Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

  • Reklama
  • Powersoft skoleni 2019
Uživatelský avatar
olanek

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od olanek » ned 20. úno 2011 23:54:32

prosím o pomoc při vytvoření tohoto scanu v creatoru, nemůžu to dát dohromady.nebo nejdou někde stáhnout knihovny světel eventuelně prosím o link . po třech letech sem se dal na zprovoznění dmx pipe když už ho mám a nejak se nedaří, předem moc díky

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosim pomoc

Příspěvek od olanek111 » pon 21. úno 2011 8:08:40

:( ještě to trošku upřesním . Nikde jsem na netu nesehnal seznam kanálu jenom že je to 6-ti kanálový scan .Po připojení na behringera lc2412 a nastavení adresy na scanu na 1 to vůbec nereaguje .pultík co jsem dostal při koupi s tím spolupracuje ale musím nastavit adresy na 1,2,3,4 ale mělo by to být 1,7,13,19 . Jsem z toho jelen vždy když se do toho pustím tak mě to zase odradí protože mi to nefunguje . Mohl by mi někdo poradit co a jak napsat ve fixture creatoru ?

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3516
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosim pomoc

Příspěvek od blaha » pon 21. úno 2011 9:44:11

DMX funguje tak, že pokud si naadresuješ světlo od 1 a má 6 kanálů, obsazuje kanály 1-6.

Dohledat funkce v manuálním režimu pak není problém, jeden kanál bude určitě ovládat PAN, jeden TILT, jeden pro každé kolo s barvami, případně goby, jeden bude ovládat dimmer nebo klapku stroba.
PAN a TILT poznáš okem, kola uslyšíš nebo si je nastav na 100%(255) a uvidíš.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosim pomoc

Příspěvek od olanek111 » pon 21. úno 2011 10:46:20

adresování světel mi je jasné mám martiny 812 a eurolight 4kanál dimry a tam to takhle funguje ale tady nastavím 1scan na 1 a připojím na behringera nebo na scanoperátor (z hlavy přesně nevím označení )a nic to nedělá . Napadá mě že by mohlo být jiné zapojení +a- dmx a nebo že není zapojeny zakončovací odpor .u martinů ho nepoužívám tam je interní . Jinak pultík co jsem k tomu dostal myslím že má označení lc6tak tam musím nastavit adresy 1.2.3.4aby to fungovalo .připadá mi to jako by to mělo jinačí protokol než dmx 512 . Ale píšou to na něm.tak nevím

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od olanek111 » pon 21. úno 2011 20:54:01

tak jsem se na to vrhnul a nějako se v tom nevyznám
postupně jsem nastavoval adresy na omniscanu od 1po 7 na dip a na pultu jsem postupně vyjížděl šavle a na dimmrech jsem kontroloval který kanál je funkční(kanál1až20)
adresa
adres. 1 1k(ánál) nic,2k 0%nic-50%default-100%reset,3k nic ,4k asi gobo,5k-10k nic
adres. 2 1k a 2k nic, 3k 0%nic-50%default-100%reset,4k,5k a 6k nic,7tit a pak už nic
aders. 3 1kaž6k nic,7k pan,8k tit a pak nic
adres. 4 1k až 8k nic,9k 0%nic-50%default-100%reset,10k gobo,11k color,12k pan ,13k tit
adres. 5 1k až 9k,10k 0%nic-50%default-100%reset,11k gobo, 12k color,13k pan, 14tit


pak už jsem zkusil jenom adresu 7 a 1kaž7k nic,8k 0%nic-50%default-100%reset,9k gobo,10kcolor,11k pan,12k titl

a teď babo raď........... heeeelp

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od Frenk » pon 21. úno 2011 22:14:34

Když to nereaguje tak buď zkus tedy prohodit to + a -, nebo zkus ten zakončovací odpor.....a jestli tu budes dělat bordel s tímhle http://www.zvukarina.cz/svetla-podia-sv ... t2727.html tak už ti neporadim ani jak to zapojit do zasuvky :D

----------
edit Martin: ten bordel jsem na blahovo upozornění vymazal
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od olanek111 » úte 22. úno 2011 8:46:39

#-o ok už budu hodnej. Polaritu jsem přehazovat nemusel začalo se to hýbat ,ale to adresování,co jsem zkoušel, je nějak nepochopitelné .teda alespoň pro mně . Viz můj předchozí příspěvek

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od Frenk » úte 22. úno 2011 9:38:13

Tak zkus sem hodit nejaký link na manuál nebo ofotit , vyfotit dip switche na tom zařízení, příp co to má za menu, možná je v tom nějaký bordel....ono to asi bude nějaký krám protože já ani nenašel kdo to dělá
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od olanek111 » úte 22. úno 2011 9:53:03

jo kdybych měl manuál tak tu nejsem :o) teď jsem v práci ale co se týče přepínačů tak 1až 9 adresy 10,11,pan a tilt ,12 master .výrobce psl . Nějací italové a na stránkách u nich ke stažení nic na tyto historické světla .krámy to možná jsou ale svítí hezky :o)

