Schéma pódiového rozvaděče

100-230-400 V..., rozvaděče, jištění, kabely, předpisy, oprávnění apod.
Elkon2
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob 28. lis 2009 8:31:28
Bydliště: Čermná nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod Elkon2 » čtv 16. pro 2010 15:21:48

Dávám k dobru zapojení rozvaděce vhodné pro rozvod na podiu.
Přílohy
Podiový přenosný rozvaděč.png


R. Král... příznivec zvukové techniky

Anna a Otto v letnim kine houstka
Reklama
 

Ota
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 379
Registrován: ned 08. led 2006 15:06:12

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod Ota » čtv 14. črc 2011 21:55:22

Když se opět přetřásá téma pódiových rozvaděčů pro PA, přikládám (studijní) schémátko.
Vídám často také rozvaděče osazené voltmetry. Spíše je ale vhodné osazovat spíše multimetry - hodnota procházejícího proudu je mnohdy důležitější, než napětí. Obzvláště v případě, kdy je k dispozici přívod s menším jištěním, než hlavní přívod našeho apecu. Ale je pravda, že do rackové rozvodnice se už těžko nacpou i MTP.

Multimetr např.:
http://www.global-download.schneider-el ... %20pm9.pdf
Přílohy
rack PA.GIF



honza637
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 635
Registrován: ned 18. kvě 2008 23:42:26
Bydliště: Sezimovo Ústí
Kontaktovat uživatele:

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod honza637 » čtv 14. črc 2011 22:01:51

Tak asi takhle bych to viděl. Viděl jsem nedavno ještě jednu dobrou věc - pro FOH pracoviště oddělovací trafo. Neni to blbej nápad....


Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod skeletons88 » čtv 06. říj 2011 17:36:24

hej len bude treba zosebou vlačit niečo rozmerne a tažke ? ajked su toroidy ale tiez jetam nejake kiliščo :)



honza637
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 635
Registrován: ned 18. kvě 2008 23:42:26
Bydliště: Sezimovo Ústí
Kontaktovat uživatele:

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod honza637 » čtv 06. říj 2011 21:44:28

Jednak to nemusí být kdovíjak silné a pak to má celou řadu bezpečnostních i praktických výhod. Když se ti do toho nechce, nikdo tě nenutí. tady se má řešit rozvaděč a ne jeho transport [-X


Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod skeletons88 » čtv 06. říj 2011 22:03:45

''nemusi bit sylne'' hej no neviem jak ty ale ja mam mix z napajacim zdrojom o 400w +fx rack 10ks si vezmi že v každom je 30w toroidik a +limiret gate eq deeser peq atd. 35ks tiež po 30w tomaš 1750Wcca dokopi ešte stale sati nezda bit velke a tažke pri šitnom apeci ?
teraz možeš napisat vyhody som zvedavi :)
Naviše použivaju ho ludia čosi nevedia rady zo zemnimy smičkami a tie sa daju odstranit aj bez vlačenia trafa jak som niegde prečital ''gdo umi umi ''



Uživatelský avatar
premek_k
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 19
Registrován: stř 13. črc 2011 12:39:46
Bydliště: Moravskoslezsko
Kontaktovat uživatele:

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod premek_k » čtv 06. říj 2011 23:29:49

myslím, že zemní smyčku to trafo neřeší.



honza637
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 635
Registrován: ned 18. kvě 2008 23:42:26
Bydliště: Sezimovo Ústí
Kontaktovat uživatele:

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod honza637 » pát 07. říj 2011 0:13:50

To trafo řeší galvanické oddělení od sítě, taky přes něj nepřejdou větší napěťové špičky,VF bordel, z hlediska bezpečnosti je to oddělení ideální ve spojení s chráničem. Pak to zemní smyčku vyřešit umí a docela elegantně. Závisí to samozřejmě i na dalších drátech v aparátu. Ony by ty smyčky neměly být ani bez trafa ;-)
skeletons88 - obvykle se dá vystačit v 800VA toroidem. Ve tvém případě zřejmě tedy ne, to se stane. Sám sice netušim nač máš tolik hraček ale což .... každý to dělá po svém. Tak holt silnější trafo a bedňáka nooo ;-)


Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Ota
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 379
Registrován: ned 08. led 2006 15:06:12

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod Ota » pát 07. říj 2011 8:51:13

