koncák PSA 31500

  • Reklama
  • DEMO14
MACH
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 9
Registrován: stř 25. úno 2009 12:41:58

koncák PSA 31500

Příspěvek od MACH » stř 25. úno 2009 12:43:49

Zdravím,mám dotázek spojený s problémem. Známému odešel jeden kanál u výše zmíněného číňana. Nevydržel časem filtrační elyt napájení a udělal na tišťáku trochu paseku. Než to složitě opravovat,tak jsem zjistil že se dá koupit celý modul od každého kanálu nový. Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti z praxe s jeho výměnou co se týče oživení.
V obchodě mi tvrdili že oživený je. Po jeho výměně nevydržel,hned po zapnutí odešel-průraz tranzistorů. Podotýkám že všechny přívodní kablíky jsem dal podle původního modulu. Dávám to za vinu tomu,že nebyl oživený-že mi prodejce lhal. Řekl bych to už podle toho,že nebyly zakáplé trimry třeba barvou. ( i když to nemusí být podmínkou). Nejsem v tomhle zase úpný profík,byť jsem ´´dráteník´´,navíc nejsem vybavený zařízeními na oživování zes.
Ví někdo jaká je pravda s těmi moduly? Díky moc

Pierre
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 24. úno 2009 22:39:13
Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od Pierre » stř 25. úno 2009 12:54:33

Nikdy jsem to nekupoval, ale vzít takový nový modul a natvrdo ho připojit a zapnout je dost neopatrné. Pokud by "jen" nebyl oživený, třeba by mu letěl kliďák nebo offset, ale rozhodně neprovede samodestrukci s průrazem konců, takže stoprocentně bylo něco špatně. Co na to prodejce ? Docela bych se divil kdyby to uznal jako reklamaci toho modulu....

MACH
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 9
Registrován: stř 25. úno 2009 12:41:58

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od MACH » stř 25. úno 2009 14:43:42

U prodejce jsem ještě nebyl. Měřil jsem ty tranzistory jen ´´písklákem´´,jsou sice paralelně,tak nevím jestli prdly všechny,ale každopádně tam průraz je

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od frantik » stř 25. úno 2009 16:05:29

Pravda je především to, že tento zes je jako celek sajrajt. I kdyby náhradní modul byl funglovka, nic to neříká o tom, že ho ve výrobě otestovali, zvláště u této značky. Podle mě to prostě zaletují a pryč s tím, co kdyby to při testu shořelo, ať to rupne u zákazníka, reklamaci mu neuznáme, bo s tím špatně zacházel... Jestli chceš vytrvat a opravu provést nákupem dalšího nového modulu, tak ho otestuj mimo zesilovač, ale ze zdroje s proudovým omezením, cca do 100 až 200mA v každé větvi. Bude se to hůř dělat, konec by měl být H-třída, takže bude třeba jistit celkem 4 větve, aby se modul dal otestovat do plného rozkmitu napětí na výstupu. Nejlépe je svěřit PSA zkušenému servisákovi, který už takové "dárečky" opravoval a ví, co tam preventivně vyměnit předem, aby to hned neshořelo.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

honza637
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 635
Registrován: ned 18. kvě 2008 23:42:26
Bydliště: Sezimovo Ústí
Kontaktovat uživatele:

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od honza637 » stř 25. úno 2009 19:31:52

No, to je dobrá rada ale asi to bude dražší než oprava toho přístroje jak to tak čtu. Kdepak opravovat něco z číny ... Pár pěkných věciček jsem viděl, ale podle mého je lepší opravovat jen značkové věci kde to tu cenu má.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od frantik » stř 25. úno 2009 19:37:33

To já jen pro úplnost, kdyby na té opravě majitel trval. Třeba ten náhradní modul nevyhořel tak moc, jako ten původní a dal by se použít pro opravu- přeosazení tak, aby zes jako celek fachčil a dal se zavčas poslat do světa...
Jsem zmatkař, někdy. No a?

honza637
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 635
Registrován: ned 18. kvě 2008 23:42:26
Bydliště: Sezimovo Ústí
Kontaktovat uživatele:

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od honza637 » úte 03. bře 2009 10:54:27

Vzpomněl jsem si, že jeden z kamarádů prodává tenhle konec komplet celý. Tuším že tady na foru má přezdívku vauli. A celý funguje:))))
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Elkon2
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob 28. lis 2009 8:31:28
Bydliště: Čermná nad Orlicí

