Dmx Control - Error

Uživatelský avatar
Vevoo

Dmx Control - Error

Příspěvekod Vevoo » sob 23. lis 2013 12:49:02

Dobrý den.
Koupil jsem si převodník Enttec DMX USB PRO.
A chtěl bych k tomu používat DMC Control program. Ale pokaždé, když dám output Enttec dmx pro drive, tak mi to napíše Error. Nevíte co s tím?
Nebo nešel by na tento převodník DMX creator?
Nebo nějaký jiný program FreeStyler se mi nezamlouvá.
Prosím poraďte.
Děkuju



Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
Vevoo

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod Vevoo » sob 23. lis 2013 15:36:15

Plus potřebuji, aby k tomu šel připojit Glp lightoperator 24 a iPad mini s nějakým programem.



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3459
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod blaha » sob 23. lis 2013 18:14:25

Už by jsi se mohl zaregistrovat.

Jinak koukám, že si stejně jedeš svou, nejprve chceš investovat 20-30 tis. nakonec to ošulit free programem.

Pamatuj nic není zadarmo a pokud chceš kompatibilitu, funkčnost, podporu a láci, prostě z toho nevybruslíš.

V podstatě asi jeden z mála free programů použitelných je asi právě Freestyler, možná by se mohl dát použít ještě QLC+.

Ale já osobně stále tvrdím, že MV mi sedí nejvíc a neměnil bych i když mu zatím třeba externí ovládání přes tablet chybí, ale nějaké pokusy jsou.

Přes MV řídíme sestavu 6 wash hlav, 18 kanálů dimmerů, 2 mlhy, to je venku, pak s tím řídíme v podstatě to samé, ale těch kanálů dimmerů je o 72 víc, a k tomu ještě připojený externí DMX pult v divadle. Na ven mi teď jde ještě z Německa zrovna taky GLP Light Operator 24 na ovládání scén, kde je potřeba ruční zásah a stmívání. A to celkem bez problémů a s minimem nutných ručních zásahů.

Teď mě tak napadá MV (teda i jiný program) vlastně přes tablet ovládat jde, a to jakýkoliv, jde to přes vzdálenou plochu za použití TeamVieweru, v podstatě tedy na Win (jakýkoliv), Android, iOS i WinPhone 8. A TeamViewer proto, protože co jsem hledal, jako jediný pro vzdálené ovládání nevyžaduje připojení k internetu, dá se připojovat zadáním IP adresy vzdáleného počítače.
Pochopitelně to není to pravé přímé spojení se softem, ale použít to jde.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Vevoo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 80
Registrován: ned 24. lis 2013 13:51:24

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod Vevoo » úte 26. lis 2013 1:18:12

A ještě se chci zeptat jak mám spojit ten pult s Pc. Normálně přes XLR konektor?
Já, když ho zapojím do toho převodníku Enttec, tak přestanou reagovat světla a chovají se šíleně.
Jak na to?



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3459
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod blaha » úte 26. lis 2013 8:39:12

Jak ho zapojíš do převodníku Enttec?

To máš tento:
http://www.enttec.com/?main_menu=Produc ... escription

Jestli to asi nebude tím, že tenhle převodník nejspíš nebude umět nezávisle DMX IN a OUT a chovat se jako 2 převodníky. Jestli máš multimetr, zkus si schválně propípat ty XLR konektory mezi sebou, moc bych za to nedal, že budou propojený. Pokud je moje teorie správná, budeš potřebovat ještě jeden převodník.

Asi 2 nezávislé DMX umí až nová mk2 verze
http://www.enttec.com/?main_menu=Products&pn=70314

EDIT: Tak čučím do manuálu od tý tvý verze a mám pravdu:
Full 512 channel universe of input or output


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Vevoo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 80
Registrován: ned 24. lis 2013 13:51:24

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod Vevoo » úte 26. lis 2013 10:45:23

Takže když k tomu přikoupím tohle http://eshop.soh.cz/svetelne-ovladace/i ... usb-dmx512 tak to bude fungovat?



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3459
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod blaha » úte 26. lis 2013 10:52:11

Pokud se vzájemně nepoperou, což by neměli (na pipe se tuším používá nastavení pro Enttec), pak ano.

V podstatě bude hlavně záležet na softu, který na svícení použiješ a na OS který je na PC/NB nainstalovaný.
Jeden přiřadíš jako IN a jeden jako OUT a ve světelném softu si napatchuješ co ti budou DMX kanály z pultu řídit a kam se budou routovat.
Třeba MV umí poslat dál zadaný rozsah DMX kanálů z DMX IN na DMX OUT (klidně třeba všechny), nebo danými kanály řídit přímo přednastavené scény a chase.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Vevoo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 80
Registrován: ned 24. lis 2013 13:51:24

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod Vevoo » úte 26. lis 2013 10:58:58

Děkuji za radu :)
Tak já ho jdu objednat.



Vevoo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 80
Registrován: ned 24. lis 2013 13:51:24

Re: Dmx Control - Error

Příspěvekod Vevoo » úte 17. pro 2013 21:43:02

Chci se ještě zeptat jak přesně spojit ten pult Glp lightoperator 24 s Freestylerem




Zpět na “Software”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti