Repro na svatby do 80 lidí?
-
- Reklama
-
hecz5
Repro na svatby do 80 lidí?
Zdravim...cetl jsem vse co tu je a byl se podivat na par repro. RCF 312, 712, Opera DBX 508 a Line6 L2m. Musim rici ze 312 des na ucho...712 mnohem lepsi a nejlepsi Line 6 L2m. Kdyz porovnam RCF 712 vs Line 6 L2m tak u me hraji lepe Line 6. Je to vhodne na svatby do 80 lidi s aktivnim subbem 400w?
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Repro na svatby do 80 lidí?
ART 312 bych také osobně vyřadil, 712 je už celkem v pohodě, z Db bych Opera 508 vůbec neřešil je to 8" repro. Pokud dB tak Opera 515DX (250W) a nebo lépe Opera 715DX ( 400W), 12"-ti palcovou verzi bych bych u dB opět moc neřešil, skelet je stejný pro 12" i 15" palce a cena podobná. Line6 jsem neslyšel, taky by mně zajímalo asi si ho budu muset jít poslechnout. 
Neznám ani nikoho kdo by bedny od Line6 používal.
V případě použití 2x15" repro není nutnost řešit subbas, ty bedýnky to v celku dají a nežli řešit nic moc subbas tak raději tuto variantu.
Neznám ani nikoho kdo by bedny od Line6 používal.
V případě použití 2x15" repro není nutnost řešit subbas, ty bedýnky to v celku dají a nežli řešit nic moc subbas tak raději tuto variantu.
-
hecz5
Prave ze taky neznam nikoho kdo by Line 6 L2m pouzival...ale kdyz jsem to slysel, tak moc pekny. Zajimalo by me, kdyby nekdo z profiku si je sel poslechnout a rekl svuj nazor. do 17 500,- kc jsem neslysel hrat nic lepsiho. Doufam ze nejsem hluchy.
Ale byl se mnou jeste jeden nezavisly clovicek a mel shodny nazor na vse. Poradi rekl taky stejne. Jestli muzu poprosit si to jit poslechnout a rici vas nazor...pujdu tam jeste jednou a porovnam tedy jeste s Opera 715.
-
Slim
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Posledně jsem měl na svatbě třípásmo KW153 a skoro to bylo málo 
... běžte si hlučet jinam!
Nevím, jak s tím zahýbaly nové MK XXX modely, ale v těch starých verzích bych rozhodně neřekl, že 312 ee a 712 joo... Ba naopak, 312ka měla vždy pěkný, průrazný, přitom kultivovaný přednes. 712ka naopak zní tupěji, při vyšší hlasitosti se to přehoupne v ostrost...
Pokud si dobře pamatuju historii zdejší komunity, tak averze na 312ky od relaxmusik (ale nic ve zlém!) je lety uleželá... Nějakou normu nehledej, někdo rád bílé a někdo červené...
Pokud si dobře pamatuju historii zdejší komunity, tak averze na 312ky od relaxmusik (ale nic ve zlém!) je lety uleželá... Nějakou normu nehledej, někdo rád bílé a někdo červené...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jo, je to furt dokola, jako kafemlejnek. Jeden jediný vytrvalý člověk dokáže neustálým opakováním toho samého (například jedné své negativní zkušenosti s jedním nebo dvěma kusy nějakého výrobku) docela slušně místně manipulovat "veřejným míněním". Já vím moc dobře, že v 312-A prostě není a nikdy nebylo nic blbě, ty ARTy (a nejen ony, dědičnost dílů jde napříč modelovými řadami) jsou VŠECHNY jedna, roky rozvíjená řada, někde to sedlo líp, někde hůř, některé už jsou dneska v x-té modifikaci. Slyšel jsem hrát všechny, měřil jsem skoro všechny. Kdybych si já měl vybrat nějakou "nepovedenou", tak bych taky našel, ale ne zrovna tento model. Je ztráta času se tím zabývat, dotyčný se jen zabejčí a bude ještě za dvacet let vykládat, jak cosi vůbec, ale opravdu vůbec nehrálo třeba dechovku. Že těch beden kromě jeho kusu/páru tady hrají stovky (a jistě i dechovku...), už není argument, nakonec já přece určitě jako prodejce musím lhát, jinak bych se neuživil. No nic, internetové diskuze jsou fenomén jistého typu a jejich ještě horším následníkem je FB. Vřele doporučuji tento horor:
http://www.csfd.cz/film/378778-odebrat-z-pratel/videa/
H.M.
