VERSE AUDIO

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
patres

Re: VERSE AUDIO

Příspěvek od patres » pon 21. čer 2010 14:05:46

zdenda píše:Ahojte všichni hudební nadšenci, nechtěl jsem nikoho naštvat ani zavádět nějaké konkurenční boje, potřebuji si poslechnout něco o čem si myslím, že kvalitní je protože by snad někdo nevyrobil a neprezentoval něco co nefunguje ale bohužel u prodejců žádná sestava Verse k poslechu není a nikdo ani netuší kde hraje. Snad se mě časm podaří sehnat kontakt na někoho kdo hraje na Verse na neprofi. úrovni jako jsou zábavy a pod. S pozdravem Zdenda

když si to budes chtit poslechnout tak napis na email patres20@seznam.cz mam system verse 7KD. jsem z prahy.

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 21. čer 2010 14:45:40

patres píše:když to clovek neslyli tak o tom neví nic. a vykonostně to ma pojistku 2,8amp ale cela bedna je v digitalním provedení. a každa bedna muže napajet az 14 dalsích beden z 1ks EL.proud. to jsem taky koukal. subwoofer napaji 2 satelity pres 1 zasuvku. a satelity muzou dal napajet EL. dalsich 14repro na každe strane. vše na 1 zasuvku. 220.
Teď si elektrikáři, a architekti eletrotechniky rvou vlasy :lol:

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » pon 21. čer 2010 15:41:53

Jo patso ja bych taky rad kdyby se na forech nic nemazalo, ale zas je chapu, ja tam taky nepisu jak me vyborne hraje Soundcraft GB4 a podobne. O tom je stejne nejlepsi se bavit na nezavislych forech jako treba tady :-)

No a co jsi jako chtel rict s tou pojistkou a digitalnim zesilovacem ?? 230*2,8 mas 640W, a to nepocitam ucinnost zesilovace, tak dejme tomu ze to bude mit tak 500 max.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

einsteincz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz » pon 21. čer 2010 16:11:41

a při napájení 14 ks beden jedním průchozím powerconem, rychlý přepočet říká, že prvním kusem powerconu poteče 40A =D>

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » pon 21. čer 2010 16:33:58

No po akci z toho bude nerozebiratelne spojeni :-) tedy pokud jistice dovoli a neodkape to :D

Ale jsou i 32A powercony, tak by to mozna slo. :-)

einsteincz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz » pon 21. čer 2010 17:11:08

Nehledě na to, že běžná zásuvka je stavěna na proud 16A. Kabeláž se dimenzuje na 20A. Pokud chceš na jednu zásuvku připojit více, je třeba použít průmyslový typ. http://www.svarbazar.cz/phprs/image/200 ... asuvka.jpg

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 21. čer 2010 18:39:20

Frenk píše: No a co jsi jako chtel rict s tou pojistkou a digitalnim zesilovacem ?? 230*2,8 mas 640W, a to nepocitam ucinnost zesilovace, tak dejme tomu ze to bude mit tak 500 max.
to jsem nepsal já ale přidávám se k otázce.... a k těm následujícím taky
Teď mne napadlo že jsme asi přítomni velkému okamžiku lidstva... do bedny jde 640W a z ní jde 2000W.... perpetum mobile, týýý jo, kluci sledujete to co se tady děje, to je fakt velký =D> #-o

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » pon 21. čer 2010 21:18:33

Aktivní bedny jsou dnes velmi módní záležitost a každý chce urvat svůj podíl na trhu,tak se prostě uvádí poněkud obskurní údaje.
Oblíbená je hodnota "Max SPL" , téměř vždy vypočítaná v marketingovém oddělení.
Výkon zesilovačů - napíše se ten ,který je zesilovač schopný dodat po dobu pár desítek milisekund.
Podívejte se ,třeba na stránky B&C speakers, nedávno začali udávat termální a mechanické limity reproduktorů.Srovnejte si to s tím co uvádí výrobci aktivních bedýnek.Myslím,že to hovoří za vše.

Tím ,ale nechcí tvrdit,že nemohou být spokojení uživatelé těchto výrobků.Prostě jejich potřeby korenspondují s realnými vlastnostmi.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 21. čer 2010 22:56:15

Petr V: jistě.
Jak jsem psal, na to co to má napsáno u pojistky, se mi ten zvuk jevil sakra dobře. Na to co má napsáno v dokumentech, směšný... strhaný, fádní, plné druhých a třetích harmonických ale čistého signálu pomálu. Jinak řečeno, nejdražší část bedny je asi nějaký SPL, DSP, ABS EKG CT ESP čicojávímcohajzla procesor. A čím častěji bliká kontrolka proces, tím víc tam ti švábi běhaj tam a zpátky :-D

patres

Příspěvek od patres » stř 23. čer 2010 21:10:03

stejne nejlepsi by bylo kdyby nekdo vzal nakej system a zmerilo se to co z toho vubec jde za vykon v max votackach. ja jsem s tim jel venkovni akci 7K D system. venku na fotbalovim hristi. cca 500lidi a bez problemu jsem to ozvucil a to my slabe teprv zacala blikat kontrolka prvni a 3 zbyvaj jeste. a kontrolka ze s ezapinaj procesory teprv. a bylo to na pisnicki scooter - maria takze brutus basy.
veskery udaje co jsou na netu u prodejcu u beden je vykon MAX: treba satelit 15 ma napsano 1620w MAX! - 1220W RMS!! potvrzeny. sub 215 3400w MAX - 2800 W RMS!!! od vyrobce. fakt hrajou suprove,tlakujou, a tlačej jak maj. kdo chce slyset staci napsat.

