Rady ke QLC+

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvek od maly_medved » čtv 05. úno 2015 9:48:54

Teď zkouším verzi QLC 4.6.0 .... bohužel s Enttec MK2 taky nefunguje. Po instalaci při prvním spuštění strašně dlouho nabíhá respektive vůbec nenabíhá, přesýpací hodiny myši na ploše WIN 7 , a když jsem odpojil převodník z USB tak QLC hned naběhl. Pak jsem připojil převodník do USB, v záložce INPUT OUTPUT ho QLC vidí celým názvem včetně sériového čísla, ale fyzicky světla nereagují na pohyby faderů v simple desk, a při pokusu konfigurace ( taková ta ikona skříženého nářadí ) ukazuje v zařízení ENTTEC chybně některé parametry a při pokusu o změnu program vždy zamrzne ( ctrl alt del ).

To že QLC po startu nenaběhne, musím odpojit USB kabel převodníku, pak ihned naběhne jsem testoval několikrát a je to stejné na WIN XP i na WIN 7.

P.S. K mému předchozímu příspěvku ..... obdivuji práci vás kteří program vyvíjejí zdarma, chápu že prostě profi ( a slovem profi myslím placené ) programy vyvíjejí lidé v rámci své práce a o to víc obdivuji vás dobrovolníky, a konkrétně v případě QLC bych se i rád za vaši práci odměnil protože ono prostě dělat něco jen "za děkuji" jde jen do určité míry.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » čtv 05. úno 2015 11:32:15

Ha ! Když se mám v konfiguraci jen DMX 1 OUT v Universe 1 a DMX 2 OUT v Universe 2 tak to funguje ! Nesmím zadat DMX IN a žádné MIDI .

=D> :) :wink:

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Problém QLC+ a Enttec USB PRO MK2 VYŘEŠEN :)

Příspěvek od maly_medved » čtv 19. úno 2015 10:09:25

Viz mnou dříve popisovaný problém se zatuhnutím QLC+ ve spojení s Enttec PRO MK2

Už jsem na to přišel :D Mělo mě to napadnout dřív :)

Mylně jsem se domníval že Enttec MK2 nabízí možnost připojení DMX OUT 1 a 2 a zároveň DMX IN 1

Není to tak ! XLR výstupní konektory XLR M a F 1 jsou galvanicky propojeny, i zapojení 15 pin D-SUB konektoru na krabičce to tak má a musím u DMX 1 zvolit jen jednu možnost, nikoliv obě zároveň. On i ten softwarový panel v QLC se tak mylně tváří , umožní mi "zaškrtnout" obě možnosti ( DMX 1 IN a OUT zároveň ) , chvíli to běží a právě proto QLC+ zatuhne.

Ostatně výrobce to uvádí : "The 'Pro2' supports two full universes of DMX512, it can be used as an output to control lights, or as input. #-o

Jen pro úplnost uvádím zapojení 15 pin D-SUB konektoru pro zájemce , kteří si chtějí breakout kabel s MIDI IN a OUT vyrobit sami... přeci jen dát dalších 800,- Kč za kabel není málo a pro toho kdo chce třeba delší kabel je to zbytečné 8)

http://www.thomann.de/cz/enttec_pro2_db ... l_303000_0

01 DMX2 B - ( XLR pin 2 )
02 nic
03 Vcc ( 5 V ) max 250 mA
04 MIDI OUT GND ( DIN5 pin 2 )
05 MIDI OUT Vcc ( DIN5 pin 4 )
06 MIDI OUT ( DIN5 pin 5 )
07 MIDI IN+ ( DIN5 pin 4 )
08 MIDI IN- ( DIN5 pin 5 )
09 DMX2 GND ( XLR pin 1 ) * v originálu zapojeno , někdy OFF pro eliminaci smyček IN
10 DMX2 A + ( XLR pin 3 )
11 DMX1 A + ( XLR pin 3 )
12 DMX1 B - ( XLR pin 2 )
13 DMX1 GND ( XLR pin 1 ) * v originálu zapojeno , někdy OFF pro eliminaci smyček IN
14 nic
15 nic

Mirek Š

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » čtv 19. úno 2015 12:56:00

http://qlcplus.sourceforge.net/docs/dmxusbplugin.html odsek 4 sa pise ake kombinacie kombinacie by mali fungovat a ostatne zevraj nefunguju.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 23. úno 2015 8:46:26

