Aktivne satelity do 1700 eur?
-
- Reklama
Aktivne satelity do 1700 eur?
CHalani caute,
Dlhsiu dobu zvazujeme vymenu nasich terajsich satelitov RCF ART 322 A za nieco citlivejsie, vykonnejsie. Nas financny limit je 1700eur za kus. Chcelo by som nieco take uz slusnejsie, ak to bude mozne. Prvej lige typu RCF TT, Eaw KFZ, NExo, LA sa asi zial musime zrieknut... Hrame lahky rock a pop takze ziadny metal ani nic tvrde. Hladame skor nieco s peknym detailnym prednesom a zaroven vykonne. Suby sa budu riesit postupne, podla vyberu vhodnych sat. Pozerame po ART -745 A pripadne nejake trojpasmo od EV ETX 35 ( tam nam vadi ten maly driver, 1,25´cievka,vyustenie 1´, 20 w rms ). Takze poradte pripadne nejake ine moznosti a znacky, ktore su obstojne:-) DIky.
Dlhsiu dobu zvazujeme vymenu nasich terajsich satelitov RCF ART 322 A za nieco citlivejsie, vykonnejsie. Nas financny limit je 1700eur za kus. Chcelo by som nieco take uz slusnejsie, ak to bude mozne. Prvej lige typu RCF TT, Eaw KFZ, NExo, LA sa asi zial musime zrieknut... Hrame lahky rock a pop takze ziadny metal ani nic tvrde. Hladame skor nieco s peknym detailnym prednesom a zaroven vykonne. Suby sa budu riesit postupne, podla vyberu vhodnych sat. Pozerame po ART -745 A pripadne nejake trojpasmo od EV ETX 35 ( tam nam vadi ten maly driver, 1,25´cievka,vyustenie 1´, 20 w rms ). Takze poradte pripadne nejake ine moznosti a znacky, ktore su obstojne:-) DIky.
-
Ozzy_sound
- Nováček fóra

Re: Aktivne satelity do 1700 eur?
Skuste JBL PRX 712 alebo 715.
Mne v poslední době zaujaly RCF HD-32A s nižším dělícím kmitočtem, asi bych volil toto jako minimum možného. Problém je, že jsem neměl možnost přímého srovnání. Ale vyzkoušel jsem si na jiných (pasivních) bednách, že nízké dělení dvoupásem je fakt šikovné, dobré pro srozumitelnost při vyšším zatížení.
Ale potřebuje to určitě sub, stejně jako ty 322.
Určitě alespoň 1,4" na výškách.
ART 745 mne na demu příliš nepřesvědčil.
Ale není jen RCF, ani jen Prodance.
Ale potřebuje to určitě sub, stejně jako ty 322.
Určitě alespoň 1,4" na výškách.
ART 745 mne na demu příliš nepřesvědčil.
Ale není jen RCF, ani jen Prodance.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

ART322-A nejde prakticky nahradit ničím výrazně "citlivějším", protože u aktivní bedny to neznamená buď nic (citlivost pro plné vybuzení elektroniky není absolutně nijak důležitá), anebo to musí znamenat citlivost použitých reproduktorů a ta je už hodně vysoká a u 12" víceméně nepřekonatelná (pokud to nemá hrát až od středů nahoru).Co se dá a u novější bedny bude nejspíš lepší, je výkon zesilovače. Ovšem jít současně se zvýšením výkonu zesilovače k menšímu driveru a méně citlivému 12" (což je případ JBL) absolutně nepomůže ničemu a může to radit fakt jen úplný nováček. HD32-A potřebnou kombinaci má (tedy podobné reproduktory a silnější zesilovač), navíc je ještě o něco lépe vyladěná a velmi dobře vypadá. Ovšem jestli ten nárůst max. SPL už bude stačit požadavkům anebo ještě ne, si netroufnu odhadnout. Je to update i upgrade, ovšem v podstatě stále ve stejné cenové úrovni (aspoň pokud si ceny ART322-A pamatuju), takže diametrálně víc to hrát nemůže, to už by musela být aspoň ta ART745-A, která sice není o mnoho dražší, ale je i tímto směrem navržená a s 15".
Měření RCF jsou na našem webu, dá se tam dohledat, čím se nejen bedny, ale i jejich měniče liší.
H.M.
Měření RCF jsou na našem webu, dá se tam dohledat, čím se nejen bedny, ale i jejich měniče liší.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
JBL PRX 712 resp. 715 určite nemožno doporučiť. Na demo to do kvalitného resp. detailného prednesu malo hodne ďaleko. Na mňa urobila PRX712 hádam najhorší dojem. Čo sa týka ETX35P som síce nepočul len verzie ETX12, ktoré hrali s ETX18 subbasmi veľmi slušne. U tej ETX35P len toľko, že má vyžarovací uhol 60x40, čo nemusí vždy horizontálne vykryť priestor. Delenie toho 1" je dosť vysoko 2k9Hz vďaka tomu 6,5", takže by som sa po tejto stránke neobával nejakého preťaženia. Okrem toho má táto bedňa kvalitný FIR procesing. Podľa mňa je ETX35 dobrý výber. Netvrdím, že nie sú iné riešenia.
Teraz budem trosku robit reklamu znacke ktoru predavame, ale keby neboli uplne spickove tak by som to nerobil.
Jedna sa o bedne DAS, nova seria Vantec. Je to v rozpocte a tie 15", tak tie hraju uplne famozne. Ked sme k tomu dali aj Vantec sub (18"), tak sme sa tu fakt vsetcia vytesovali. Treba samozrejme pocut, da sa prist aj ku nam.
Viem ze DAS nie je u nas nejak znama znacka, ale rozhodne to nie je ziadna cina, je to made in Spain a kvalitativne zrovnatelna s hociktorou inou kvalitnou.
Jedna sa o bedne DAS, nova seria Vantec. Je to v rozpocte a tie 15", tak tie hraju uplne famozne. Ked sme k tomu dali aj Vantec sub (18"), tak sme sa tu fakt vsetcia vytesovali. Treba samozrejme pocut, da sa prist aj ku nam.
Viem ze DAS nie je u nas nejak znama znacka, ale rozhodne to nie je ziadna cina, je to made in Spain a kvalitativne zrovnatelna s hociktorou inou kvalitnou.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu
http://www.hrbikmedia.eu