fbt vs. rcf

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Návštěvník

Re: fbt vs. rcf

Příspěvek od Návštěvník » úte 08. črc 2014 13:23:28

Mira70 píše:
Návštěvník píše:
Mira70 píše:Uz to sleduji moc dlouho, RCF znasi moc tezko ze je FBT v kvalite porazi. Nac pro nas nevzdelance cisla? Staci jednoduchej poslouchovej test boxu vedle sebe. V rovnake cenove kategorii nemaji uz podle mne sanci. Ja mam starsi RCF 8001 a snazim se toho zbavit a pujdu asi na ten Mitus. Mira
Tak kde je ta nabídka toho RCF, kterého se "snažíš zbavit" ? Mám dojem, že nás celou dobu taháš za fusekli (táraš kokotiny).
Ta k....na si asi ty. 8001 je už dávno prodána. Ještě v ten den. Vzal ho slovák a ještě je zájem pokud chceš prodat i svůj. :) http://hudba.bazos.sk/inzerat/38944411/RCF-8001.php
No jistěééééé, "prodané v ten samý den" X "snažím se toho zbavit".

Synku ty máš divnou logiku, proč bych 8001A prodával, když jich rádi 4-6 dokoupíme ? Vyplatí se nám 12 a víc, můžeme ozvučit 2-3 scény s vlastní technikou bez půjování. A to se vyplatí :)

R.

MirekS

Příspěvek od MirekS » stř 16. črc 2014 21:33:39

Taky jsem chtel 8001 protoze moc kluku nema dobry skusenosti s novou serii. 8001 se uz sehnat nedala, tak sem koupil FBT Mitus 118 a jsem plne spokojen.

Greeny Prodance

Příspěvek od Greeny Prodance » čtv 17. črc 2014 15:11:42

honza637 píše:No a druhý takový exces byl s RCF ART310A MK.I a MK.II a MK.III. MK.I je super bedna za super prachy. MK.II měla horší vejšku tušim, zvuk z ní je citelně méně detailní. A MKIII hraje oproti těmto dvoum jakoby na tu bednu někdo přetáhl igeliťák. A pochopitelně taky nehraje tolik jako ta stará. Platí ale, že je nutné hodnotit z větší dálky. Tam se mnohem víc projeví ztráta srozumitelnosti.
Ach jo...
ART 310A ve verzi MKII (dvě) NIKDY NEEXISTOVALA!

Ve verzi MKII existovaly pouze ART 312A a ART 315A které dostaly v této verzi oproti původní zesilovač bez možnosti dálkového ovládání a přepínání režimů eq (music/speech/flat) a dostaly ve verzi MKII STEJNÝ výškáč jako původní ART 310A (původně měly jiný).

A jelikož následně ART 312A mkIII a ART 315A mkIII dostaly zcela nový zesilovač ve třídě D a nové osazení reproduktory, dostala stejným způsobem inovovaná verze ART310A také přívlastek mkIII a nikdy neexistující MKII raději přeskočili.

Nevím jak důvěřovat poslechovým dojmům někoho, kdo recenzuje zvukový projev reproboxu který nikdy neexistoval...

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » čtv 17. črc 2014 18:37:21

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D to nic není, číňani dokonce vyrábí KOPIE BEDEN, které nikdy neexistovaly! Fakt: NEXO PS15, PS12(!!!), PS10 a PS8... :lol: :lol: :lol:

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 17. črc 2014 19:49:42

Proč ne, člověk si může konečně pořádně vybrat. V zesilovačích je to taková stavebnice, přední panel může být ve stylu Mackie, parametry se tváří jako Crest (nebo naopak) a uvnitř je napodobenina zase něčeho jiného, obvykle QSC. Cena odpovídá dalším nárokům i možnostem kupujícího, vypadá to trochu jako ve spotřebitelském ráji.
Takové to "dřív bylo líp" naplňuje jakýsi hluboký archetyp, každý na to rád slyší. Takže starší modely musely být lepší (hlavně když je spolehlivě dávno nejde koupit), než se nadějete, tak z argumentu "neznám, nikdo to tady nemá ani o tom neslyšel" vznikne "staré jistě ano, ale všichni na ty nové nadávají" přičemž nutná mezifáze "všichni to už dlouho kupují" není nikdy zmíněna :-). S údajným utkáním a jeho jasným výsledkem se to má asi tak - RCF u nás opět meziročně posílil, prognóza je asi o 15% proti loňsku. Jenom ten nárůst bude nejspíš větší, než objem prodeje FBT ve stejném teritoriu. Jen těch "špatných MK II a MK III" se už celkem prodalo přes 2000ks. Možná se zrovna takhle projevuje že : "se situace dle meho soudu zlepsuje a je cim dal tim vic lidi, kteri radeji poslouchaji nez ctou." (autor safa :-)

H.M.