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od Frenk » úte 22. úno 2011 10:33:09

Mno hlavne ta tvoje "tabulka" nejak nesedi , jses si jistej ze nastavujes ty adresy správně, měls napatchovaný pult 1:1, mel jsi zaple jen ciste linearni prubehy ? jina 1-9 bude asi teda ta adresa, 10,11 pan til (asi invert??) a 12 master rezim ten bys mel mit vypnuty is myslim.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3516
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od blaha » úte 22. úno 2011 10:38:51

PSL dělal nebo dělá Dancefloor, tak se poptat tam.

Zkoušel bych to takto, na světle sházet celej DIP switch na OFF, zapnout pouze první, tím by dle mě mělo být nastevený adresování na DMX kanálech 1-6. Připojit k němu nějaký pultík, nebo "pipinu", hlavně s možností ovládat manuálně samostatně jednotlivé kanály DMX, pak bych vyjel ať už v softu, nebo na pultu kanály 1-6 na 100% a postupně po jednom s nima zkoušel hýbat.

Na 100% z toho důvodu, že třeba my máme na skenerech jeden z kanálů Dimmer a jeden Strobo klapku, a když nejsou tyto 2 kanály nastavený, tak skener prostě nesvítí.
Pak, jak už jsem psal 2 kanály budou určitě pro PAN a TILT a 2 pro barvy a goba.
Hlavně DIPy 10,11 a 12 nech vypnutý ty budou pro nějaký testy a automatiku.

EDIT: Frenk byl rychlejší, v podstatě potvrzuje co jsem napsal :) .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od olanek111 » úte 22. úno 2011 11:28:49

měl jsem to zapojeny sv pult - omniscan (s adresou 1 vše ostatní na dip na off )- a pak 5ks čtyřkanálových dimmru eurolite s adresama 1,5,9,13,17 (na ledkach jsem vizuálně kontroloval jestli ovládám doopravdy daný kanál ). Potom jsem to zkoušel i bez dimmrů jestli se to náhodou nějako nehadá a výsledek byl stejný. U martin 812 5 kanál scan to fungovalo tak že když jsem změnil adresu z 1 na 2 tak se mi všechny funkce na pultu posunuli o šavli takže pak strobo nebyl na 1 ale na 2šavli ,barvy nebyli na 2šavli ale na 3atd . Ale italové mají asi jinačí počty nebo systém . Z danceflooru mi teď prý nepomůžou protože je teď momentálně nemají ,. Asi koupím baterky a budu je řídit špagátama. Je to magie ,.,..

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3516
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od blaha » úte 22. úno 2011 11:44:19

Tak to skus podle mě, ale ne s pultem, ale "pipinou" a jen to světlo, adresa od 1.
Nějakej free soft jsi měl buď u ní, nebo kdyžtak tady:
http://dmx512.svetla.org/software.htm" onclick="window.open(this.href);return false;


Jinak předpokládám, že adresování DMX na DIPu ti je jasné (1,2,4,8,atd.).
Naposledy upravil(a) blaha dne úte 22. úno 2011 13:19:12, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od olanek111 » úte 22. úno 2011 13:07:16

ok večer udělám v ložnici light show . Zkusím to s pipinou, doma budou rádi :o .adresování mi je jasné adresa 13 dip =1,3,4 na on . Potom dám vědět jak se zadařilo . Zatím díky

olanek111
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 21. úno 2011 7:31:03

Omniscan hqi 150 a ficturecreator - prosím pomoc

Příspěvek od olanek111 » úte 22. úno 2011 22:10:06

:D tak díky fankovi a bláhovi jsem zjistil že behringer není nastavený jak má být a že budu muset projít kabely aby byli všechny ok. Což nebylo :shock: a já se trápím proč to nejde. připojeno na pipetu a odzkoušeno takže na 1kanále to nic nedelá na 2 kanále 0-11nic 12-116blackout,117-142 střední polohy kotouču a zrcátka,143-246 blackout,247-255 reset scan,na 3 kanále 19gob+blackout,4kanál jsou barvy(8barev0až99,100pomalý strobo bílá až111 rýchlý strobo bílá,112-124pomalý až rychlý strobo modrá atd a od200pomalý rainbow až 255rychlý rainbow,4. kanál pan 5kanál tilt . A korát nechápu využití prvních dvou kanálů. Ted už zbývá jenom to nacpat do fixture creatoru a tam nevím co a jak kam napsat jelikož anglicky umím jenom héééélp a good :oops: :smt017 .díky za rady

Odpovědět

Zpět na „Software“