Z čeho postavit sub 18" ?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Otas
Uživatel
Uživatel

Re: Z čeho postavit sub 18" ?

Příspěvek od Otas » úte 12. led 2016 11:44:47

Jen podotknutí:
2 * 15" jsem myslel dvě bedny, v každé pouze jeden 15" reprák :). Bedýnky se pak pouze přisunou k sobě pro popsaný efekt. Na subbasovou kouli v malém prostoru si dovoluji nevěřit.

Každá větší značka má repráky výborné, ale naopak i mizerné. Jsou výborná repra od Eminence, Beymy, B+C, Fane atd, stejně jako existují jejich výrobky z kategorie Lowend.
Já bych při tvé situaci (není-li nošení problém)volil neodymy RCF od Filipa: http://www.prodance.cz/vas-bazar.html?i ... D%26pq%3D7 pokud je samozřejmě ještě má a něco málo zlevní. Mají dobrý magnet a snesou malou bednu. Basreflexové kysny není velká potíž navrhnout a truhlář je postaví. Popřípadě se dají koupit z bazaru.
Havlis:
1800 W peak = 900 W program = 450W AES - čili trvale. Pro to bych se určitě nenadchnul. Ale je to hotová bedna, to je fakt.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 12. led 2016 13:19:05

No, lowend B&C je na tom asi tak, jako docela povedená Eminence, zas tak úplně se ty značky nepřekrývají, někomu se notoricky nedaří i to, co druhý seká desetiletí jako Baťa cvičky a hraje to všechno (i v porovnání s cenou) výborně. Mizerné B&C jsem za ty roky nepotkal žádné, slabí jsou třeba v hornách, prostě je skoro nedělají, ale to ani většina výrobců reproduktorů, je to spíš džob pro výrobce beden. Ano, ty 18" RCF jsou velmi povedené, ale holt do deseti se dvě takové bedny nevejdou ani když se napíše ježíškovi. Těžko se vejde jedna, pokud má být opravdu z březového multiplexu a vyrobené někým, kdo to umí a nemyslí si, že to je jako když bouchá lidem skříně do zdi z lamina (což je dnes bohužel spousta tzv. truhlářů). Ale ona by nakonec možná na ty Yamahy i jedna stačila, když k ní bude adekvátní zesilovač.

H.M.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 17. led 2016 3:47:22

Tak mi přistála na stole Sigma Pro 18A. Odvolávám, co jsem odvolal, fakt ten reproduktor nemůžu nikomu doporučit. Sorry, ale membrána je snad z načerno natřeného toaletního papíru a jelikož postrádá i jakýkoli sofistikovanější tvar nebo jiné vyztužení, chová se zoufale. Takový relikt ze šedesátých let. Já věděl, že ji nemám rád, ale už jsem trochu zapomenul proč. Nehraje to. Bedna i membrána pro sub musí být především tuhé, což je bohužel parametr, který T-S nezohledňuje (leda hodně nepřímo a zcela nepřesně, jako hmotnost).

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Repro“