Jaké monitory pro kapely i na vykrývky? 12 tis. max
-
- Reklama
Jaké monitory pro kapely i na vykrývky? 12 tis. max
ahoj potrebuju radu
potrebuju monitor na kapely ,
mam vyhlidnuty
DB 710dx,720,910
db crome 12+
nebo nejaky RCF?
ale 10-12000kc max.
pouzivani monitor pro kapely. ale i treba na vykryti stran na jinych akci.kde je potreba i vykon.
potrebuju monitor na kapely ,
mam vyhlidnuty
DB 710dx,720,910
db crome 12+
nebo nejaky RCF?
ale 10-12000kc max.
pouzivani monitor pro kapely. ale i treba na vykryti stran na jinych akci.kde je potreba i vykon.
-
John Locke
Re: Jaké monitory pro kapely i na vykrývky? 12 tis. max
RCF 312-A je jasná volba.
J.
J.
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No z RCF řady 3 bych volil 310, 312 bych se raději vyhnul obloukem, jsou to asi nejhorší bedny co RCF dělá i mistr tesař se utne.
Jinak řada 4 je také celkem v pohodě.
Z DB ty Opery 710, 712 jsou uplne bez problemu a hraji vyrazne lepe ( prirozeneji ) nezli avizovana 312.
Samozřejmně luxus by byly dB DVX 10 - 12 ale finančně jsou jinde.
Určitě bych se vykašlal na řadu Cromo, to je tak na nenáročné diskoteky ( navíc bedny nejdou řetězit pokud by bylo potřeba použít coby odposlechy) a vyhnul bych se také řadě Flexys.
Jiní poradí i jiné značky, já mám dlouhodobou zkušenost s výše zmiňovanými.
Z DB ty Opery 710, 712 jsou uplne bez problemu a hraji vyrazne lepe ( prirozeneji ) nezli avizovana 312.
Samozřejmně luxus by byly dB DVX 10 - 12 ale finančně jsou jinde.
Určitě bych se vykašlal na řadu Cromo, to je tak na nenáročné diskoteky ( navíc bedny nejdou řetězit pokud by bylo potřeba použít coby odposlechy) a vyhnul bych se také řadě Flexys.
Jiní poradí i jiné značky, já mám dlouhodobou zkušenost s výše zmiňovanými.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to jen pro jednu kapelu, pro kolik lidí? Mě totiž napadá ještě IE řešení.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Tazatel píše, že to chce i na side filly. 
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jasně, už to vidím, ještě nejsem úplně nastartovanej
.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Proč?John Locke píše:RCF 312-A je jasná volba.
J.
Ten názor by chtělo něčím podložit, třeba i jen subjektvním popisem. 312 se mi vždy přednesem líbila víc než 310 (aspoň ty původní verze, nevím co teď ty nové).relaxmusik píše:312 bych se raději vyhnul obloukem, jsou to asi nejhorší bedny co RCF dělá i mistr tesař se utne.
Pro tazatele:
Aktiv / pasiv? Když odposlechy, tak pro jakou kapelu? Protože třeba v rockové kapele si aktivka za 12 tis. moc neškrtne. Nebo škrtne, jednou...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na tom celkem není co vysvětlovat, jsou to osobní názory. Když si je zprůměruješ, tak ti vyjde, že je to normální bedna, což mimochodem potvrzují statistiky prodeje, když porovnám jednotlivé modely, tak nevybočuje ze svého okolí (beru v potaz ART s 10"÷15"+1" a trojkovou a sedmičkovou řadu). Spíš se dá říct, že ART712-A se prodává nadprůměrně, ale to je už mimo rozpočet. Mimochodem ten negativní názor se tady opakuje (a výrazně při tom stupňuje) tak dlouho, že zaručeně nemůže jít o současný model ART312-A MK III. V roce 2011 byla myslím na trhu stále první, nejvýše druhá verze, třetí se prodává teprve dva roky.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Jo, jen je rozdíl, když někdo řekne "mně se ta bedna nelíbí, hraje měkkce / tvrdě / makově", nebo někdo napíše "nejhorší bedna a utnutí mistra tesaře" - jak kdyby ta bedna byla poruchová či obsahovala objektivní, měřitelné nedostatky. Prostě mně to nepřišlo fér... ač je mi to jedno, nevyrábím, neprodávám.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na to je asi potřeba si projít předchozí příspěvky relaxmusik na podobné téma, tam je od toho roku 2011 určitý jasný vývoj názoru, aparátu, já docela souhlasím s tím, že v porovnání třeba s těmi vyššími řadami dopadá původní ART312-A nebo jeho první feritová verze hůř, nakonec proto tam je i takový cenový rozdíl. Nicméně ne každý to takhle porovnal a myslím, že většině lidí slouží dobře, kdyby ne, tak se to už dávno projevilo na těch prodejích mnohem výrazněji, protože na výběr je. Já můžu říct jen tolik, že v sedmičkové řadě jsou nyní prodeje této velikosti osazení větší než v trojkové, ale to platí jen pro poslední cca rok, předtím to bylo úplně obráceně a vliv na to měla hlavně změna ceny.
