Electro Voice Tour X - TX2152
-
- Reklama
- Bobor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nazdar pani,
ma niekto tieto reproduktory?alebo pocul ich? ako by ste ich ohodnotili,zvazujeme zmenu bedni a docela s ami pacia tieto TX2152. Cena celkom prijatelna, a malo by to uz aj hrat celkom slusne.
keby boli financie by som bral TT25A ale je to mimo financi limit bohuzial.
takze otazka znie aky mate na ne nazor ak te ich niekto pocul, pripadne mozete doporucit v tejto cenovej kategorii - cca 1000€ +- 100€ - nejaké bednicky.
akcie mame roznorode, od zvucenia diskotek, cez koncerty rockovych,punkovych a metalovych kapiel az po nejaku tu dychovku sem tam.cize velky zaber docela.
dakujem za vase postrehy
ma niekto tieto reproduktory?alebo pocul ich? ako by ste ich ohodnotili,zvazujeme zmenu bedni a docela s ami pacia tieto TX2152. Cena celkom prijatelna, a malo by to uz aj hrat celkom slusne.
keby boli financie by som bral TT25A ale je to mimo financi limit bohuzial.
takze otazka znie aky mate na ne nazor ak te ich niekto pocul, pripadne mozete doporucit v tejto cenovej kategorii - cca 1000€ +- 100€ - nejaké bednicky.
akcie mame roznorode, od zvucenia diskotek, cez koncerty rockovych,punkovych a metalovych kapiel az po nejaku tu dychovku sem tam.cize velky zaber docela.
dakujem za vase postrehy
neni som ani zdaleka dobry, ale snazim sa zlepsit.....
-
Istic
Vidim ze tu ludia pisu az sa im s klavesnice prasi
. Pravda je ze vela recenzii na internete som nenasiel a tie co si mi poslal zneli povzbudzujuco. Za posledne dni som sa dopocul niekolko variant odpovedi. Jedna tvrdi ze treba kupovat viacej 12 palcovych bedni a nie 15 palce kde sa stredy nikdy nepodary bedni pekne zahrat. Avsak ked som pozeral specifikaciu k obom variantam z tej istej rady, tak vyslo mi ze obe hraju stredy uplne rovnako, co znaci ze bedne su da sa povedat takmer ekvivalntne co sa tyka pasiem, ale samozrejme s rozdielnym vykonom a citlivostou. Druha varianta hovory o uplne inych 15 palcovych bednach od DAS RF-215.85, ale ta mi zasa podla specky nepride o nic lepsia. Kedze som ziadnu z bedni nepocul, tak nedokazem posudit absolutne nic. Mozem u tychto vyrobcoch verit specifikacii?
Velke plus, ktore prikladam EV TX2152 je pomer cena/ vykon a to ze pouziva 36dB vyhybku co sa velmi pozitivne prejavuje aj v jej frekvencnej charakteristike. Myslim si ze tie stredy tam nebudu az take "upadnute" ako to tvrdia podaktori.
Rovnako som cital som forum kde jedna rockova kapelka niekde v USA pise ze si "vyrazne prilepsila" zvuk tymito bednickami a neda na ne dopustit a rata s nimi aj do buducna. Vo vseobecnosti si myslim ze sa nebude jednat o nic zle a v danej "nizsej" cenovej kategorii viac nez uspokojujuce.
Velke plus, ktore prikladam EV TX2152 je pomer cena/ vykon a to ze pouziva 36dB vyhybku co sa velmi pozitivne prejavuje aj v jej frekvencnej charakteristike. Myslim si ze tie stredy tam nebudu az take "upadnute" ako to tvrdia podaktori.
Rovnako som cital som forum kde jedna rockova kapelka niekde v USA pise ze si "vyrazne prilepsila" zvuk tymito bednickami a neda na ne dopustit a rata s nimi aj do buducna. Vo vseobecnosti si myslim ze sa nebude jednat o nic zle a v danej "nizsej" cenovej kategorii viac nez uspokojujuce.
