Jaký jistič?

100-230-400 V..., rozvaděče, jištění, kabely, předpisy, oprávnění apod.
  • Reklama
  • DEMO14
Uživatelský avatar
KAdas

Jaký jistič?

Příspěvek od KAdas » úte 29. bře 2011 20:56:23

Dobrej zvukaři! Máme zvukový aparát a někdy hrajeme přes elektro centrály a proto sem se chtěl zeptat na nějaký jistič, aby nám to měřilo napětí atd. No prostě, kdyby to náhodou poslalo velký(malý) napětí, tak aby to vyhodilo jistič a nešlo nám to do zesíku atd. jestli už to tady je někde vyřešený, tak nám pls. napište odkaz :) díkec

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Jaký jistič?

Příspěvek od Frenk » úte 29. bře 2011 21:47:52

Třeba hlídací napěťové relé ... http://www.elkoep.cz/1-fazova-hlidani-ac/
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Uživatelský avatar
Jose1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 638
Registrován: stř 20. kvě 2009 19:31:19
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Jaký jistič?

Příspěvek od Jose1 » stř 30. bře 2011 12:35:16

Přepěťová ochrana....? :wink:
http://www.saltek.eu/cz/vyrobky/rada-dm" onclick="window.open(this.href);return false;

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Jaký jistič?

Příspěvek od Frenk » stř 30. bře 2011 12:42:11

...Jose to jsou ale přepětovky pro datová vedení. :-) Už ta kategorie slaboproud...... :)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Uživatelský avatar
Kadas

Jaký jistič?

Příspěvek od Kadas » stř 30. bře 2011 15:10:45

díky za typy, ale stejně sem z toho jelen :) takže to můžu zapojit do prodlužky, třeba na 5 rozvedení a za to zapojit zesilovače, třeba 5 zesilovačů a když mi do toho půjde velký napětí, tak to prostě vyhodí jistič a nezničí mi to zesíky! je to tak ? a tohle je jedno fázák, takže kdybych to potřeboval zapojit na prodlužku, tak potřebuji min dva a nebo koupit rovnou ten 3fázák... no a raději bych si udělal dvě prodlužky, at to nemám zapojený na jedné zásuvce 230V a nebo na jedné zásuvce od elektro centrály...kdybych se pletl, tak se nezlobte, ale nejsem elektrikář !!! :( a díky za rady...

Uživatelský avatar
KAdas

Jaký jistič?

Příspěvek od KAdas » stř 30. bře 2011 15:19:00

tak ještě jinak !! ted čtu a čtu a spíš bych potřeboval "vlastní rozvaděč" ! a tam právě zabudovat jistič! a taky abych to mohl připojit na pětikolík a normálně na 230V hrajeme všude možně a připojení se liší a nedej bože kdyby tam bylo zapojeno něco špatně, tak mám po soundu.. :(:(:( a proto bych si představoval vlastní rozvaděč a v tom jistič ! díky

Uživatelský avatar
Jose1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 638
Registrován: stř 20. kvě 2009 19:31:19
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Jaký jistič?

Příspěvek od Jose1 » stř 30. bře 2011 17:06:55

Frenk
Jooo jasně, přehmat..... :D
Já měl na mysli samozřejmě tohle
http://shop.elektram.cz/svodic-salda-27 ... /d-111915/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mám toho zrovna plný auto... :wink:

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Jaký jistič?

Příspěvek od Frenk » stř 30. bře 2011 17:53:44

jj, ale to zas jenom hloupá přepěvkovka, na tom napěťovém relé si můžeš sám nastavt spodní i horní hranici ve které to bude fungovat. Jinak ano vlastní rozvaděč by byl nejlepší řešení. Tyhle relé se samozřejmě dělají i pro 3F.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Uživatelský avatar
KAdas

Jaký jistič?