H.M.
H.M.
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk Prodance to napsal jasne, opravdu bych doporucil si priplatit na tu 712, stoji to za to.
Nez kupovat polovicatou vec za 12 tis.doporucuji par kacek pridat a nebo ty bedny od dB co jsem napsal,
funguji take dobre.
To Kamil:
Ano koupil jsem si kdysi 2 ks Art312, tusim v roce 2010 a po cca trech mesicih sly z domu
Mel jsem pasivni verze a mel jsem pujcene i aktivni verze, obe dve verze jsou pod cca 120 - 140 Hz takove neslane az gumove netransparentni, vadilo me to treba u akustickych kytar. Kdyz byly spojene a krosnute se subbasem nebylo to spatne, ale pri samotnem pouziti bez subu to bylo dost zretelne. Ty aktivni 312 byly zvukove o neco brilantnejsi nez pasivni, ale pokud to vezmu kolem a kolem tak 310 zahraje temer to same ale v mensim baleni, zda se mi i lepe odladena. Jedinou slabinu kterou asi ma pri pouziti coby odposlech ma asi nepatrne slabsi skelet, ma tendenci vice jakoby dunet do podlahy, ale da se to opet eliminovat neni to zasadni problem, ono je to vzdy neco za neco.
Verzi 312 MK ( i kdyz uz jsou dalsi ) jsem sice letmo slysel ale nemel jsem moznost srovnani, ale zase soucasna cena ..., je to na zvazeni.
Nez kupovat polovicatou vec za 12 tis.doporucuji par kacek pridat a nebo ty bedny od dB co jsem napsal,
funguji take dobre.
To Kamil:
Ano koupil jsem si kdysi 2 ks Art312, tusim v roce 2010 a po cca trech mesicih sly z domu
Mel jsem pasivni verze a mel jsem pujcene i aktivni verze, obe dve verze jsou pod cca 120 - 140 Hz takove neslane az gumove netransparentni, vadilo me to treba u akustickych kytar. Kdyz byly spojene a krosnute se subbasem nebylo to spatne, ale pri samotnem pouziti bez subu to bylo dost zretelne. Ty aktivni 312 byly zvukove o neco brilantnejsi nez pasivni, ale pokud to vezmu kolem a kolem tak 310 zahraje temer to same ale v mensim baleni, zda se mi i lepe odladena. Jedinou slabinu kterou asi ma pri pouziti coby odposlech ma asi nepatrne slabsi skelet, ma tendenci vice jakoby dunet do podlahy, ale da se to opet eliminovat neni to zasadni problem, ono je to vzdy neco za neco.
Verzi 312 MK ( i kdyz uz jsou dalsi ) jsem sice letmo slysel ale nemel jsem moznost srovnani, ale zase soucasna cena ..., je to na zvazeni.
Věřím, že od 120 Hz do 140 Hz vyhraje třeba 712, ale zvuk horny je u 312 mnohem kultivovanější. Což je zase jen subjektivní protinázor. Rozhodně už ale teď tvůj postoj není jako "odsouzení šmahem" 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Může tam hrát asi roli i ten skelet, je to u trojek univerzální velikost pro 12" i 15", což je v obou případech kompromis a menší sedmičkový skelet se pro 12" může víc hodit a je samozřejmě nejspíš i tužší. Taky jsou jiné basreflexy. Pro někoho to jsou nuance, někdo to ani nevnímá a jiný zase může mít něčím podobným celý dojem zkažený, opravdu "každý slyšíme jinak" a také na jednou rozeznaný nedostatek nebo přednost je už člověk citlivější. Na tohle přijdete, když se musíte snažit vyhovět opravdu hodně zákazníkům a i vaše osobní hodnocení se s některými jejich diametrálně rozchází. I když to zní blbě (viz ty známé bonmoty o mouchách a jejich preferencích :-), tak skutečně je jedinou jistotou ten "většinový vkus", protože odpovídá Gaussově křivce, no a potom už jen snaha držet se spíš na její horní půlce, cokoli ale bude až na svahu, je menšinová až dokonce snobská záležitost.