patres

Příspěvek od patres » stř 23. čer 2010 21:15:31

to jsem jeste nevideli ty PASIV verze VERSE :-)

sub 218 2krat 2400 takze 4800w

satelit 15 Xside - 1600w RMS

plus zesaky no :-)

http://www.hdt.cz/files/pdf/Verse_X_Sider_Sub.pdf

ale aktivky podle mě vyhravaj.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » čtv 24. čer 2010 9:32:04

patres píše:to my slabe teprv zacala blikat kontrolka prvni a 3 zbyvaj jeste. a kontrolka ze s ezapinaj procesory teprv. a bylo to na pisnicki scooter - maria takze brutus basy.
Promin ale nemuzes se trochu vyjadrovat jako technik a ne jako lama?? Pripomina mi to, kdyz me vola ucetni v praci(delam IT podporu) ze nejde tiskarna a neco na ni blika a na pocitaci to neco pise, jestli nevim co s tim. :-) Jaka kontrolka, co ukazuje?? Jak se teprve zapinaj procesory?? To jako ta bedna jede ciste v analogu a pak se prepne a prozene signal nejakymi DSP nebo co ?? :-) Vykon merit neni potreba protoze to proste vic jak 500W nemuze mit s takovou pojistkou, kazdemu kdo si aspon neco malo pamatuje z fyziky na zakladni skole to musi byt jasne.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 24. čer 2010 17:45:46

Já sedět na větvi, když tohle číst...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 24. čer 2010 18:28:18

Patso píše:
patres píše:když to clovek neslyli tak o tom neví nic. a vykonostně to ma pojistku 2,8amp ale cela bedna je v digitalním provedení. a každa bedna muže napajet az 14 dalsích beden z 1ks EL.proud. to jsem taky koukal. subwoofer napaji 2 satelity pres 1 zasuvku. a satelity muzou dal napajet EL. dalsich 14repro na každe strane. vše na 1 zasuvku. 220.
Teď si elektrikáři, a architekti eletrotechniky rvou vlasy :lol:
... ted uz chapu proc by zvukari meli mit 50tku.
Teď mne napadlo že jsme asi přítomni velkému okamžiku lidstva... do bedny jde 640W a z ní jde 2000W.... perpetum mobile, týýý jo, kluci sledujete to co se tady děje, to je fakt velký

... tos nikdy neslysel o digikoncich s ucinnosti 312 procent ? Verse mimochodem pouziva konce od POWERSOFTu.
Promin ale nemuzes se trochu vyjadrovat jako technik a ne jako lama??
... +1 =D>

Nicmene u mne aktivky taky vyhravaj ;-) ale fakt je, ze by se vyrobci s tema hausnumerama co udavaji v reklamnich letacich meli vzpomatovat.

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » čtv 24. čer 2010 22:40:38

Velmi jednoduchá citace z wikipedia:
Třída D - Zesilovače třídy D produkují pulsně zpracovaný signál s kmitočtem, výrazně přesahujícím nejvyšší složky, které ještě potřebujeme reprodukovat. Odezva výstupního, dolnopropustného filtru pak odpovídá přivedenému vstupnímu signálu. Základní výhodou celé struktury je vysoká účinnost, která často přesáhne i 90 %, protože výstupní tranzistory jsou během své činnosti buď zcela sepnuty nebo úplně deaktivovány. Tímto způsobem naprosto vyloučíme účast lineární oblasti daného tranzistoru, která je příčinou neúčinnosti zbylých metod. Moderní zesilovače třídy D přitom v otázce věrné reprodukce dosahují výsledků srovnatelných s třídou AB.

a kdo má problém si najít AB, tak...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Zesilova%C ... 4.8D.C5.AF

Děkuji šáfo :-D ,
málem jsem zapoměl na powersofty, ale pokud se nemýlím, tak do nich jde kabel jak noha, a nemají pojistku z nápisem 1/8 power, 2,9A, což je podle mne FAKE na zákazníka jako prase... Snad každý víme, že tři ampéry jsou 690 Wattů, při kontinuláním odběru - maximálním výkonu, musí nutně spadnout výkony pod tuhle hranici, takže kecy o 3000 - 4000 W jsou prostě k h..nu.

Odpovědět

Zpět na „Repro“