Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

100-230-400 V..., rozvaděče, jištění, kabely, předpisy, oprávnění apod.
Odpovědět
  • Reklama
  • powersoft nakup
Uživatelský avatar
Jozefe!
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: sob 21. kvě 2011 12:41:09

Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Jozefe! » úte 08. led 2019 17:08:23

Dobrý den,
mám dotaz, který se týká stabilizátoru napětí do racku (viz např. zde http://www.thomann.de/cz/furman_m10lx_e.htm).
Stabilizátor by měl být určen pro napájení analogových syntezátorů a další elektroniky v racku (kytarové fx pedály, multiefektové procesory a pod.).

Pokud budu do stabilizátoru připojovat elektroniku s klasickou zásuvkou jako je např. Lexicon MX400 XL https://www.thomann.de/cz/lexicon_mx400_xl.htm, tak to není problém, stačí mi obyčejný kabel viz zde https://www.thomann.de/cz/the_sssnake_kgs_kabel.htm

:?: Otázka zní, jakým způsobem ke stabilizátoru připojit elektroniku, která je napájená z DC adaptéru (např. https://www.thomann.de/cz/korg_ka350_po ... rch_prv_14 nebo https://www.thomann.de/cz/lexicon_mx200.htm)? #-o

Existuje nějaký kabel s redukcí, který se zapojí do stabilizátoru napětí a na jeho konci je klasická zásuvka, nebo je nějaké jiné řešení? Nemohu to nikde najít.

Mnohokrát předem děkuji za odpověď. =D>

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 404
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Otas » úte 08. led 2019 17:26:34

Praktický způsob je koupit šňůru euro prodlužovací z odkazu, ucvaknout samici a dát místo ní klasickou kabelovou zásuvku 230V. Samostatné konektory Euro nedoporučuji montovat na šňůru.
Dostaneš se sice do potíží, co je na Euru fáze a co nula, ale pokud si správně pamatuji diskusi na jiném fóru, je to přesně opačně, než na normální zásuvce.

Quicktor
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 87
Registrován: úte 07. čer 2016 22:00:31

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Quicktor » úte 08. led 2019 19:55:04

Otázka je ,kolik tam těch devítivoltových hejblátek máš ?
Náš kytarista má v pedalboardu něco takovýho :
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_powerplant.htm
no a ten spojíš tím NRL kabelem.
Ta hromada trafátek je deprimující.
Je to taky jedna z úhledných možností ( za litr )

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 144
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Bildic » úte 08. led 2019 23:06:59


Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3509
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od blaha » stř 09. led 2019 9:59:50

Osobně doporučuji Acar S8 FA
https://www.lan-shop.cz/acar-9608-15507 ... 6yEALw_wcB

Již tu někde bylo napsáno, že Furman je v podstatě jen přepěťovka s filtrem.

Tohle ho má taky, ale za jinou cenu, má to 8 plnohodnotných zásuvek, jištění, filtr a ochranu proti přepětí.

Úspěšně to používám již několik let jako hlavní rozvod pro pódiovku, od té doby nemám problém s brumy atp.

Ještě upozorním, filtry má jen verze s rackovými úchyty.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Jozefe!
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: sob 21. kvě 2011 12:41:09

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Jozefe! » pát 11. led 2019 20:23:30

Bildic píše:
úte 08. led 2019 23:06:59
Na furmana použivam https://www.tme.eu/sk/details/wn217-3_0 ... ble/jonex/

Super, děkuju. To jsem přesně hledal! =D>

ALSH
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 22
Registrován: stř 14. pro 2011 22:49:14

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od ALSH » stř 16. led 2019 13:27:29

Spolehlivé euro konektory vyrábí (prodává) Enika Nová Paka
https://www.enika.cz/komponenty_k3/prip ... vani_k412/

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 144
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od Bildic » čtv 14. úno 2019 22:47:04

Len pre doplnenie
Hľada sa často stabilizátor napätia a nájde sa power conditioner.

Správne je potom hľadať Voltage Regulator. Ten zabezpečí “nekolísanie” napätia pre citlivé zariadenia.
Sú to ťažké krabičky a drahé.
Samozrejme že tie majú v sebe aj obvody ako “power conditioner” - filtre - napr. U Furmana ma “conditioner” Noise Filtration (AC noise filtering to reduce radio frequency and electromagnetic interference (RFI/EMI)) a Surge Protection (Spike & surge protection ensures equipment stays safe and your power stays clean).

Často dobré poslúži malá UPS (line interactive) napr. 550VA TrippLite AVR Series važi pod 5kg, s cenou pod 60eur a má automatickú reguláciu napätia (159V do 282V), ochrany, 6 zasuviek, atď.

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 422
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od PeBe » pát 15. úno 2019 8:54:40

[OT]
Dostaneš se sice do potíží, co je na Euru fáze a co nula, ale pokud si správně pamatuji diskusi na jiném fóru, je to přesně opačně, než na normální zásuvce.
Každému spotřebiči je srdečně jedno, jestli je fáze napravo, nebo nalevo. Jediné, kde to může vadit jsou motory a ty jsou zase lhostejné nám, jestli se točí tam, či zpět :-) Norma 332000-4-46 klade důraz pouze na zapojení ochranného kolíku a postavení ostatních vodičů je z hlediska účinnosti ochrany nepodstatné, ale doporučuje se jednotné zapojení.
[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

miro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 116
Registrován: pon 18. led 2010 20:07:27

Re: Jak zapojit do stabilizátoru napětí DC adaptéry?

Příspěvek od miro » pát 15. úno 2019 20:26:48

Ani motorům to nevadí. Smysl otáčení je u nich daný fázovým posunem. Pro spotřebitele jsou dva vodiče pracovní a jeden ochranný. A spotřebiteli a přístrojům vyhovujícím normě vůbec nepřísluší pitvat který z pracovních vodičů má potenciál zemní a který je pod napětím. Znám jediný případ, kde záleží na poloze fáze. A to je elektronika plynového kotle kdy při prohození nefunguje snímání plamene. To je ale závada pouze funkční, nikoli bezpečnostní. Sorry za OT.

Odpovědět

Zpět na „Elektroinstalace“