Rackový rozvaděč
-
- Reklama
-
- Nováček fóra
Rackový rozvaděč
Zdravím pánové,
Chci si sestavit rozvaděč pro menší PA systém + světla, ap.
Chci se poptat na nějaké vaše zkušenosti co tam dát a čemu se naopak vyhnout.
Jelikož jde jen o opravdu malé PA (6xMT18 + prozatím ND2129 jako vršky - plánovaná změna na DVA T8 4ks/strana a v budoucnu další rozšíření), tak stačí na přívodu asi 3x16A dle mě, jelikož se hrává v né úplně dobře zařízených místech, tak když člověk narazí na 3x16A zásuvku, tak tam 32A rozvaděč připojit nesmí
. Takže jako přívod 5 ti kolík 3x16 A. Hlavní Jistič C20A, Přepěťová ochrana typu SPD: T1 a T2 v sítí TN-S na bázi varistoru a druhá přepěťová ochrana s VF filtrem, dále hlídací relátko LOVATO DMK 70R1 nebo DMK 75R1 pro hlídání podpětí/přepětí a fázové asymetrie, poté RCD na každé fázi a MCB nebo AFDD na zásuvky 230V, co vy na to ?
Chci si sestavit rozvaděč pro menší PA systém + světla, ap.
Chci se poptat na nějaké vaše zkušenosti co tam dát a čemu se naopak vyhnout.
Jelikož jde jen o opravdu malé PA (6xMT18 + prozatím ND2129 jako vršky - plánovaná změna na DVA T8 4ks/strana a v budoucnu další rozšíření), tak stačí na přívodu asi 3x16A dle mě, jelikož se hrává v né úplně dobře zařízených místech, tak když člověk narazí na 3x16A zásuvku, tak tam 32A rozvaděč připojit nesmí

Re: Rackový rozvaděč
Pokud hraješ na ne zcela stabilních el.sítích tak bych žádné relé na hlídání fází nedával … mne to na špatných sítích vyhazovalo a byl to jen problem .. ted mam jen budíky na U a I jističe a prouďák a v pohodě ..
Až na 3 fázi upadne "nulák" pochopíš k čemu je hlídací relé (samozřejmě dobře nastavené
Také jsem míval tento názor, než to kamarádům z BengaBandu sežehlo půlku aparátu a než mi došlo, že se to může hravě stát i v jednofázovém rozvodu, neboť ten má svůj původ ve třífázovém a tam se to může hravě zrodit...Pokud hraješ na ne zcela...

Svatá slova. Tesat a ještě jednou tesat... I když mám obavu, že nebude málo lidí, kteří beztak nebudou chápat co a proč se tak děje, dokud sami nezažijí ten kouzelný okamžik, kdy se začne z aparátu kouřit...Až na 3 fázi upadne "nulák"...

A k původnímu dotazu... V této sekci toho bylo ohledné pódiových rozvaděčů napsáno, až hanba...

Co nejde silou, jde ještě větší silou...