Odzkoušeno naživo s EN MKII :

2x DMX OUT 1a 2 , ovládání MIDI IN s Novation ZeRO SL MKII a fungovalo to spolehlivě bez jediného záseku a výpadku.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » stř 18. bře 2015 9:51:25

Ahoj, mám dotaz : lze v QLC+ 4.8.4 udělat ve Virtual console tlačítko které by spouštělo scénu nebo chaser nebo collection v "nadřazeném OVERRIDE " módu s nejvyšší prioritou ? Nejde mi o solo frame kde ON jednoho tlačítka přeruší ostatní tlačítka v daném frame, jde mi o to že když poběží cokoliv ( scéna, chaser, efx, rgb matrix atd. ) tak by se tato nepřerušila ale kanály obsažené v takto "nadřazené" funkci budou mít větší prioritu ?

Příklad: běží chaser obsahující pohyby ,goba, shutter, barvy atd. 8mi hlav . Do toho chci spustit scénu která obsahuje pouze pan a tilt 4 hlav na sólového zpěváka . Během této scény se nepřeruší běh původního chaseru , jen ty 4 hlavy mají pan a tilt z nadřazené funkce a po jejím vypnutí opět bez přerušení vykonávají všechny 8 hlavy původní chaser ....

Jde to ?

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » stř 18. bře 2015 9:54:20

Nejde. Jedine co ide urobit je zneuzit na to Simple Desk, akurat tam netrafis tu polohu... Simple Desk ma maximalnu prioritu.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » stř 18. bře 2015 10:12:43

Díky Janku za reply , porobím to teda nějak pomocí solo frame

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » čtv 16. dub 2015 7:41:22

Ahoj, zeptám se : Mám čtyři stejné hlavy v řadě, chci na nich vytvořit pohyb pomocí funkce EFX tak aby šly "dvě a dvě" proti sobě. V záložce General u EFX je možnost "reverse", ta ale přehodí obě osy. Jde udělat u konkrétního pohybu EFX revers ( invert ) jen osy X ?

Vím že to můžu udělat rovnou v nastavení konkrétního DMX kanálu pro konkrétní Fixture ( invert ) , já bych to ale rád použil jen u některých EFX . Díky za případnou radu.

P.S. QLC+ verze 4.8.5.

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » čtv 16. dub 2015 9:21:33

"Reverse" neprehadzuje osy, ale posle hlavu opacnym smerom po trajektorii efektu. Ked mas napr. kruh, tak normalne chodia po smere hodinovych ruciciek a reverzne po tej istej trase, ale protismeru hodinovych ruciciek. Takze ked mas spravne symetricku trasu, tak to bude fungovat.

Da sa tomu pomoct este tak, ze EFX nastavis ako relativny, das ho pohybovat sa okolo stredu (127,127) a pomocou dalsej sceny pohnes hlavy kam potrebujes (napr. dopredu, alebo do strany).

Stiahni si https://github.com/janosvitok/qlcplus-w ... ster/lamac, a v subore zvukari-lamac-2014.qxw si pozri EFX "pan striedavo" a "tilt striedavo". Pripadne daj pokus, uvidis kam sa dostanes, a ked narazis, tak pridaj qxw sem a pozrem co sa s tym da robit.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pát 17. dub 2015 19:00:41

Díky, jasně už mi to dává smysl. Relativní pozice je super už jsem ji zkoušel. Jdu mrknout na vaše *.qwx. Díííky

P.S. když dám ten Váš soubor otevřít tak QLC hlásí že ho nemůže číst :/

SLight

Příspěvek od SLight » pon 07. zář 2015 21:45:22

Ahoj, asi mám blbej dotaz.
Koupil jsem si led pary, který nemají dimmer, a proto se chci zeptat jestli v QLC nejde nějak přiřadit, nebo něco takovýho.
Děkuji

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » pon 07. zář 2015 21:53:58

Co chces tym dimrom docielit? Mozno by ti pomohol slider v mode submaster.

SLight

Příspěvek od SLight » pon 07. zář 2015 21:58:22

Chtěl bych ho programovat, abych nemusel dělat každou barvu zvlášť.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » úte 08. zář 2015 7:09:04

Možná je to časnou ranní dobou, ale nějak nerozumím řeči tvého kmene... ;-)
Co je to za světla? Mají DMX512 řízení? Kde bys nechtěl dělat každou barvu zvlášť?
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Odpovědět

Zpět na „Software“