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od Elkon2 » ned 29. lis 2009 13:38:31

Vím že přidávám k poměrně starým příspěvkům, přesto je možné že to někomu pomůže.
Onen problém s proraženými konc.tranzistory se mi stal třikrát u jednoho ze čtyř PSA31500 a shodou okolností v A-modulu.
Náhodou jsem zjistil přerušené prokovení pod filtračním kondem C 123 pro vyšší záporné napětí a tím došlo k odpojení odporů R133aR135. Lze to zkontrolovat obyčejným pípákem a lehkým zkroucením desky ještě před montáží modulu.
A ještě jedna maličkost, kontrola pojistek na zdrojové desce. Jsou umístěny na zdrojové desce u přívodů od toroidu. Chybí li některé z napájecich napětí pro modul (hlavně záporná), dojde k destrukci koncových tranzistorů!!
R. Král... příznivec zvukové techniky

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od frantik » ned 29. lis 2009 20:14:11

Vida, šikovný chlapec! Tomu říkám klika a hlavně umění při hledání výrobních vad!
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Elkon2
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob 28. lis 2009 8:31:28
Bydliště: Čermná nad Orlicí

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od Elkon2 » pon 30. lis 2009 22:12:49

Bodejť ne, vždyť jem odchovanej "TESLA"kvalitou. Nejlépe když člověk "CHYTIL" posvačinovej kus, dámy na osazovačkách ve Vráblích měly ruce od salámu a problém byl na světě.
Pak aby to doma člověk celý přepájel a znova nastavil. :lol:
R. Král... příznivec zvukové techniky

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od frantik » úte 01. pro 2009 7:28:24

No jéje, teslácký "badosed"! Co kus to originál a společný jmenovatel: cínový sopel a studeňáky klasicky všude. Teď k tomu ještě přidat pondělní a páteční kusy a taky když měla některá "svůj den", tak to určitě byl opak pohody v reklamě na výjimečně hořký a výjimečně dobrý lak na rakve...
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Elkon2
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob 28. lis 2009 8:31:28
Bydliště: Čermná nad Orlicí

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od Elkon2 » pon 14. pro 2009 15:58:08

Tak mi dnes ten dáreček v podobě A-modulu přišel poštou. Jsem zvědav jestli bude při oživování nejaký problém protože modul je údajně oživen.
Jen pro informaci, od pohledu jsou v mudulu provedeny konstrukční změny hlavně v napájecí části. U novějších zesilovačů je totiž jinak řešeno jištení zdroje. Vypustili pojistky v sekundárech toroidu a vřadili jiné do přívodů k modulům. Až to překuchám a vyzkouším uvidíme.
R. Král... příznivec zvukové techniky

Elkon2
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob 28. lis 2009 8:31:28
Bydliště: Čermná nad Orlicí

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od Elkon2 » pát 08. led 2010 15:42:34

PSA naběho bez větších problémů.
Byla nutná úprava kliďáku protože zes.měl "u paty" schod,jinak
jede bez problémů.
R. Král... příznivec zvukové techniky

pitrisek.dc
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 69
Registrován: ned 10. úno 2008 20:45:32
Kontaktovat uživatele:

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od pitrisek.dc » stř 19. kvě 2010 11:57:50

Zdravím

Měl jste někdo přímé srovnání PSA31500 a QSC RMX 2450 ?
PSA teď používám na satelitech a už přestává stačit výkonově místama už mi de do klipu setelity jsou 2x15+2"
Chtěl bych zkusit RMX2450 ale podle papírových údajů jsou si zesilovače hodně podobné.
Proto se ptám bude velký rozdí (hlasitostní) mezi PSA31500 a RMX 2450 nebo na tom budou podobně.
Zvládne RMX 2450 utáhnou i venkovní akci?

banach
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 139
Registrován: stř 30. črc 2008 16:20:46
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: koncák PSA 31500

Příspěvek od banach » stř 19. kvě 2010 21:16:28

to máš jedno, ani jeden konec není nic moc, z bláta do louže, rozdíl nepoznáš, kdybys třeba posílil na pl340, tak už to rozdíl bude, dejme tomu dva až tři dB, což stejně není mnoho, ale hrát to bude, třeba zjistíš, že už ti nestačí kompakty, to jsou tovární nebo čím to máš osazené?

Odpovědět

Zpět na „PSA“