z toho nie je zasadne ale napr.:

- tazko sa veci menia za behu, aj ked nieco sa uz da
- nezvlada 16 bitove prechody medzi scenami (efekty/pohyby su ok, ale prechody medzi dvoma scenami su len 8 bitove)
- viem dostat program do stavu, kedy prestane spustat funkcie (ale viem sa tomu stavu aj vyhnut :) )
- tlacitka s LTP funkciami nefunguju uplne OK - spustia sa, ale nesvietia. celkovo LTP by chcelo trochu dorobit -
nemuselo by byt az take LTP (v zmysle, ze ked sa skonci LTP funkcia, mohol by sa system vratit do nejakeho vychodzieho/nuloveho stavu).
Dosledok je, ze flash na LTP kanaloch nefunguje.
- vela veci v uzivatelskom rozhrani - mohlo by si to pamatat ako su prepnute taby, co je zakliknute, atd. co zase nie su zasadne veci, len by urychlili robotu.
- fanning takmer nie je podporovany

Ber tento zoznam ako od cloveka co sa v tom pomerne vrta, bezny uzivatel mozno na vsetko nedojde. Na druhej strane poskytuje pomerne dost moznosti,
ktore ine programy nemaju a da sa s nim celkom kuzlit. Ja som odvazny, na akcie si vacsinou beriem cerstvo skompilovanu verziu (s cerstvo dorobenymi vecami)
a zatial to prechadza. Posledny rok prebiehal burlivy vyvoj a pribudlo vela novych veci. Napr. najnovsie to bezi na Rasberry, cez webove rozhranie alebo cez OSC.

Uživatelský avatar
Tomáš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 799
Registrován: ned 05. črc 2009 8:23:27
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od Tomáš » čtv 16. led 2014 21:08:42

co znamena to LTP?
. ma to aj CZ/SK verziu? (ked uz sa v tom hrabes, mozno neaky preklad dorobit ;) zas moc vymyslam)

janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 555
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od janek » čtv 16. led 2014 21:22:37

Tomáš píše:co znamena to LTP?
LTP znamena ze Last Takes Precedence, cize "posledny ma prednost". Ide o to, ze co robit v pripade ze spustis viac funkcii ktore chcu ovladat jeden DMX kanal.
Napr. mas dve parky, v jednej scene je jedna na 50%, v druhej na 70% - kolko ma nakoniec svietit? LTP znamena ze sa pouzije hodnota z tej sceny, ktoru
si poslednu pustil, HTP znamena ze sa pouzije ta, ktora ma vyssiu hodnotu (Highest Takes Precedence - vyssia berie). HTP sa pouziva vacsinou na dimmre, LTP napr.
na goba alebo predvolene programy. Totiz pri HTP ked postupne zvysujes uroven tak vies robit prelinacky, co pri prechode z goba 3 na gobo 7 asi nie je moc ziaduce, takze
len gobo 3 a potom rovno gobo 7.

Skus pogooglit, najdes to lepsie vysvetlene aj s obrazkami.
Tomáš píše:ma to aj CZ/SK verziu? (ked uz sa v tom hrabes, mozno neaky preklad dorobit ;) zas moc vymyslam)
QLC+ ma od verzie 4.4.2 cesky preklad (autor Jan Lachman), vyzera viacmenej aktualny. Keby sa ti chcelo urobit slovencinu, alebo opravit cestinu, daj vediet, ukazem ti ako :)

Uživatelský avatar
Tomáš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 799
Registrován: ned 05. črc 2009 8:23:27
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od Tomáš » čtv 16. led 2014 21:33:07

Dakujem,
aj za ponuku, ale ja jazyky... :( :oops:
Tak to radsej necham na lepsich, sak mne furt niekto nerozumie.
Asi by som si ho tiez niekedy mal nainstalovat a hrat sa s nim az sa naucim lepsie, krajsie robit ;)
Dakujem.

