Stránka 2 z 2

Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: pon 14. úno 2011 14:50:42
od Jose1
Co jsi dneska snídal Safo??? Že to byla kaše.......? :-D
Ale jinak, vydařená cesta.......mailem.....! :-D
Kouknu ta tu Wiki....díky.
Ještě mě napadá ...... co třeba takové video se svým Time Code. Je to taky použitelné k těmto účelům?

Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: pon 21. úno 2011 12:20:53
od cepeto
Ahoj, mam tiez Tyros 2 a pouzivam midi na riadenie svetiel cez DMX.
Napis na email: palocepo@seznam.cz

Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: pát 02. zář 2011 1:56:46
od adamis
Koukám, že téma je už trochu zaváté pavučinami, přesto se pokusím poradit: dlouho jsem v tom tápal a nakonec jsem to zdárně vyřešil. Jsme duo, já hraju klávesy + zpěvačka = klasika. Hudební podklady pouštím dříve z MIDITEMPu, teď mám jiné zařízení (ale to není podstatné). Pouštím hudební stopu WAV soubor, a k tomu synchronizovanoustopu MIDI, která obsahuje texty pro dva monitory, ovládání halu, ovládání harmonizeru a hlavně ovládání DMX světel. Musí k tomu být samozřejmě převodník MIDI-DMX!! Po dlouhém hledání jsem zjistil, že v Praze je firmička, kde přesně toto vyrábí. Po zakoupení a neúspěšném zkoušení mi ochotní pánové z firmy pomohli s počátečním nastavením a dnes mi světla makají tak, jak si je u PC naprogramuju - prostě jedna báseň! Není to ale snadné - jsou v tom trochu úskalí.Světla používám 2 kousky STARVILLE HL40DMX - pohodička.
Koho by toto těma zajímalo - nebráním se pomoci. Milano

Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: pát 02. zář 2011 10:10:25
od TomasVv
Jak se ta firma jmenuje?

Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: pát 02. zář 2011 11:35:33
od adamis
nechce se mi to prozrazovat, ale když už jsem to slíbil... :-D :D :-D

http://www.chd-el.cz/index.php?id=431

To je přímo ten převodník, já mám ještě starší typ bez displeje pro 64 kanálů, ale funkce je snad stejná!

Re: Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: úte 07. říj 2014 8:49:41
od adamis
Podle toho, že se už nikdo neptá, je vše jasné - tak to jsem rád!!

Re: Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: úte 07. říj 2014 9:20:30
od Tomáš
no ja som nejakym cinom objavil tuto temu asi az teraz, zatial mam pocit ze nepotrebujem ovl. svetla midi, a mozno mi niekedy bude stacit midi vstup a vystup konektori na dmx pultikoch,
ale casom predpokladam ze nejake otazky este vzniknu ;-)

Re: Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: stř 05. pro 2018 21:29:53
od Jirka2
kalvoj píše:
čtv 10. úno 2011 10:02:08
Světla se prioritně ovládají před DMX a né midi. Midi je interface čistě na hudbu.
Na světla se prodávají speciální DMX kontroléry. Vypadá to jako malý mixážní pult.
Nejpoužívanější je Scan operator od GLP.
[/quot/]


Vzpomínám, že asi před 15ti lety jsem běžně z jednoho (č.16) kanálu pomocí CC, ovládal regulaci světel z MID podkladu pro klávesy YAMAHA PSR 540, uloženého, tenkrát ještě na disketě. Regulátor byl cca formátu A4. Měl MID vstup a výstup a 4 zásuvky 0 - 220. Světla řídily zabudované programy, nebo MIDI, nebo vestavěný mikrofon. V síťových zásuvkách mohlo být cokoliv (reflektory, strobo, mlha atd.) Spínalo a stmívalo to podle délky a výšky úsečky namalované myší v Cakewalku 3.0. Na trhu byly 2 shodné výrobky (dvou výrobců) a stálo to něco okolo 4k.

Re: Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: čtv 06. pro 2018 7:15:05
od PeBe
Původní dotaz starý 7 let, poslední příspěvek 4. Za ta léta se z tazatelů stali zkušenní osvětlovači i bez této citace... :-(

Re: Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: čtv 06. pro 2018 15:16:30
od Tomáš
Moje skusenosti a prax isli za tie 4 r. dole :( ....

Re: Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: sob 11. kvě 2019 15:54:41
od volda
Programuji světla v Cubase ( midistopa). Sice piplačka, ale výsledek skvělý, přesný , žádné hlídání temp. Žádná tvorba scén, VŠE V REÁLNÉM ČASE. Bubeník jede s klikem taky z midi stopy, pokud neuteče :-) syncho zaručeno . Jediné co je protivné , stavět celý svět.park pro kontrolu naprogramování. Nevíte o nějakém software s vizualizací, který by ukázal v reálném čase co světla dělají , fog, strobo apod. rovnou při přehrávání midistopy ? nebo nějaké jiné řešení vizualizace světel v PC ?

Re: Ovládání světel pomocí MIDI

Napsal: ned 12. kvě 2019 15:40:31
od volda
V podstatě by mi i stačilo částečně přejmenovat CC kontol v midi, pro lepší přehled kontrol. Bohužel v Cubase nelze.Snad najdu jiný soft, v kterém to bude možné.