M-One

Příspěvek od M-One » čtv 17. črc 2014 20:13:58

Zdeněk Prodance píše:...spíš se dá spoléhat na postupné vyškrábání se digitálu z díry zvané MP3, kam kdysi kvůli nepoměru mezi stavem technologie a stavem financí spadl. Dneska tomu brání už jen nedostatek skutečného zájmu koncových uživatelů.

H.M.
Pane Mašíne, jak mám já, jako spotřebitel (co se muziky týče) dosáhnout na jiný formát než mp3, pokud si tedy chci poslechnout i něco při chůzi, sportu atd...
Bohužel, .mp3 je mor, ale neznám žádný komerční přehrávač (mobilní, nejlépe kapesní) který by uměl přehrát .wav nebo .flac (ty jsou super).
Samozřejmě profesionální (Microtrack II, na kterém já .wav poslouchám je ale pro mlaďoše cenově nedostupný. On se sice již nedá koupit, ale myslím to obecně.) mobilná rekordéry atd. to umí, ale o tom omladina neví. A mnoho ze starších milovníků hudby také ne... nezmiňujme nejčastěji používáná sluchátka od Apple, to je hrůza.

Abych mluvil k tématu. Z vlastní zkušenosti je poslech boxů FBT nepříjemný, minimálně ku značce RCF, která mi třeba hodně vyhovuje...
J.

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » čtv 17. črc 2014 20:30:23

Poslyš, tenhle problém ve kvalitě není způsoben jičím jiným, než mentalitou uživatelů a tím, co ještě snesou. Kdybys věděl, co se děje a připravuje v oblasti TV vysílání tak bys koukal. Vůbec se nedivím že staří lidé nerozumí už dnes, co tam kdo povídá. A bude hůř. Nakonec kvalita je problém i na koncertech a festivalech. Existuje statistika, která dokládá že v momentě kdy se v Anglii, kde to zkoumali, začlo digitalizovat, přestávají lidi chodit na koncerty a festy. Ono tam taky není co slyšet. Oni neví co je špatně, ale podvědomě to cejtí.
Takže ať je to Apple nebo Asus nebo cokoliv jiného - tam chyba není. Chyba je v uživatelích a konzumetech muziky. Oni mají říct tohle poslouchat nebudu. V ten moment se to přestane používat. Výrobci se jen snaží vyplnit díry v trhu.
A mimochodem lidi do 30 let věku , kteří tyhle "modernosti" nepoužívají existujou. Pár jich ve svém okolí mám ale bohužel jde o ohrožený druh :(
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 17. črc 2014 22:42:04

Souhlasím s tím, že nejlevnější a nejvíc na výběr je právě ten "pouze MP3" systém, ale podle mne to už dodělává a z ceny řekněme tohoto to půjde postupně dolů:

http://eshop.prodance.cz/fiio/m-3214/

Mimochodem ačkoli se to myslím neudává, tak aiff hraje taky.

Na druhou stranu, ono nemusí být všechno zadarmo, protože koho skutečně muzika zajímá, ten je ochoten za ni a kvalitu něco utratit a koho vlastně nezajímá a tudíž ochoten není, zase není žádný zajímavý zákazník, ale obyčejný zevl, který ty prachy umí leda naházet do automatu nebo prokouřit atd. I to Fiio stojí dneska míň, než mne stál kdysi jakžtakž použitelný walkman, o discmanu ani nemluvím, to byly o řád větší částky (v porovnání s tehdejšími příjmy). No a když jsem nechtěl poslouchat jen doma o víkendech, ale taky třeba cestou na montáže nebo v maringotce, tak jsem je mít musel. No a i ty baterky stály tenkrát mnohem víc, o záznamové kapacitě nemluvě.
Prostě staré zlaté časy stály pěkně za exkrement (to mi snad zdejší hlídač slušného vyjadřování pustí) a že se něco mezitím ještě pokazilo, není vždycky vina techniky a to ani digitální. Jo a koincidence není ještě korelace a korelace není kauzalita.
Co se týká vztahu analog/digitál, tak je to velice jednoduché - analog je sice jaksi automaticky lepší, ale nemá dneska žádné šance, protože neexistují ekonomicky použitelné technologie. Pár nadšenců to nevytrhne a i když bych asi těžko hledal nějaké neprůstřelné argumenty, proč se to už nikdy nezmění, tak je jasné, že by musel nejdřív někdo opravdu hodně investovat, aby snad mohlo - a proč by to dělal, když proti němu stojí gigant, kterého nejde kvůli jeho pevnému zakotvení i všude jinde než jen v záznamu zvuku a obrazu ani odřít, natož porazit.