Příspěvek od KAdas » stř 30. bře 2011 18:33:45

jj koukal sem na to... takzvaná rozvodnice a jak by jste to řešili ? postavili by jste si vlastní a nebo by jste to řešili koupí ? no jde mi o to, že hrajeme všude možně a néé pokaždý tam je přípojka na pětikolík! ok, dá se to řešit redukcí, ale ! co když narazíme na zásuvky, kde je třeba jistič jenom na 10A a já tam budu dávat rozvodnici na který bude zapojen celý sound (zesíky, světla, mix atd.) no dá se to vyřešit tak, že bych koupil dvě rozvodnice, ale to je hodně peněz :(:(

Uživatelský avatar
KAdas

Jaký jistič?

Příspěvek od KAdas » stř 30. bře 2011 18:56:32

no myslel sem si, že to vypadá nějak takhle :
http://www.elektro-svitidla.com/sez-vid ... OVAT_OD=60" onclick="window.open(this.href);return false;

třeba sem vedle jak ta jedle, tak mi prosím napište jestli sem ...... =)

Pavel Sokolovna
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 57
Registrován: sob 13. lis 2010 21:24:54
Bydliště: českobudějovicko

Jaký jistič?

Příspěvek od Pavel Sokolovna » stř 30. bře 2011 19:08:34

Rzvodnici (rozuměj bednu) koupit hotovou a osadit patřičnými prvky, jako jsou jističe, proudový chránič a patřičné zásuvky, spínače, napěťové relé apod. Samozřejmě by to měl skládat člověk s patřičným oprávněním a provedena revize. Nejlepší bude, když oslovíš nějakýho elektrikáře/firmu v okolí, sám jsi psal, že elektrice nerozumíš.
Čtyřkolík/pětikolík půjde, ale: Záleží na mísních podmínkách. Ve čtyřkolíkové zásuvce musí být skutečně PEN vodič, redukci ze čtyřpólové zásuvky na pětipólovou použít můžeš. V pětikolíkové zásuvce bys svorky N a PE propojil. Tam kde bude už nová instalace a tudíž pětikolík, půjdeš kabelem z tvojí rozvodnice přímo do zásuvky.
A pak je supr, když se s místem konání seznámíš dopředu, třeba si i seženeš místního elektrikáře a domluvíte se, aneb "Kdo je připraven, není překvapen".
Pavel

Uživatelský avatar
Jose1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 638
Registrován: stř 20. kvě 2009 19:31:19
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Jaký jistič?

Příspěvek od Jose1 » čtv 31. bře 2011 8:38:25

Dá se taková rozvodná skříň nechat udělat na zakázku u firem, které prodávají elektro. Hojně toho využívám, třeba Rexel od kterých nakupuji.
Přijdu buď s projektem, nebo se dohodnu, co by to mělo umět a jaké parametry splňovat. Oni mě ji osadí, zapojí, zrevidují a vydají certifikát.
A prodají... :wink:

Jiří E
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 102
Registrován: čtv 02. říj 2008 15:21:39
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Jaký jistič?

Příspěvek od Jiří E » čtv 31. bře 2011 10:37:11

Taktéž to zrovna řeším, ale já budu mít rozvodnice v rackovém modulu. Pokud bys chtěl adresu na firmu, která to na zakázku vyrábí, tak mě kontaktuj soukromou zprávou. Nechci, abych vypadal jako dealer této firmy. [-X

Gustav
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 453
Registrován: ned 19. úno 2006 14:37:28
Bydliště: Praha

Jaký jistič?

Příspěvek od Gustav » čtv 31. bře 2011 11:22:05

HAAAA - Dealer :twisted: , firmy na rozvodnice v rackovém provedení : Jirka E. a mám Tě !
To je jen Pr..l :lol: + OT na smazání ! G.
Naposledy upravil(a) Gustav dne čtv 31. bře 2011 11:46:08, celkem upraveno 1 x.

Jiří E
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 102
Registrován: čtv 02. říj 2008 15:21:39
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Jaký jistič?

Příspěvek od Jiří E » čtv 31. bře 2011 11:34:06

To fakt nejsem. Ale rozhodl jsem se to řešit po loňském létě, kdy jsem stál za pultem ( pod stanem ) v pěti centimetrech vody a organizátor prosil, ať to nevypínám. Nestojí to za ten průser, kdyby se něco stalo.

Odpovědět

Zpět na „Elektroinstalace“