Jak nazvučit bicí?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Re: Jak nazvučit bicí?

Příspěvek od vitek_cz » čtv 11. črc 2013 15:55:34

No jasne, s timto aparatem ani velky akce delat nemuzes.

Tedy muj nazor:

Kupte si kvalitni mikrofon na kopak a virbl. Konkretne:

akg D112, audix D6 - kopak
shure sm57, beta57, audix i5 - virbl

to jsou kvalitni mikrofony, ktere neztraceji moc hodnotu, takze jdou bez vetsi ztraty i pak prodat.

K tomu si kupte kvalitni stativ nebo klipsnu KM a mate to. Pokud to myslite trochu vazne, tak byste stejne za chvili vymenovali noname mikrofony za lepsi, co jsem jmenoval. Kdyz S tim seknete, tak tyto mikrofony jednoduse prodate.

Na Overheady bych se zatim vykaslal.

V.

Posluchač
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Posluchač » sob 28. pro 2013 0:34:14

Karel A. píše:Zdravím! Chtěl bych poradit, jak solidně nazvučit bicí s co nejmenším počtem mikrofonů + doporučení vhodných mikrofonů.
Také zdravím.
Chtěl bych také poradit, jak nazvučit bicí s co nejmenším počtem mikrofonů + doporučení vhodných mikrofonů. Budu hrát s rockovou kapelou hrající od Kabátů, Harlej, AC/DC, Metallica atd..
Mám vyzkoušeno, že mé bicí Tama Starclassic Performer B/B (bříza/ bubinga) a činely Paiste 2002 a Zildjian A Custom Rezo na malých sálech, kdy hraji pop-rock s jinou kapelou bez kytary není třeba zvučit vůbec.. Březové bicí také lépe ,,prolézají ,, muzikou než javorové. Možná mne ale ,,berou,, mikrofony na zpěv.

Nicméně v rockové kapele jsou dvě zkreslené kytary s aparáty Marshallem a Roždalovským plus basový aparát. Kluci v rock. kapele mají malý Pa systém s malým mixem na malé sály, zbývají na mne tři vstupy pro mikrofony. Počítá se do budoucna s větším mixem, atd. Nyní je absence gate, kompresorů, atd. Což mi nevadí, poněvadž ještě poč. 90. let jsem byl zvyklý utlumovat bicí dle potřeby a laborovat s umístěním mikrofonů, spec. odpružené držáky na mikrofony, atd.

Já mám 1 BD, dvoušlapka, od dubna budu mít až 3 tomy a 2 kotle, 1 snare.

Když mne od jara zvučili zvukaři v jiných kapelách, respektive jsem letos zakoupenou soupravu zapůjčil, nemohli si vynachválit sytý, basový, avšak konkrétní, příjemný zvuk soupravy, ponejvíce byli uneseni zvukem dupáku. Ten se jim dle jejich slov líbíl více než dupák od DW Collectors Maple, Tama Starclassic Maple..
Prostě basový buben Tama Starclassic Performer (bříza/ bubinga) má nádhernou barvu, syté, konkrétní basy.
Ti mí přátelé - zvukaři na ozvučení bicích používají klasiku co je tady popsána, poněvadž zvučí různé žánry, mají tam min. 3 druhy ,,vajíček,, na dupáky, atd....

Jenže znáte to. Já se jich budu ptát na radu, když jim vlastně nedám kšeft na zvučení.
Tak prosím, co doporučíte?
Do začátku mohu investovat cca 12000.- Byl by vhodný AKG Rhythm Pack ? http://hudebnisvet.cz/akgrhythmpack-p-960.html

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » sob 28. pro 2013 7:21:48

Zda se mi, ze odpověď na tvou otázku byla již v předchozích příspěvcích napsána a nelze s těmito radami než souhlasit. Proč se ptáš znova na totéž? Nebo jsi jen chtěl popsat své bicí?