H.M.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 17. črc 2014 23:02:28

Aha, staří lidé. To je samozřejmě úplně jinak, moje matka (87) rozumí zcela perfektně telefonu (ač jiný než digitální a to hooodně digitální už dávno nemá), ale nerozumí televizi. Jednoduše proto, že do telefonu mluví každý normální rychlostí a ne kulometnou kadencí přiblblých moderátorek, které snad ani nic jiného neumějí a určitě to po nich nikdo ani nechce. Taky si normální lidé do svých telefonních rozhovorů nepřimíchávají pseudohudební podklady, především ne takové, které s řečí maximálně kolidují. Nedělám a nedělal jsem nikdy v televizi, ale je to naprosto zaručeně právě proto, aby byl divák maximálně zblbnut a tím zpracován pro příjem reklamy. Té bývá rozumět mnohem lépe, než "zpravodajským pořadům". Vřele doporučuji jako referenci "1984" a "duckspeaking", nevím jak to přeložili do češtiny.

H.M.

M-One

Příspěvek od M-One » pát 18. črc 2014 0:32:45

Zdeněk Prodance píše:...Vřele doporučuji jako referenci "1984" a "duckspeaking", nevím jak to přeložili do češtiny.

H.M.
Pane Mašíne děkuji za rozšíření obzorů, tohleto fiio vidím poprvé a asi si je brzo pořídím.
Co se týče tvorby George Orwella, konkrétně 1984, to je něco nadčasově pravdivého (duckspeaking a mnoho dalších podobných tvarů myslím ponechávali většinou překladatelé v origináním znění, minimálně tedy v mém výtisku i v audioknize, dodává to newspeaku daleko autentičtější podobu.
J.

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » pát 18. črc 2014 8:44:12

Zdeněk Prodance píše:Aha, staří lidé. To je samozřejmě úplně jinak, moje matka (87) rozumí zcela perfektně telefonu (ač jiný než digitální a to hooodně digitální už dávno nemá), ale nerozumí televizi. Jednoduše proto, že do telefonu mluví každý normální rychlostí a ne kulometnou kadencí přiblblých moderátorek, které snad ani nic jiného neumějí a určitě to po nich nikdo ani nechce. Taky si normální lidé do svých telefonních rozhovorů nepřimíchávají pseudohudební podklady, především ne takové, které s řečí maximálně kolidují. Nedělám a nedělal jsem nikdy v televizi, ale je to naprosto zaručeně právě proto, aby byl divák maximálně zblbnut a tím zpracován pro příjem reklamy. Té bývá rozumět mnohem lépe, než "zpravodajským pořadům". Vřele doporučuji jako referenci "1984" a "duckspeaking", nevím jak to přeložili do češtiny.

H.M.
Ale jo, z repráku nalepeným na ucho to funguje a přetluče se to silou. Ale zkus to z repráku televize na cca 4 metry vzdálenost. Tam se jasně ta degradace projeví. Pokud si dobře pamatuju, TV moderátoři "střílí vysokou kadencí" už léta. Nakonec je to fuk. Začala víc číst knížky a na bednu víc prdí ....
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » pát 18. črc 2014 8:46:50

Zdeněk Prodance píše: "duckspeaking", nevím jak to přeložili do češtiny.

H.M.
Duckspeaking je obyčejné kvákání a to slovo má skutečně původ ve zvukovém projevu kachen domácích. Je to zvíře s nejméně srozumitelným projevem, přičemž se zdá ,že je zvuku dobře rozumět. Naproti kachně divoké, kde srozumitelnost signálu je otázkou existence.
posting.php?mode=quote&f=13&p=52186#
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » pát 18. črc 2014 10:21:05

Mluvit rychle, nejlépe o ničem - je to již delší dobu probíhající degradace :-(
Studoval někdo knihu Konrada Paula Liessmanna, Teorie nevzdělanosti (podtitul Omyly společnosti vědění) ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » pát 18. črc 2014 11:29:42

jste OT
vraťte se prosím k tématu fbt vs. rcf a případně si otevřete téma v Baru...
administrátor, moderátor

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 18. črc 2014 13:21:34

No nevím, začalo to pokusy nějak porovnat dvě značky beden, když jsem to zkusil třeba přes jejich parametry (a způsob udávání), protože tam je to pro technika dost jednoznačné, tak bylo kontrováno "poslechovým dojmem" a "spokojeností", následně pokusy hledat, kde ten dojem může mít kořeny (čím dál tím "horší reproduktory", "digitál"), ono by se to vlastně mělo teď rozprsknout asi tak do pěti vláken a bar je jen jedno z nich. A dost pochybuju, že někdo půjde a právě na tomto foru se teď pokusí ve vláknu "Bar" probírat překlady netechnické literatury.

Ano, jde to přeložit doslova jako kvákání, ale doslovný překlad obvykle není nejlepší. Třeba proto, že se sice tento termín v češtině také dá o lidské řeči použít, ale smysl je trochu jiný a taky má angličtina pro kachní (ale i lidské) kvákání úplně jiné a opět onomatopoické slovo - quack. A spoustu z něj odvozených. Duckspeak je součást newspeaku, ne normální angličtiny.

http://www.orwelltoday.com/duckspeak.shtml

H.M.

Zamčeno

Zpět na „Repro“