Ogses
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 70
Registrován: čtv 07. čer 2012 16:19:46

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od Ogses » čtv 16. led 2014 23:19:56

a kde je ta čeština ke stažení? nemohu to najít :/

Ogses
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 70
Registrován: čtv 07. čer 2012 16:19:46

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od Ogses » čtv 16. led 2014 23:22:07

resp. je součástí programu, ale jak se nastavuje :)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3510
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od blaha » čtv 16. led 2014 23:26:11

už jsem to vypátral v návodu :D
musíš upravit spouštěcí řetězec u zástupce, pravé tlačítko/Vlastnosti
a za qlcplus.exe dopsat -l cz_CZ
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Ogses
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 70
Registrován: čtv 07. čer 2012 16:19:46

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od Ogses » čtv 16. led 2014 23:41:24

dík

deadmeat
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 99
Registrován: sob 19. úno 2011 13:42:07

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od deadmeat » úte 21. led 2014 20:19:23

kedysi som svietil na avolites Pearl, teraz chodim radsej s mensim Titan mobile, a na najmensie akcie urcite v priebehu najblizsich tyzdnov zaobstarame do firmy Titan One, nakolko mam skusenosti s Titan softwerom som si isty ze to bude dovolim si tvrdit najpouzitelnejsi program na live svietenie cez pocitac, zamerne hovorim live pretoze na nejaku uplnu automatiku to rebene nieje, ale automatika je pouzitelna maximalne na diskoteku, live koncert nechat bezat na automatike by som si nedovolil

Uživatelský avatar
P.S.

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od P.S. » pát 24. led 2014 23:32:30

Tak jsem tady opět a z vlastní zkušenosti bych na live zvučení music visualization určitě nedoporučil. Je to šíleně neintuitivní program s deseti otevřenými okny na ploše a že se dají příznaky (i když větší část ani nevím co znamenají) přiřadit k výškám, středům, basům atd. je sice pěkný, ale dobrý tak na diskotéku. Pořídil jsem si jen 16k verzi a po jednom odpoledním hraní mi to úplně stačilo. Vlastně šlo mi o převodník USB-DMX a ten teď mám :-)

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 426
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od PeBe » úte 28. led 2014 10:12:10

No vidíš, já si zase neumím představit, že bych všechno dělal rukama na pultu. Mám napsaný základní program, který mi svítí PARy podle příznaků. Pro scannery mám několik chase, ve kterých jsou scény přepínány příznaky a tyto chase spouštím tlačítky "DJ Button" přes touchscreen monitor. Nově jsem přikoupil KorgNanocontrol2, kterým si přes MIDI mohu spouštět scény, nebo přednastavené pozice scannerů. Faktem je, že s verzí LITE by to nebylo možné ani náznakem :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3510
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od blaha » úte 28. led 2014 11:02:41

My si MV taky nemůžem vynachválit, základní svícení je nastavený automatikou a to včetně hlav a osvětlovač si ručně mění chase, případně nálady.
Dokonce s tím děláme i nasvícení scénického tance v divadle, kde jsou většinou scény statické, ale mění se způsoby nasvícení plochy. A většinou si hodně vystačíme se 6ti hlavami zavěšenými nad jevištěm (průvany, středy, sprchy, body, diagonály, atd.).
Plný rozměr pak MV dostane, když se použije ještě submasterový pult, ať už nějaký jiný světelný, nebo MIDI konzole. V divadle to honíme STRANDem, na ven pak GLP LO24.

Odzkoušel jsem i jiné softy, ale ty mi nějak nesedly, možná bych přišel na chuť QLC+, ale tam, alespoň před rokem, byl problém v komunikaci s DMX Pipe na W8Pro (na W7 to chodí). Potřeboval jsem to hlavně kvůli divadelnímu svícení a submasterům (to MV nemá). Dál jsem to pak už nezkoušel a teď už máme na zájezdy LO24, takže to už není potřeba řešit.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Světelný pult na větší osvětlování?

Příspěvek od Návštěvník » úte 28. led 2014 20:27:20

PeBe píše:No vidíš, já si zase neumím představit, že bych všechno dělal rukama na pultu. Mám napsaný základní program, který mi svítí PARy podle příznaků. Pro scannery mám několik chase, ve kterých jsou scény přepínány příznaky a tyto chase spouštím tlačítky "DJ Button" přes touchscreen monitor. Nově jsem přikoupil KorgNanocontrol2, kterým si přes MIDI mohu spouštět scény, nebo přednastavené pozice scannerů. Faktem je, že s verzí LITE by to nebylo možné ani náznakem :wink:
to je fakt - verze LITE je opravdu k ničemu, nechápu existenci tohoto produktu :-)

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“