Posluchač
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Posluchač » sob 28. pro 2013 11:23:43

gabluk píše:Zda se mi, ze odpověď na tvou otázku byla již v předchozích příspěvcích napsána a nelze s těmito radami než souhlasit. Proč se ptáš znova na totéž? Nebo jsi jen chtěl popsat své bicí?
:))..
Nechci totiž ,,zahubit,, pěkný, basový zvuk bicích ,,sterilními mikrofony,,. Vždyt tady někdo tvrdí, že např. kopákový mikrofon Audix D6 je předequalizován, má pořád stejný, sterilní zvuk.
Když bubeníkům nebasuje velký buben, tak se používá Blána Evans Emad I-II a ekvivalenty od Rema, Aquarianu. Basový zvuk tedy vyrobí, ale v podstatě je přirozený zvuk dřeva bubnu potlačen a zvuk je také takový sterilní.
Stačit mi budou v první fázi 2 mikrofony - na BD a snare..., to je jasné. Nicméně rezerva v počtu mikrofonů mi nebude vadit, třeba už jako alternativa pro nájemního zvukaře na větší akce.
Kotle u Starclassiců B/B produkují dostatek basového zvuku. Jsou ale mikrofony ze sady AKG RHYTHM PACK, tedy AKG D 40, stavěny na přenos basového zvuku kotlů ?
Díky za případnou odpověd´...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 28. pro 2013 13:45:50

AKG RythmPack je naprosto OK, vůbec pokud nic nemáš.

D112 - je slušný kopákový mikrofon a pokud nechceš/nemáš potřebu moc upravovat zvuk kopáku, pak si myslím je to i ideální volba

D40 - už jsem to zmínil několikrát, na Snare se mi líbí víc než SM57, jediná vada jsou ty originál držáky, mikrofon je moc blízko blány a má to takovej divnej dozvuk, používám na něj držák od Shure a tam je to úplná paráda

Jako univerzální varianta by mohla být ještě sada Electro-Voice PL-DK7
PL37 na tomech slušný
PL33 taky není špatnej, ale lepší je N/D868

Dneska by ale neměl být problém domluvit si se slušným prodejcem i zápůjčku na odzkoušení a vyzkoušet si mikrofony, který budou pasovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Posluchač
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Posluchač » sob 28. pro 2013 14:19:58

Díky.

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » sob 28. pro 2013 22:26:11

Dobré bubny, resp. obecne dobre nastroje a dobry vykon na podiu je samozrejme zaklad. AKG rythm pack je dobra "entry level" sada odpovídající tvému rozpoctu. Samozrejme se da hodne pokazit po ceste a ta sada od AKG k tomu rozhodne neprispeje. Spise "oblibene" RH soundy, Omnitroniky apod. jako PA, vohulene 100W kytarove aparaty apod. Třeba to co jsi psal o Audixu je jen jen jedna pani povidala. Nejlepsi je si to vyzkoušet a udelat si svou predstavu o "pro následujících par kseftu idealnim mikrofonu":-)) v kombinaci s konkretnim PA, mixem apod..

Posluchač
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Posluchač » stř 01. led 2014 16:09:50

Dobrý Nový rok přeji..
Pokecal jsem se zvukařem a domluvil jsem se, že jeho mikrofony - Audix D6 a Beta 52, apod., vyzkouší jak na své, tak na aparátku dotyčné kapely. Dle jeho slov nakroutí z každého mikrofonu -zde vajíčka v podstatě stejný zvuk z velkého bubnu, nicméně na rock raději používá vajíčko Audix D6, Betu 52 na ostatní žánry.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » čtv 02. led 2014 8:45:05

Šikovnej kluk, asi.
Není to spíš na škodu?
Přiznám se, že se mi někdy až přejídá ta "uniformita", která se zejména u bicích rozmohla. Furt to všude kroutit na stejný zvuk.
Přitom každé bicí jsou jiné, každá kapela je jiná... neřeším teď žánry.
Já si teda vždy napřed jdu poslechnout soupravu "na sucho" a do jisté míry se snažím zachovávat její "osobitost".
Jen je to pracnější, na malým letním fesťáčku jsem se tuhle dost namakal, když jsem musel/chtěl sahat při výměně kapel i na bicí...
Ale třeba s kopákem už sahám do žánrové uniformity, hrome. Člověka to semele...

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“