http://www.csfd.cz/film/378778-odebrat-z-pratel/videa/
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
hecz5
No RCF 312 naposlech desne rezala usi a z blizka se to nedalo poslouchat. 712 byla na tom mnohem lepe teda. Tohle jsem slysel. Nerikam ze je spatna ale ridim se tim co slysim v porovnani s jinejma. Tak aby nedoslo k necemu ze to hraje spatne.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Kde jsi to poslouchal ? Které to byly verze ?
Já nikomu nevymlouvám jeho dojmy, jen se snažím zjistit, jak k nim dospěl. Ty bedny stály vedle sebe a do obou šel ten samý signál ? Byly stejně přepnuté korekce ? Byla stejná hlasitost ?
H.M.
Já nikomu nevymlouvám jeho dojmy, jen se snažím zjistit, jak k nim dospěl. Ty bedny stály vedle sebe a do obou šel ten samý signál ? Byly stejně přepnuté korekce ? Byla stejná hlasitost ?
H.M.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ještě jsem se mrknul do prodejů, takže ART MK III(MK II u sedmičkové řady) se vesměs prodávají asi poslední tři roky, jako vždycky vysoko vede 310, za ní je 312, pak 710, 712, 315, 715. Kromě ceny to samozřejmě musí odrážet i oblibu, všechno je ve stovkách kusů, dohromady těchto šest modelů asi 2500ks. Opět tedy nevidím důvod nějak ostrakizovat právě 312, prodává se přesně podle očekávání. Moje zkušenost je dost jednoznačná - i když můžu mít výhrady k tomu, co někdo slyší nebo neslyší a rozhodně jsem se naučil, že každý slyšíme nebo posloucháme něco trochu jiného, tak V PRŮMĚRU se dá najít dost dobrá korelace mezi tím, co podle měření a mého ucha hraje slušně a tím, co si lidi kupují. Pokud ne, tak to má příčiny třeba v ceně, poruchovosti aj. Toto je mimochodem jedním z důvodů, proč se těmi bednami zabývám, vyplácí se umět předem odhadnout, co je perspektivní zboží a co ne.
H.M.
H.M.
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Není to jako kafemlejnek, měl jsem možnost několikrát opět tu čest s 312/315 v akci a pokud to neslyšíte, je mi to opravdu moc líto, k tomu není co dodat. Poslechněte si interpretaci např. akustických kytar, klavíru ( dig.piana ), fléten pokud to neslyšíte opravdu nevím co k tomu dodat.
Ano pro někoho kdo přešel z nějakého Omnitronika a podobných beden bude chvíli nadšen ale pokud je možnost výběru jednoznačně bych se díval po řadě 4 nebo 7, u kterých mně sice osobně vadí ten nepřirozený umělý bas ale dá se částečně vyekvalizovat a dostat se k uspokojivému výsledku. Ano chápu že 312 dnes stoji co stoji, cena je velmi přijemná ale když vezmu plusy a minusy tak bych se raději podíval o level výše a i tak byl míněn můj příspěvek.
Jinak chovám velkou úctu k řadě Megaton které vyrábíte a i to třípásmo by mi stálo za to přejít z aktivního systému opět na pasiv!
Jinak samozřejmně gratuluji k tomu prodanému množství!
Jinak chovám velkou úctu k řadě Megaton které vyrábíte a i to třípásmo by mi stálo za to přejít z aktivního systému opět na pasiv!
Jinak samozřejmně gratuluji k tomu prodanému množství!