Honzo, tak nevím, ale u zvukařský (i malý) firmy by se mohlo počítat snad s tím, že za FOH nebude stát naprosto totální antielektrikářský hovado, nedbající na stav svého zařízení, aby jsi to řešil jak ve zdravotnictví na operačním sále. Jak si zde představuješ vyřešení té zemní smyčky? IT soustavou na výstupu napájení z trafa, tj. nebudeš pak u FOH zemnit nic? Nebo budeš kolem FOH pokládat vlastní zemniče a nebo zatloukat zemnící tyče, či na sále obíhat se zelenožlutým lanem nějaké to samostatně (??) uzemněné železo? No a když bude PE vodič od FOH spojen s ostatním rozvodem ochranných vodičů, potom by jsi problém se zemní smyčkou metodou oddělovacího napájecího trafa řešil jak? Mimochodem, kudy poteče poté vybavovací rozdílový proud zamýšleného proudového chrániče? - Předpokládám samozřejmě to fíčko na sekundární straně trafa.
Netvrdím, že tato možnost je úplně na nic - opravdu se tímto způsobem i u zvukařiny dá docílit lepšího odstupu rušivých napětí ve spojení s kvalitními síťovými filtry (tzv. pračky), ale v aplikaci pro live je to opravdu Off Topic, nemyslíš? Sepiš si poctivě veškeré výhody a nevýhody poctivého standardního a Tvého řešení a je to asi jasné, ne?



Uživatelský avatar
premek_k
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 19
Registrován: stř 13. črc 2011 12:39:46
Bydliště: Moravskoslezsko
Kontaktovat uživatele:

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod premek_k » pát 07. říj 2011 8:56:48

jj, výhody galvanického oddělení, redukce napěťových špiček a rušení ze sítě jsou zřejmé. Jen u těch smyček mi to moc nepasuje - vždyť kamenem úrazu v tomto případě je vyrovnávání potenciálů a tudíž uzavření obvodu a proudy tekoucí vodičem PE, který je přece mimo trafo. Nebo je to jinak ? Musím si to nastudovat...

Edit: Ota byl rychlejší....



skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod skeletons88 » pát 07. říj 2011 11:00:11

nerieši smički ?
každopadne suhlasim a tiež nechapem načo vlačit sebou :)
mam toho vela ? su ludia čo maju toho ešte viac a podla mna ak maš kvalitny rozvadzač čo dokaže filtrovat siet a zrovna ju tak nemusiš toto riešit
(ak maš z privodu do racku vivedeny zemniaci vodič o 4mm cez každe zariadenie a zo zariadeni v racku zem odpojenu ) nič nove si myslim .



Uživatelský avatar
premek_k
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 19
Registrován: stř 13. črc 2011 12:39:46
Bydliště: Moravskoslezsko
Kontaktovat uživatele:

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod premek_k » pát 07. říj 2011 12:19:03

Moc jsem nepochopil, co jsi chtěl říct, takže nevím, jak to s tou odpojenou zemí myslíš. V každém případě je můj názor takový, že zásahy do rozvodu PE řeší jen diletant se (sebe)vražednými sklony.



skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod skeletons88 » pát 07. říj 2011 12:47:07

toto može napisat len autorizovany technik alebo lajik treba ostat pri predlžovačkach a toto nechat inym :) pe tam je len v zastupeni hrubšieho vodiča a lepšim zvodom .
a netvoria sa smički



Ota
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 379
Registrován: ned 08. led 2006 15:06:12

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod Ota » pát 07. říj 2011 13:00:41

Skeletone, nemohl by jsi trochu přemýšlet před tím, než do placu hodíš nějakej svůj blábol. Víš vůbec, co je to "Autorizovaný technik"? [-o<
Co to furt beztak plácáš, jseš malej kluk, nebo co?



skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Schéma pódiového rozvaděče

Příspěvekod skeletons88 » pát 07. říj 2011 13:50:16

hm ok no tento trafak sa použiva na operačnom sale gde stači že ratuju pacienta kebi tam nebol tak ratuju aj sami seba inak ak nerieši smički tak ake je jeho viužitie ?

ak maš 200 mašiniek a maš 200pe spojene z (plaštom) chassi ani náááááhodou sa tam nebudu tvorit smički ?

stači žesati zošuchne farba z chassi a to ver žesa tri davani veci do racku sem tam stane je okruh nasvete nakolko mame racki z upinacimi lištami tak aj tam spojiš všedko spolu čiže moj nazor __
(je lepšie mat to jednym 4mm PE ako 200ks 0,75 čo davaju vyrobcovia a robit si smički )

a ak ti prerazi pe gde mysliš že skonči na napajani racku smerom k rozvadzaču ?
NIE najde si cestu potych 0,75 vodičoch pekne k tvojim procesorom a možeš pisat zoznam škod :)

tich procesorou som schvalne udal 200 pre priklad




Zpět na “Elektroinstalace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host