Poraďte repro na tábor, provoz na baterie

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Draug
Uživatel
Uživatel

Re: Poraďte repro na tábor, provoz na baterie

Příspěvek od Draug » stř 04. čer 2014 23:22:06

Jde o to napájení... ten samson ve slevě pod 5k mi přijde takový, že asi nic výhodnějšího nesežene... každopádně oceňuji nemegalomanské řešení! Díky

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 05. čer 2014 8:15:51

Jak to tu čtu, tak opravdu záleží na využitelnosti, a efektivnosti.

Nějakej bateriovej systém jsem třeba viděl u faráře, když nám světil novou lípu. Ale tam se dá předpokládat, že to použijí i několikrát do měsíce. Kdežto na táboře bez elektřiny to je jednou dvakrát za rok. Nepřijde mi to moc efektivní a za tu cenu vůbec ne. Navíc stále musíš řešit dobíjení baterie a nikde se ani nepíše za jak dlouho se do plnejch nabije.

Opravdu mi přijde využitelnější a efektivnější nějaká 10" nebo 12" aktivka + malá elektrocentrála. A to buď půjčit, nebo i koupit.
Jako aktivka, neřekl bych, že je úplně jedno jaká, protože nedávno jsem slyšel nějakou pseudo plastovou aktivku co měli u nás na maškarním a byla z toho slyšet taková pěkná koule i při malé úrovni hlasitosti, akorát jsem z toho měl depku. Takže aktivku třeba i toho Behringera B112MP3, nebo něco podobného. Výhodou je, že se dá použít i v klubovně na nějaké další akce, nebo na nějaké víkendové "tábory", atp.
Malá centrála, jak již tu zaznělo, nemusí běžet furt, krom toho, i vedoucí mají šmatlafony a je potřeba je dobít a dnes už nějaké spojení být musí, už jen co kdyby se něco stalo. Je tu možnost i dobíjení dalších věcí, jako foťáky, kamery, baterky do svítilen, i ten tablet, nebo noťas z kterýho se hraje je potřeba nabít. A je tu i úspora na jednorázových bateriích a tím i menší ekologická zátěž.

A teď finance, B112MP3 stojí cca 6k, centrála 650W-1kW se dá sehnat už kolem 3k (akorát pozor na spotřebu). Zaplatit se dá buď z táborních peněz, nebo sponzor a nebo požádat město, či obec o grant. Jde to, když se podívám kolik peněz dostanou třeba pionýři u nás ...
Další možností je si prostě tu centrálu půjčit a třeba i tu bednu, je tu i možnost domluvit se s ostatními uskupeními táborového typu a pořídit tyto věci společně, nebo třeba něco mají, tak si to od nich půjčit. Pokud se letní tábory nekryjí, lze tímto způsobem rozmělnit náklady a zajistit lepší využití techniky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 09. čer 2014 8:47:10

A nebo se naskýtá ještě jedna možnost. Nepouštět dětem nic a učit je, že se mají chovat k přírodě ohleduplně a namísto nablblých hitovek z rádia poslouchat zpěv ptáků :-)

saty_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od saty_cz » pon 09. čer 2014 11:18:49

Naprosto souhlasím z Bláhou!
Ještě bych přidal, že pokud jsou tábory 1x za rok a jinak to nebude využité tak tak ty baterky vydrží jeden tábor, max 2. Pak nejspíš umřou na nepoužívání.
moje doporučení:
Koupit bedny, těm se i při nevyužití nic nestane a centrálu si půjčit. Centrála přece jenom potřebuje nějakou údržbu (hlavně olej) a to se taky nemusí vyplatit.

KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 11. čer 2014 18:13:20

S aku je to fakt (teda pokud to neni na AA). Hadam, ze u tech vestavenych tam bude hoodne podobny akumulator jak v prenosnych studiovych foto blescich (podle vahy bud klasika Pb nebo Lion) a s tim mam prazlou zkusenost. Presne, kdyz se to nepouziva DENNE, tak odejde aku po roce, v horsim pripade se uplne vybije a prepoluje a to pak s sebou aku veme i nabijeci okruh (moje zkusenost). Nebrat!
Autobaterka -> menic, nebo centralu

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 11. čer 2014 18:33:37

Ještě tak trochu OT, i když to souvisí. Jak se dá provozovat legálně tábor bez elektriky, když máte tvrdě za krkem hygienu. A co vím co dělá kámoš tábory, tak třeba maso musí být každý den čerstvé, je nutná voda, chlazení atp.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 11. čer 2014 19:08:34

Buď jedeš pro maso dopoledne, nebo vaříš bez masa. I to jde. Je hodně potravin, které chlazení nepotřebují. Ale takové věci bychom měli řešit minimálně v baru, ať nás Martin nevypere :)
Diskuzi se nebráním, mám na tábory akreditaci...

andree

Příspěvek od andree » pon 30. čer 2014 20:18:02

A nebyl by si nejlepší zapůjčit techniku? Jakýkoliv zvukař vám bez problému půjčí jednu aktivku... Jinak pokud je tábor pevný, je tam nějaká bouda, tak nejednoduší je koupit solární panel (a potřebné věci jako baterka a měnič), je to investice do budoucna... na několik let...
Já když byl naposledy na táboře tak každý tam měl PC, wifi připojení po celé budově a po večerech kalili jednotlivé sekce hry proti době :D a mobily jsem si mohl nabít kdekoliv...
Ano byl jsem na počítačovém táboře.... a pod námi byla sekce video :D

Odpovědět

Zpět na „Repro“