Já osobně používám 425-ky, do malých prostor bez subů, venku + 2x 8003 a nemůžu si stěžovat(teda ty suby by to chtělo zdvojnásobit)...mám ještě "neo" verze, kdy jedna 425 váží 18 kg a když se (hlavně uvnitř) trochu postahuje na cca 2,5 - 5 kHz tak je to na lehkou plastovou bednu super zvuk. Mohu jen doporučit.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Tady ale nikdo neříkal, že trojková a sedmičková řada hrají stejně. Jen je to různě hodnoceno. Můj argument je v tom, že obě prokazatelně hrají pro velmi velké množství lidí tak, že si je kupují. Já jsem samozřejmě rád, když (novější, silnější a dražší) sedmičková řada získává zákazníky na úkor trojkové, jako problém bych viděl opak.
Jak říkám, já se rozhodně s nikým nebudu hádat o jeho vlastní poslechové dojmy, já můžu slyšet jen co sám slyším a on jen co on slyší, pouze výjimečně a nepřímo jde slyšet, co slyší (přesněji neslyší) někdo jiný - to je případ, kdy posloucháte produkci hluchého, zhuleného nebo jinak (třeba jen špatným umístěním FOH) zneschopnělého zvukaře.
Co se týká zvuku 312-A, tak doporučuju se podívat na moje měření, publikované jsou dodneška tři postupně vyráběné verze a každá je naprosto jasně jiná, poslední podle mne nejlepší. Takže ono jde porovnávat hrušky s jablky i u zdánlivě stejných beden. Totéž platí i u jiných modelů, které se roky vyvíjely, jen to vždycky nemám celé podchyceno měřením.
H.M.
Jak říkám, já se rozhodně s nikým nebudu hádat o jeho vlastní poslechové dojmy, já můžu slyšet jen co sám slyším a on jen co on slyší, pouze výjimečně a nepřímo jde slyšet, co slyší (přesněji neslyší) někdo jiný - to je případ, kdy posloucháte produkci hluchého, zhuleného nebo jinak (třeba jen špatným umístěním FOH) zneschopnělého zvukaře.
Co se týká zvuku 312-A, tak doporučuju se podívat na moje měření, publikované jsou dodneška tři postupně vyráběné verze a každá je naprosto jasně jiná, poslední podle mne nejlepší. Takže ono jde porovnávat hrušky s jablky i u zdánlivě stejných beden. Totéž platí i u jiných modelů, které se roky vyvíjely, jen to vždycky nemám celé podchyceno měřením.
H.M.
Tímhle jsi si odpověděl vlastně sám. Co člověk to názor, někdo rád zvuk takový, jiný makový. A taky se trochu potvrzuje skutečnost, že každý nejvíc chválí to svoje. Pokud se ti Line6 L2m zvukově líbí, pořiď si je. Z pohledu posluchačů je jedno hodnocení, ale nezanedbatelné je i to, jak se bude tobě pracovat mezi bednami nebo za bednami. Zhodnotil bych to ještě z tohoto pohledu a pak je rozhodnutí jen a jen na tobě a každý si za svoje rozhodnutí nese i zodpovědnost. Dobře jsi udělal, žes poslech a vybíráš, jsou to přeci tvoje peníze, které do toho dáváš.hecz5 píše:Prave ze taky neznam nikoho kdo by Line 6 L2m pouzival...ale kdyz jsem to slysel, tak moc pekny. Zajimalo by me, kdyby nekdo z profiku si je sel poslechnout a rekl svuj nazor. do 17 500,- kc jsem neslysel hrat nic lepsiho. Doufam ze nejsem hluchy.Ale byl se mnou jeste jeden nezavisly clovicek a mel shodny nazor na vse. Poradi rekl taky stejne. Jestli muzu poprosit si to jit poslechnout a rici vas nazor...pujdu tam jeste jednou a porovnam tedy jeste s Opera 715.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Proč vlastně v tom porovnávání nefigurují žádné jiné bedny s 10" ? Na ty moje otázky ohledně okolností porovnávání opravdu nelze odpovědět ?
H.M.
H.M.
ha..konecne.