Ozvučení houslí

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
pavel.vojta
Uživatel
Uživatel

Re: Ozvučení houslí

Příspěvek od pavel.vojta » pát 27. zář 2013 23:01:54

On Gusta asi myslel 4061 (pokud tedy DPA) která se dává mezi struník a kobylku. Cokoliv na kobyle ovlivni zvuk
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

MilanD
Nováček fóra
Nováček fóra

Ozvučení houslí

Příspěvek od MilanD » úte 16. zář 2014 21:16:45

Ahoj všem na fóru. Řeším následující problém: pro Live, country folk bluegrass, potřebuji mikrofon pro silný hluboký mužský hlas a zároveň na tento mikrofon snímat housle. Zkoušel jsem samostatný mikrofon pro housle, ale člověk pak pomalu přes stojany ani není vidět :lol: No a snímat housle snímačem - line je jaksi takový nemastný, neslaný. Rozhodně to neumožňuje tak dynamickou hru a změnu barvy nástroje.
Co by jste mi tedy doporučili? C5 či D5? Osobně jsem si na venkovní akci vyzkoušel C5. Byl jsem z něho maximálně nadšen, ale mám u něho strach ze zpětné vazby při hraní uvnitř. Kondenzátor se mi líbí proto, že u něho s rostoucí vzdáleností není tak velký pokles výkonu. D5 jsem nezkoušel. Nebo by jste měli jiné doporučení?
Děkuji za vaše názory.

MilanD
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Ozvučení houslí

Příspěvek od MilanD » pon 29. zář 2014 20:57:45

Nevím, jak na zdejším fóru editovat předchozí příspěvek.
Nikdo se neozval, tak si odpovím sám. Dnes jsem se stavil v CMI Hradec Králové a vyzkoušel si jmenované mikrofony. Moji předchozí volbu jsem si potvrdil. Zkoušel jsem ještě Sennheiser C835 a vše porovnával s legendou SM 58 a zvuk se mi nejvíce líbil na C5-ce. A zároveň nejlépe bral housle. Já prostě u tohoto nástroje nejsem zastánce piezza a dávat za mikrofon cca 15tis fakt pro moje účely nehodlám. Ještě kdyby se tím člověk na 100% živil, pak asi jo.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“