Ako vymenit vyskovu membranu v Gemini Gvx-15?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako vymenit vyskovu membranu v Gemini Gvx-15?

Příspěvek od banach » pon 01. dub 2013 12:54:24

Hubert: já se divím, že se tím vůbec chceš zabývat. Oceňuji Vaši distribuci reproduktorů a repro-komponent, měřené sestavy atd., to tady nemá obdoby, ale takový čínský sajrajt... Budete asi muset zavést alespoň jednoduché měření na každé pobočce a člověka k tomu, haha.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 01. dub 2013 13:19:32

To bych celkem rád, ale nejsou lidi. V Bratislavě to ještě souvisí s prostorem, tam musíme nejdřív sehnat něco většího, speciálně v Ostravě jsem od začátku chtěl mít nějakého servisáka, tam je místa dost a je to tak daleko, že by to bylo opravdu potřeba. Je fakt že tyhle bedny už nejsou ani zajímavé, ale ona by to pro mne byla tak hodina práce a to je mi blbé nenabídnout, když vidím, že se majitel snaží a nic.

H.M.

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » pon 01. dub 2013 16:35:22

Já jsem se ani nenabízel.Posílat kurýrem lacinou bednu do Čech ze Slovenska se nevyplatí. Takových předělávek jsem jen vloni dělal asi 20 (všechno z Moravy). Kupodivu se dá z těchto laciných plasťáků leckdy udělat i solidně hrající bedna. Limitem bývá výkon, protože skelet nebývá moc pevný....
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Imrich
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Imrich » stř 03. dub 2013 9:47:45

Je to 100% v membráne. Výhybka to nie je. Vyskúšal som tam dať driver aj mebránu
z druhej bedne a ten išiel dobre. Tak isto som dal zlý driver na dobrú bednu a tiež kreslil aj tam.

Takže to chcem vyriešiť čo najjednoduchšie, výmenou driverov, nakoľko tú membránu nemôžem zohnať.

Môžete mi teda poradiť, či tam môžem použiť ten selenium alebo nejaký iný z plochým uchytením? Membránu už hľadám mesiac a nedopracoval
som sa k ničomu.

Prosím o radu aké drivery kúpiť, vzhľadom k tým parametrom:
Basový reproduktor - udávajú 420w
Výhybka - 1.8 Khz.

Ďakujem.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 03. dub 2013 10:57:10

To jsi taky mohl napsat dřív, ušetřil bys mi vymýšlení všech eventualit. Pokud máš jeden zaručeně dobrý driver a jsi spokojený s tím, jak s ním bedna hraje, tak se dá s celkem přijatelnou spolehlivostí změřit jen ten a podle výsledku hledat náhradu. Není to tak dobré řešení, jako hledat ji s výhybkou, hornou, bednou atd. v ruce, ale ještě schůdné. Snaž se ale pochopit, že bez zjištění, jak hraje, se dá ta náhrada pouze HÁDAT a to s chybou klidně ve stovkách procent. Je skoro nemožné se takhle trefit, podívej se na měření 1" na našich stránkách a vezmi v úvahu, že rozdíl asi 3dB (1:2) už je vždycky slyšet, rozdíl 5dB je velice slyšet a výjimkou nejsou ani větší. Tím nemíním průměrnou citlivost, ale shodu kmitočtového průběhu v celém rozsahu cca 1500-20 000Hz.

http://prodance.cz/protokoly.php?AnchorID=46&Lng=CZ

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 03. dub 2013 11:45:17

Nevím kde a jak jsi se ptal, před hodinou jsem poslal dotaz a tady je odpověď:
Dobrý den,
dodává se pouze kompletní výškový reproduktor. Cena je 1595,- Kč včetně DPH. Dodání cca 1 měsíc.

Hezký den,
Mgr. Libor Klemenc
http://www.dancefloor.cz
A kontakt:
klemenc@dancefloor.cz
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Imrich
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Imrich » stř 03. dub 2013 16:18:40

Nazdar.
Z Dancefloor.cz už odpísali aj mne, tiež: dodávka do mesiaca. Potrebujem to vyriešiť cca do týždňa.

Volal som s pánom z firmy dan acoustics a poslal som mu parametre.
Hneď na to ma kontaktoval a vyslovene mi odporučil použiť (tak ako aj všetci ostatný, ktorých som sa pýtal) selenium d220ti-omf-8. Že to údajne menia dosť často v podobných reproboxoch, bez nutnosti výmeny výhybky a nikto sa zatiaľ nesťažoval, že to aj hrá omnoho lepšie. Samozrejme aj so servisom by som už nemal problém, nakoľko s membránou do tejto značky nie je problém.

Najrozumnejšie riešenie vidím vo výmene driverov za selenium a budem mať pokoj. Takto by som musel čakať mesiac, a moc by som už spoľahlivosti súčiastky neveril.

Všetkým ďakujem za odpovede, rady a trpezlivosť.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 03. dub 2013 17:19:08

Jo, to bych uměl taky, Selenium zastupujeme hodně let a prodali jsme jich kvanta. Jenže já mám trochu vyšší ambice než jenom něco prodat a občas se to potká s jistým nepochopením...
Zdravím ing. Dlábika a snadná řešení :-)

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 03. dub 2013 17:53:25

V tomto případě stojím za Hubertem :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Repro“