Pódiový monitor, aktiv, coax - výber?
-
- Reklama
Pódiový monitor, aktiv, coax - výber?
Caute, bol by som rad ak by ste mi pomohli s vyberom vhodnych ppdiovych monitorov. Podmienka je aktiv a najlepsie coax. Pozeral som po fbt stage max12ma. Mate s nim niekto skusenosti? Pripadne co pouzivate vy? Bude na male a stredne akcie prevazne v kluboch , sem tam vonku. Cenovy limit 800 eur.
Re: Pódiový monitor, aktiv, coax - výber?
Myslím si, že nabídka je veliká.
Na malé sálky, nebo ne moc hlučnou hudbu lze nejlaciněji začít tak u Mackie SRM350v2 (mám, slušné), popřípadě raději vyšší řady 450, 550.
A nebo RCF 4PRO1031, nebo 2031 (s těmi zkušenost nemám, ale je to značka).
Ale kolegové z live jistě doporučí řadu dalších, schopných.
Na malé sálky, nebo ne moc hlučnou hudbu lze nejlaciněji začít tak u Mackie SRM350v2 (mám, slušné), popřípadě raději vyšší řady 450, 550.
A nebo RCF 4PRO1031, nebo 2031 (s těmi zkušenost nemám, ale je to značka).
Ale kolegové z live jistě doporučí řadu dalších, schopných.
Ja mam Nexa, ale to je trosku drahe. Ale ako lacnejsi variant na mensie akcie pouzivam FBT Verve 112MA Velmi si ich muzikanti chvalia. Su male konkretne a maju presety ktore ti tiez pomozu v nastaveni. Trosku nestastne riesene napajanie (moznost vykopnutia) ale to sa da lahko odstranit.
StageMax12 mam 4ks, spokojnost,
Spracovanie i vykon OK, vyhrala vaha a skladnost, pre male podia i kluby odporucam.
Univerzalnost - pouzivam aj na konferencie na stativ resp. vhodne su aj na "priposluch" pre sediacich na podiu ( uhol pouzitia je 35 resp. 55 stupnov)
J
Spracovanie i vykon OK, vyhrala vaha a skladnost, pre male podia i kluby odporucam.
Univerzalnost - pouzivam aj na konferencie na stativ resp. vhodne su aj na "priposluch" pre sediacich na podiu ( uhol pouzitia je 35 resp. 55 stupnov)
J
-
Rick
Momentalne testujeme 4 ks Proel Wedge WD12 su to koaxy (doteraz mame EON315 a HK PR:O 15), v 3 kapelach,
Toto su nazory hudobnikov:
1, mainstream/pop keyboardist -skorsia vazba (SM58), OH(SM81)-skorsia vazba, ostatne lepsie akoexist
2, progrock bici- posilnit sub-om najlepsie 18", OH (C1000s) skorsia vazba ~ 6.2kHz, ostatne ok
3, indie - ukulele (SM137) viac vazbi, elak.guit (piezo+mic) vazbi skor pri vysokych hlasitostiach, ovlad.Level na 12hodinach-dost vysoka citlivost
LEVEL na 3/4 , mix aux -5dB = peak indikacia
Ty zdvihy 5,8 - 6, 6 kHz su odstranitelne PEQ.
Za tie chechtaky je to supr
Toto su nazory hudobnikov:
1, mainstream/pop keyboardist -skorsia vazba (SM58), OH(SM81)-skorsia vazba, ostatne lepsie akoexist
2, progrock bici- posilnit sub-om najlepsie 18", OH (C1000s) skorsia vazba ~ 6.2kHz, ostatne ok
3, indie - ukulele (SM137) viac vazbi, elak.guit (piezo+mic) vazbi skor pri vysokych hlasitostiach, ovlad.Level na 12hodinach-dost vysoka citlivost
LEVEL na 3/4 , mix aux -5dB = peak indikacia
Ty zdvihy 5,8 - 6, 6 kHz su odstranitelne PEQ.
Za tie chechtaky je to supr