Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

100-230-400 V..., rozvaděče, jištění, kabely, předpisy, oprávnění apod.
Odpovědět
  • Reklama
  • Nový firmware pro SQ
Uživatelský avatar
Jozefe!
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: sob 21. kvě 2011 12:41:09

Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Jozefe! » úte 08. led 2019 17:08:23

Dobrý den,
mám dotaz, který se týká stabilizátoru napětí do racku (viz např. zde http://www.thomann.de/cz/furman_m10lx_e.htm).
Stabilizátor by měl být určen pro napájení analogových syntezátorů a další elektroniky v racku (kytarové fx pedály, multiefektové procesory a pod.).

Pokud budu do stabilizátoru připojovat elektroniku s klasickou zásuvkou jako je např. Lexicon MX400 XL https://www.thomann.de/cz/lexicon_mx400_xl.htm, tak to není problém, stačí mi obyčejný kabel viz zde https://www.thomann.de/cz/the_sssnake_kgs_kabel.htm

:?: Otázka zní, jakým způsobem ke stabilizátoru připojit elektroniku, která je napájená z DC adaptéru (např. https://www.thomann.de/cz/korg_ka350_po ... rch_prv_14 nebo https://www.thomann.de/cz/lexicon_mx200.htm)? #-o

Existuje nějaký kabel s redukcí, který se zapojí do stabilizátoru napětí a na jeho konci je klasická zásuvka, nebo je nějaké jiné řešení? Nemohu to nikde najít.

Mnohokrát předem děkuji za odpověď. =D>

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 347
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Otas » úte 08. led 2019 17:26:34

Praktický způsob je koupit šňůru euro prodlužovací z odkazu, ucvaknout samici a dát místo ní klasickou kabelovou zásuvku 230V. Samostatné konektory Euro nedoporučuji montovat na šňůru.
Dostaneš se sice do potíží, co je na Euru fáze a co nula, ale pokud si správně pamatuji diskusi na jiném fóru, je to přesně opačně, než na normální zásuvce.

Quicktor
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 60
Registrován: úte 07. čer 2016 22:00:31

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Quicktor » úte 08. led 2019 19:55:04

Otázka je ,kolik tam těch devítivoltových hejblátek máš ?
Náš kytarista má v pedalboardu něco takovýho :
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_powerplant.htm
no a ten spojíš tím NRL kabelem.
Ta hromada trafátek je deprimující.
Je to taky jedna z úhledných možností ( za litr )

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 131
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Bildic » úte 08. led 2019 23:06:59


Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3484
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od blaha » stř 09. led 2019 9:59:50

Osobně doporučuji Acar S8 FA
https://www.lan-shop.cz/acar-9608-15507 ... 6yEALw_wcB

Již tu někde bylo napsáno, že Furman je v podstatě jen přepěťovka s filtrem.

Tohle ho má taky, ale za jinou cenu, má to 8 plnohodnotných zásuvek, jištění, filtr a ochranu proti přepětí.

Úspěšně to používám již několik let jako hlavní rozvod pro pódiovku, od té doby nemám problém s brumy atp.

Ještě upozorním, filtry má jen verze s rackovými úchyty.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Jozefe!
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: sob 21. kvě 2011 12:41:09

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Jozefe! » pát 11. led 2019 20:23:30

Bildic píše:
úte 08. led 2019 23:06:59
Na furmana použivam https://www.tme.eu/sk/details/wn217-3_0 ... ble/jonex/

Super, děkuju. To jsem přesně hledal! =D>

ALSH
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 21
Registrován: stř 14. pro 2011 22:49:14

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od ALSH » stř 16. led 2019 13:27:29

Spolehlivé euro konektory vyrábí (prodává) Enika Nová Paka
https://www.enika.cz/komponenty_k3/prip ... vani_k412/

Odpovědět

Zpět na „Elektroinstalace“