H.M.
H.M.
- Petr V.
- Uživatel

Slyšíme všichni víceméně stejně, když se narodíme, tak je shoda téměř 99%, rozlišíme konejšivý příjemný zvuk od nepříjemného. Okamžitě po narození si začínáme modifikovat tzv. základní akustickou osnovu, totéž se týká ostatních smyslů. Je autentická u každého člověka a dokonce by bylo potřeba řádově 10bilionů lidí, aby byla šance, že se jejich akustická osnova bude v dospělosti podobat z 70%, i kdyby poslouchali celý život to samé . Proto se nám líbí každému něco jiného a naprostou shodu nebudeme mít nikdy. Pokud někdo hraje trvale na KF650z nebo jiný podobný reprobox a najednou má zvučit na ART712, tak mu tam bude trvale něco chybět, zvuk mu může být nepříjemný. Takže i když dva posluchači slyší to samé, pocity mohou být velmi rozdílné. Nemusí to fungovat ve vztahu prodávající/kupující
.
Já tedy hrozně nerad odpovídám na dotaz : "A jaké je to zvukově?"
P.S.: Strávil jsem teď nějaký čas na JIP a vedle mě ležel neurolog, tentokrát v roli pacienta. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí o funkci lidského mozku. Je to jednoduché a přitom nesmírně důmyslné zařízení. Skoro až jsem začal pochybovat o evolučním vývoji....
Já tedy hrozně nerad odpovídám na dotaz : "A jaké je to zvukově?"
P.S.: Strávil jsem teď nějaký čas na JIP a vedle mě ležel neurolog, tentokrát v roli pacienta. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí o funkci lidského mozku. Je to jednoduché a přitom nesmírně důmyslné zařízení. Skoro až jsem začal pochybovat o evolučním vývoji....
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Pochybuji, že se dá nějak spolehlivě zjistit, co kdo z nás slyší, když se narodí. Dá se zjistit na té úplně nejjednodušší rozlišovací škále, jak bude reagovat, ale to vůbec neznamená, že je tak jednoduchý i ten vjem. Zrovna tak bych nepokládal všechno další jen za naučené, proti tomu je veškerá zkušenost. Naopak je úplně jisté, že třeba absolutnímu sluchu se nedá nijak naučit a abych byl upřímný, tak mne ani nenapadá, kde se bere a jak je možné, že skoro všichni vnímáme kmitočet jaksi "analogově" a zhruba jeden z deseti tisíc "digitálně". Příměr volím proto, aby bylo jasné, jak je to absurdní, ručička na otočné cívce prostě NEMŮŽE začít měřit o několik řádů lépe a vysvětlovat to "jinou funkcí mozku" není vysvětlení. Navíc je jisté, že se to projeví nebo vznikne pouze ve věku, kdy to dotyčnému k ničemu není (leda by chtěl být činný pouze v jednom z asi tří oborů, které ale nemají moc dlouhou historii a zajímat to může leda jeho rodiče, ovšem protože je k tomu nutná i u nás vzácná genetická dispozice, tak naprostá většina těch rodičů nemá šanci). Projev nějakého atavismu to rozhodně není, podobně vzácný výskyt by nebyl malým skupinám lidí k ničemu.
Evolučnímu vývoji je buřt, kdo v něj věří a kdo pochybuje anebo má prostě úplně jinou teorii. To je na něm velmi přitažlivé, nakonec on klidně vydrží i jakéhokoli pánaboha osobně, protože i ten mu bude muset nějak věrohodně doložit, kde se vzal, anebo si přiznat, že sám ještě neví :-)
H.M.
Evolučnímu vývoji je buřt, kdo v něj věří a kdo pochybuje anebo má prostě úplně jinou teorii. To je na něm velmi přitažlivé, nakonec on klidně vydrží i jakéhokoli pánaboha osobně, protože i ten mu bude muset nějak věrohodně doložit, kde se vzal, anebo si přiznat, že sám ještě neví :-)
H.M.