Tieto bedne som este nepocul, avsak jednu akciu som zvucil na mensie TX 1152 a ich zvuk sa mi velmi pacil. Nemal som pocit ziadnej diery medzi 15 a 1 palcom, stredy ok, basov tiez dost. Papierovo ta citlivost nie je zaa nejaka extremna, ale subjektovne to hralo dost hlasno, hnal to EV Q99 na pol plynu. Ani pri vyssich hlasitostiach sa charakter zvuku velmi nemenil, myslim, ze TourX je celkom vydarena seria. Pravdupovediac, neviem, ci by som za podobnu cenu vedel zohnat nieco lepsie.
- Bobor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no bedinky su doma, zajtra hrame tak ich rovno odtestujeme ze co to poviem.
saq zreferujem moje dojmy a pocity...
saq zreferujem moje dojmy a pocity...
- Bobor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
dopadol som tak ze nebolo kde zlozit nas zvuk tak sme si cez zvuk kapely nakoniec.
ale tento tyzden sa snad poradi ist to do DK vyskusat ze ako to hra.
kazdopadne bez ohladu na cas dam vediet moje dojmy a tak, snad to uz coskoro vypocujem a budem moc zreferovat...
ale tento tyzden sa snad poradi ist to do DK vyskusat ze ako to hra.
kazdopadne bez ohladu na cas dam vediet moje dojmy a tak, snad to uz coskoro vypocujem a budem moc zreferovat...
-
Istic
Ahojte,
Tak nakoniec sme to vsetko s Bobrom preskusali. Pravdou je ze na zvukovku moc casu neostalo, ale aj napriek tomu zvuk viac nez len uspokojivy. Zvuk cisty v celej sirke dynamiky a stredy mi absolutne nechybali, ba bolo ich viac nez dost. Co ocenujem ze vysky su vobec neni uskriekane a celkovo bednicky davaju velmi vkusny zvuk. Pri kapele alebo playbacku zvuk bol stale priezracny a krasne citatelny. Myslim si ze v danej cene najlepsia mozna volba. JBL SRX sa mi nejak moc teraz posledne zvukovo nepacili.
Tak nakoniec sme to vsetko s Bobrom preskusali. Pravdou je ze na zvukovku moc casu neostalo, ale aj napriek tomu zvuk viac nez len uspokojivy. Zvuk cisty v celej sirke dynamiky a stredy mi absolutne nechybali, ba bolo ich viac nez dost. Co ocenujem ze vysky su vobec neni uskriekane a celkovo bednicky davaju velmi vkusny zvuk. Pri kapele alebo playbacku zvuk bol stale priezracny a krasne citatelny. Myslim si ze v danej cene najlepsia mozna volba. JBL SRX sa mi nejak moc teraz posledne zvukovo nepacili.
- Bobor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
presne tak ako Istic napisal, velmi solidne bedne s peknym a vyvazenym zvukom.
nedavno sme na tom hrali jednu akciu kde sme nemali spodky ale na EQ ked sme trosku pridali tak toubasovalo dost aj samo, netrebalo tahat suby.
zvazujeme ze casom zaobstarame este jedny keby trebalo vela zvuku brat....
jedine male minus za te rucky, trosku naprd sa to nosi,ale ked clovek vychyta tak sa to da prezit...
nedavno sme na tom hrali jednu akciu kde sme nemali spodky ale na EQ ked sme trosku pridali tak toubasovalo dost aj samo, netrebalo tahat suby.
zvazujeme ze casom zaobstarame este jedny keby trebalo vela zvuku brat....
jedine male minus za te rucky, trosku naprd sa to nosi,ale ked clovek vychyta tak sa to da prezit...
- Bobor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
momentalne CSQ RMX 2450, ale casom ak sa podari by sme k tomu fukli asi Q1212 od EV.
-
navstevnik
Napis az vyskusas Q1212. Malo by to byt o kus lepsie ako s RMX.
Ale na disco budes asi casom potrebovat TX2181 a cross, napr. DC One.
Ale na disco budes asi casom potrebovat TX2181 a cross, napr. DC One.
- Bobor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no na tu Q1212 si este pekne pockame, ked bude niekedy cas mozem to skusit na xTI4000 ktory mame. tym krmime basy. no ten EV subacik by bol fajn, ale mam 4kusy sukbakov osadenych RCF takze basov je zatim dost, pripadne su 4kusy snekov od dan acousticu..