Kondenzátorový mikrofon do ruky pro pódium
-
- Reklama
Kondenzátorový mikrofon do ruky pro pódium
Ahoj!
vybírám mikrofón, asi něco takového:
Použití bude např. na sólové zpěvy u sborů atd.
který by jste chlapci brali (nejen z těchto)? Proč? Zkušenosti?
Díky
vybírám mikrofón, asi něco takového:
Použití bude např. na sólové zpěvy u sborů atd.
který by jste chlapci brali (nejen z těchto)? Proč? Zkušenosti?
Díky
KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kondenzátorový mikrofon do ruky pro pódium
No alespoň tady mi zní nejlíp ten Samson, po něm Shure a Sennheiser mi připadá takovej tupej.
Neuvěřitelné a k tomu mě trochu dostává i cena, hlavně u toho Samsona (do 4k), leze mi z toho docela zajímavej poměr cenaXvýkon.
Do srovnání bych zkusil zařadit třeba AKG C5.
Neuvěřitelné a k tomu mě trochu dostává i cena, hlavně u toho Samsona (do 4k), leze mi z toho docela zajímavej poměr cenaXvýkon.
Do srovnání bych zkusil zařadit třeba AKG C5.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Pavel Sedlák
- Uživatel

A co, jaký žánr, s těmi mikrofony chceš vlastně dělat, ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Pavel: jak sem psal sólo zpěv u sborů a pod. stylů na rock mám jiné. I když bych ho zkusil použít i při nějakém tom domácím nahrávání, ale na to mám RODE NT1A
Blaha: taky mi to přišlo, předpokládám že zkušenosti s ním nikdo nemá ...
Blaha: taky mi to přišlo, předpokládám že zkušenosti s ním nikdo nemá ...
KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
Z levnějším můžeme nabídnout sE H1, což je handková varianta sE 1a, aktuálně za 3400,- s daní. Dokáže jakž takž běhat i z 20V fantomu a je to pravý kondenzátor s 1" kardioidní vložkou, jen bych doporučil radši provozovat s molitanovou ochranou.
http://www.kreatek.cz/se-electronics/h1.html

http://www.kreatek.cz/se-electronics/h1.html

1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Dneska jsou tyto mikrofonni testy velmi oblibene. Ale vzdyt to je takove velmi jednoduche srovnani, ktere nemusi byt relevantni.
1] jsou i jine parametry, ktere jsou pro me dulezite. Napr. Smerovost, nachylnost na vazbu.
2] zpracovani je take vec, ktera se musi promitnout v cene. Tedy pokud bude Samson nejlevnejsi, ale taky se za mesic rozbije, tak je to nahouby.
3] To ze bez korekci ten mikrofon zni nejak, tak je otazka, jak bude znit s korekci.
Ja jsem napriklad jednou nahraval komorni orchestrik se sborem. Mel jsem tam ruzne mikrofony, ale na sboru jsem mel 2x Oktavu a 2x Shoeps.
Mikrofony na prvni poslech znely celkem podobne. (I kdyz Shoeps o rad drazsi) Problem byl, kdyz jsem pri mixu chtel pridat vysky, tak se v Oktavach zacal objevovat neprijmeny sum a Shoeps byl kristalove cisty.
Takze asi tak.
1] jsou i jine parametry, ktere jsou pro me dulezite. Napr. Smerovost, nachylnost na vazbu.
2] zpracovani je take vec, ktera se musi promitnout v cene. Tedy pokud bude Samson nejlevnejsi, ale taky se za mesic rozbije, tak je to nahouby.
3] To ze bez korekci ten mikrofon zni nejak, tak je otazka, jak bude znit s korekci.
Ja jsem napriklad jednou nahraval komorni orchestrik se sborem. Mel jsem tam ruzne mikrofony, ale na sboru jsem mel 2x Oktavu a 2x Shoeps.
Mikrofony na prvni poslech znely celkem podobne. (I kdyz Shoeps o rad drazsi) Problem byl, kdyz jsem pri mixu chtel pridat vysky, tak se v Oktavach zacal objevovat neprijmeny sum a Shoeps byl kristalove cisty.
Takze asi tak.