Malý ďábel FBT VENTIS 206a
-
- Reklama
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Malý ďábel FBT VENTIS 206a
Re Ron1: Také si myslím.
Ano, dB Vio X 206 je hezká bedna ale taky je 2x dražší než FBT 206a,
Ano, FBT používá v nejlevnějších verzích beden drivery činské, ve vyšších řadách, jako Ventis a Vertus jsou Drivery B&C
přechod db na B&C drivery chválím, RCF drivery byli pro mé ucho vždy moc agresivní.
2x6 modulů MAYER Panther uhraje 20tis posluchačů vážné hudby s přehledem
Ano, FBT používá v nejlevnějších verzích beden drivery činské, ve vyšších řadách, jako Ventis a Vertus jsou Drivery B&C
přechod db na B&C drivery chválím, RCF drivery byli pro mé ucho vždy moc agresivní.
2x6 modulů MAYER Panther uhraje 20tis posluchačů vážné hudby s přehledem
zdravim ,zajimalo by mě bedna LD stinger 28a jestli někdo ji slyšel nebo jak ji vidíte použití v rock hudbě hlavně zpěv akustika děkuji
zdravim ,zajimalo by mě bedna LD stinger 28a jestli někdo ji slyšel nebo jak ji vidíte použití v rock hudbě hlavně zpěv akustika děkuji nebo raději ten zminěný ventis 206a tam je menší repro ale větši výkon .Jen chci dodat .že se jedna o hrani malych akci do 100 lidí ne venkovnich samozřejmě se suby
IMHO v ČR ta bedna není. Zkoušel jsem jí na jaře poptávat u 3 prodejců a nikdo jí nebyl schopen dodat.
Aktiv nebo pasiv?
U mě pořád vede X206 a pak X310, ale je to cenově dost jinde. Případně IG3T.
U mě pořád vede X206 a pak X310, ale je to cenově dost jinde. Případně IG3T.
chtěl bych se zeptat ještě na laciny turbosoud ip 300 čistě na zpěv vokaly neni tam normalno driver výškovy ale recenze nejsou špatne kvuli ceně děkuji
No 122db je tak 3x menší pocitová hlasitost jako 131db.
Takže pokud ti tato nízká maximální hlasitost staší tak ano iP300 bude hrát hezky, ale žadný křikloun to nebude.
Takže pokud ti tato nízká maximální hlasitost staší tak ano iP300 bude hrát hezky, ale žadný křikloun to nebude.
zdravím ted máme presonus air12 tam je spl 123 ale ta bedna nema takovou čistotu zvuku nám jde hlavně o zpěvy a vokály to je náš nej plus proto chci kvalitu zvuku děkuji nebo nějake tipy
Tak to tedy nevím jestli je problém v Presonus AIR12 , měl jsem je a patřili k tomu nejlepšímu co jsem měl. Příjemné bedny, čitelné, jemné, detailní. Čistota zvuku byla excelentní. (viz. moje recenze tady na zvukařině) Takže je opravdu problém v bednách ? není to spíš v tom jak to máte na mixu vymíchané ? nastavené EQ ? kompresory atd ?
Ron1: tak jsem k té LD MON 10 něco napsal tady viewtopic.php?f=13&t=9269
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
to, damtom presonusky jsou dobre bedny odehrali jsme páa akci ale do tech našich kulturaku to chce něco jineho asi ty menši repra jak se tu o tom píše ld stinger 28a nebo ip 300 turbosoud nebo ty ventis 206a stejně jezdíme se suby
Starmann: na kulturák je potřeba kvalitní výškáč, zmenšení basáku samo o sobě nic nevyřeší. A pak taky celý slušný řetězec. Dneska je na trhu dostatek mikrofonů, které překonávají SM58, mixpulty taky dokážou hodně zprasit.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
to starmann: Nezlob se na mě, ale hodláte nahradit slušnou bednu, levnou "strajdou" ip300, ta je tak do obýváku nebo na svatební Disco pro 30 lidí. Od toho rozhodně nečekej nějaký "PA" tlak. Neviděl jsi konstrukci a osazení ? jsou to jenom drivery bez horny.
Pokud si chceš nějak dramaticky pomoci ve srozumitelnosti zpěvu, doporučuju šáhnout rovnou po IG4T.
Somozřejmě i ta FBT206a bude zlepšení v tlaku a srozumitelnosti zpěvu. Ta AIR12 je taková "měkounká" A pokud jezdíte vždy z basákem tak 12" nahoře nepotřebuješ.
Takže min. Ventis 206A nebo pokud hrajete často i venku na větší vzdálenosti tak Vertus CLA 206a , a nebo ta IG4T ale tam je cena už trošku dost nad.
Nebo klidně i RCF NXL 24-A je výborná.
Ale rozhodně se nemotej v cenové relaci šunt nebo "srajda" nepomůžeš si. K tomu srozumitelnému projevu nejvíce také pomahají:
1. Ekvalizace a ostatní nastavení pultu
2. Mikrofon
3. Celkový "um"zvukaře
Mikrofony používám e935 a ATM710 , těma rozhodně vylepšíš čitelnost zpěvu oproti SM58.
Pokud si chceš nějak dramaticky pomoci ve srozumitelnosti zpěvu, doporučuju šáhnout rovnou po IG4T.
Somozřejmě i ta FBT206a bude zlepšení v tlaku a srozumitelnosti zpěvu. Ta AIR12 je taková "měkounká" A pokud jezdíte vždy z basákem tak 12" nahoře nepotřebuješ.
Takže min. Ventis 206A nebo pokud hrajete často i venku na větší vzdálenosti tak Vertus CLA 206a , a nebo ta IG4T ale tam je cena už trošku dost nad.
Nebo klidně i RCF NXL 24-A je výborná.
Ale rozhodně se nemotej v cenové relaci šunt nebo "srajda" nepomůžeš si. K tomu srozumitelnému projevu nejvíce také pomahají:
1. Ekvalizace a ostatní nastavení pultu
2. Mikrofon
3. Celkový "um"zvukaře
Mikrofony používám e935 a ATM710 , těma rozhodně vylepšíš čitelnost zpěvu oproti SM58.
to damton , to je to co jsem chtěl vědět co nemám dělat a co ano dík to mi stači