Rady ke QLC+

janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 550
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod janek » čtv 14. led 2016 17:16:12

V sucasnosti sa da novy tvar vyrobit len v C++ kode. Ak mas nejaky konkretny (ale vseobecny) na mysli, mozem ti ho tam prirobit.
Pripadne ak vies trochu programovat, mozem ti napisat kde sa to pridava.



REGISTRACE
Reklama
 

Uživatelský avatar
honza hl

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod honza hl » stř 24. úno 2016 8:01:43

ahoj, diky za nabidku, az to bude aktuální, dam vedet.

naskytl se mi tu dalsi zadrhel, a to jak by slo vyexportovat nejakou konkrétní funkci a naimportovat ji do jineho workspace?samozrejme za predpokladu, ze pouziji stejna zarizeni a stejna nastaveni.

A dalsi velka drobnost, a to se da udelat, aby byly v animacich(RGB matrix) ve virtualnim pracovisti k dispozici ty chytre parametry pro specifikaci barev, maskovani atp, abych mohl v podstate " nazivo" upravovat parametry. Pokud spustim Wizard funkci pro rychlotvorbu scen vcetne animaci, animace jsou pouze v cervene...

diky. moc za rady
honza



Vevoo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 80
Registrován: ned 24. lis 2013 13:51:24

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod Vevoo » stř 23. bře 2016 23:08:31

Dobrej.
Chtěl bych se zeptat. Řeším to, že když si dám na tlačítko shutter na 255 a pak ho odklinu, tak se nevypne. Nevíte co s tím?
U dimmeru to funguje.

Děkuji za odpověď.



maly_medved
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 716
Registrován: úte 03. črc 2007 9:27:11
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod maly_medved » čtv 24. bře 2016 7:30:37

Není to rozdílem mezi LTP a HTP kanály specifikovanými ve fixture ?



OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 502
Registrován: sob 31. led 2009 8:09:41
Bydliště: Valašské Meziříčí
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod OK2MDK » sob 20. srp 2016 20:19:23

Ahoj,
Mám dotaz.
Je duelat talčítko, které by pouze v "zakliklo" vybrané jiné tlačítka ve virtual konzoli?

Příklad:
Mám 4 hlavy.
Kliknu na nejaký společný pohyb. Ono mi v solo frame pro každou hlavu zaznači stejný pohyb (tj začnou najedou) a já sem schopen to na konkrétní jedné hlavě (v pro ni přislušném framu) vypnout - tedy ji vyhodím z práve probíhající "scény"?

Díky moc :)



maly_medved
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 716
Registrován: úte 03. črc 2007 9:27:11
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod maly_medved » ned 21. srp 2016 8:19:07

Jednoduše: pro jednotlivé typy hlav si vytvoříš efx ( pohyb), například line up down. Pak si v collections ( záložka Functions) vytvoříš funkci " všechny hlavy up down, do ní si hodíš efx jednotlivých typů hlav a pro tuto collection pak ve virtual console vytvoříš tlačítko.



OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 502
Registrován: sob 31. led 2009 8:09:41
Bydliště: Valašské Meziříčí
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod OK2MDK » pon 22. srp 2016 22:08:25

Díky za radu.
Ano toto jsem zkoušel, ovšem nefungovalo mi to podle mé představy.
Nicméně nyní vidím, že jsem něco delal špatně, jelikož pri rychlém stestu (byd si myslim že stejném jak pred psaním dotazu) to funguje jak má.

Měl bych ješte jednu otázku.
JAk udělat "pauzu" na programy? Pravda CUE list jsem nezkoušel.
Například jenom jde o "pomlku" v muzice. Zastavit programy a jedním je zase spustit. Pro zastavení, jen pohybů jsem vytvořil "práznou funkci" která v solo frame poyhyb vypne. Ovšem přijde mi to nešikovné.

Jinak super program. Chybí mi v něm tlačítko "krok zpět" typcky když něco posunuju. A nebo opět špatně hledám a nenašel sem.

Díky všem za Váš čas.



maly_medved
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 716
Registrován: úte 03. črc 2007 9:27:11
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod maly_medved » čtv 13. říj 2016 13:57:01

Když si vytvoříš SPEED DIAL a přiřadíš v jeho "widget properties" že má časově řídit daný efekt, pohyb , sekvenci .... tak od určité verze QLC+ má SPEED DIAL funkci zmrazení času , je to ikona ležatá 8



Uživatelský avatar
TomasBured

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod TomasBured » úte 18. říj 2016 15:10:29

Nevíte jak dát češtinu na Macu?
Děkuji za odpověď



maly_medved
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 716
Registrován: úte 03. črc 2007 9:27:11
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod maly_medved » úte 18. říj 2016 15:16:36

Proč češtinu ? U žádnýho trochu serioznějšího softu na práci bych češtinu nechtěl :/



Uživatelský avatar
TomasBured

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod TomasBured » stř 19. říj 2016 9:51:50

Spíš bych potřeboval poradit.
Mám enttec dmxusb pro. Připojím ho k Macu a v qlc je normálně vidět, akorát nejde signál ven.
Nevíte jak na to?
Koukal jsem, že někdo to tu řešil, ale ty odkazy mi nefungují.
Děkuji za odpověď



janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 550
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod janek » čtv 10. lis 2016 9:25:40

TomasBured píše:Nevíte jak dát češtinu na Macu?


Takto by to malo ist: http://www.qlcplus.org/docs/commandlineparameters.html pozri -l cz_CZ
Kam to mas napisat uz netusim, nepoznam Mac.



janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 550
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod janek » čtv 10. lis 2016 9:29:11

TomasBured píše:Mám enttec dmxusb pro. Připojím ho k Macu a v qlc je normálně vidět, akorát nejde signál ven.


Toto si videl/skusal? http://www.qlcplus.org/docs/questionsandanswers.html otazka cislo 4. Pripadne popozeraj oficialne (anglicke) forum, tak sa kazdu chvilu niekto pyta presne tuto otazku.

http://www.qlcplus.org/viewforum.php?f=24
http://www.qlcplus.org/viewforum.php?f=28



saty_cz
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 122
Registrován: stř 03. srp 2011 10:26:43

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod saty_cz » úte 06. pro 2016 21:02:52

TomasBured píše:Spíš bych potřeboval poradit.
Mám enttec dmxusb pro. Připojím ho k Macu a v qlc je normálně vidět, akorát nejde signál ven.
Nevíte jak na to?
Koukal jsem, že někdo to tu řešil, ale ty odkazy mi nefungují.
Děkuji za odpověď


Problém je v ovladač. Potřebuješ zakázat FTDI Driver.
http://www.dmxis.com/macdriverfix/



KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode

Haladyz
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 05. led 2010 13:53:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady ke QLC+

Příspěvekod Haladyz » stř 19. dub 2017 18:33:53

Zdravím neporadil by někdo jak nastavit MIDI pro kontroler GLP Operator 24 nějak se mi to vubec nedaří .




Zpět na “Software”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host