fbt vs. rcf

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
zelatina
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: fbt vs. rcf

Příspěvek od zelatina » ned 20. črc 2014 13:38:40

M-One píše:
Zdeněk Prodance píše:...spíš se dá spoléhat na postupné vyškrábání se digitálu z díry zvané MP3, kam kdysi kvůli nepoměru mezi stavem technologie a stavem financí spadl. Dneska tomu brání už jen nedostatek skutečného zájmu koncových uživatelů.

H.M.
Pane Mašíne, jak mám já, jako spotřebitel (co se muziky týče) dosáhnout na jiný formát než mp3, pokud si tedy chci poslechnout i něco při chůzi, sportu atd...
Bohužel, .mp3 je mor, ale neznám žádný komerční přehrávač (mobilní, nejlépe kapesní) který by uměl přehrát .wav nebo .flac (ty jsou super).
Samozřejmě profesionální (Microtrack II, na kterém já .wav poslouchám je ale pro mlaďoše cenově nedostupný. On se sice již nedá koupit, ale myslím to obecně.) mobilná rekordéry atd. to umí, ale o tom omladina neví. A mnoho ze starších milovníků hudby také ne... nezmiňujme nejčastěji používáná sluchátka od Apple, to je hrůza.

Abych mluvil k tématu. Z vlastní zkušenosti je poslech boxů FBT nepříjemný, minimálně ku značce RCF, která mi třeba hodně vyhovuje...
J.
no neviem, ale podľa mojich skúseností mi každý androidový telefón v pohode prehral FLACy
a čo sa týka WAV, tak to prehrá snáď každý obyčajný mp3 prehrávač z tesca za 10€...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: fbt vs. rcf

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 20. črc 2014 14:12:26

No, nehýřil bych zas tak moc optimismem. Já jsem si teď koupil (ne pro sebe, na to mám to FiiO a záznam bez komprese) asi za pět stovek přehrávač Sencor a podle návodu končí u 256 nebo 320kb/s a S/N 85dB. Navíc hraje neuvěřitelně slabě jak na vlastní sluchátka, tak na jakýkoli běžný vstup (chtěl jsem z něj přehrávat přestávkovou muziku v kině, ale ani to nejde, musel bych tam přidat další nebo větší mix a v něm dva mikrofonní vstupy, dosud se jelo z CD do linkového stereo). Začínám chápat lidi, co si mezi takovou věc a sluchátka dávají ještě další bateriový bazmek a sice ten sluchátkový zesilovač, dosud jsem si o nich myslel, že už jsou z trvale nasazených hluchátek hluší. V tomto případě jde ještě stále o jednoznačný sešup dolů z úrovně, jaká byla i u přenosných zařízení běžná před třiceti lety a argumentovat pro jde jen rozměry a cenou a kapacitou (která by se ale bez komprese značně smrskla).

H.M.

Zamčeno

Zpět na „Repro“