Prepojenie ELX115P+FBT X-SUB 115SA
-
- Reklama
Prepojenie ELX115P+FBT X-SUB 115SA
Zdravim.Chcem sa spytat ako idealne zapojit 2X Sub+2X vrchy
Ono doteraz som mal len tie EV+jeden sub.
Zo subu mi to slo bud na lavu alebo pravu stranu.
No Sub ma pripojenie ako stereo.
Tak neviem ci to nechat len tak ze na jednom sube necham napr pravu stranu nezapojenu a na druhom zase opacne teda lavu
No bolo mi poradene aj jedno zapojenie , kde na sube vstup napr lavy ostane ale vystup na vrch prepojim s pravym vstupom a nasledne vystup pravy zase uz priamo na vrch.Udajne to pridava asi 3+dB.Dufam ze ste ma pochopili
Dakujem
Ono doteraz som mal len tie EV+jeden sub.
Zo subu mi to slo bud na lavu alebo pravu stranu.
No Sub ma pripojenie ako stereo.
Tak neviem ci to nechat len tak ze na jednom sube necham napr pravu stranu nezapojenu a na druhom zase opacne teda lavu
No bolo mi poradene aj jedno zapojenie , kde na sube vstup napr lavy ostane ale vystup na vrch prepojim s pravym vstupom a nasledne vystup pravy zase uz priamo na vrch.Udajne to pridava asi 3+dB.Dufam ze ste ma pochopili

Dakujem
Re: Prepojenie ELX115P+FBT X-SUB 115SA
Rovnaky kanal do subu aj satelitu nad nim. Teoretických 3db pridava ak su 2 ks vedľa seba obvykle v strede.
Takym zapojením prepojiš vstupy na subbse paralelne štandardne sa to nerobí, teoreticky by to mohlo zvýšiť citlivosť vstupu ale obvykle to nie je potrebne. Nikde v manualoch od subbasu som také zapijenie ako príklad nevidel. Tento x-sub ma podĺa značky ma poťáku +6db to by mal bez problémov vybudiť hocaký aj lacný mixpult, štandardne by maka stačiť úroveň 0dB nz vybudenid až na limit. Pokiaľ by boli subbasy v strede pri sebe tak by sa mohlo zapojť do prveho IN L a IN R z link-ov prepojiť na druhý sub. Satelity zapojiť do HPF Out L ľavý a HPF out R pravý v podstate na ľubovoľnom subbase ale dal by som to z jedneho.
Aha hmm.Ako som pisal doteraz som mal len jeden basak a tam som prepojenie na vrchy pouzival ten Link co tam je .HPF Out vobec kedze su aktivne.Niesom zase nejaky audio znalec do tochto,tak si necham poradit.Ale chcem sa aj vyhnut zbytocnemu tahaniu kablov .No a basaky budu skor po stranach a na nimi vrchy
Použitie hpf out spôsovbí orezanie basov pre bedne-satelity. Nastacil bg som na 80Hz. To bude mať za následok lepšie pidabie stredov - nižšia výchlka reproduktoea a vyššie SPL (hlasitosť) keďže výkob pôjde na menšie frekv.spektrum. X-sub 15 by mal byť primeraný k ELX15 nie je to potrebné na basoch ditivať so satelitou to môxže skôr spôsonovať problémi. Zapijil by som prívod do subu na in L in a vývod HPF out do ELX ronako oba strany na jednu výatup L a na druhú R z mixpultu.
Aha, ako ja som myslel ze hpf out je skor len kvoli pasivnym repro.Kedze tieto si aktivne a samotnu elektroniku to uz ma v sebe.Takto som to nemal este nikdy zapojene podstate.No na satelitoch som inak maval prepnute tlacitko Full range, kedze to pouzivam aj v exterieri a jeden sub bol malo.Ako nevravim ze aj toto je top ale citit rozdiel