8x klopový mikrofon na besídku

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Re: 8x klopový mikrofon na besídku

Příspěvek od vitek_cz » stř 08. říj 2014 7:51:30

v teto cenove relaci nic nekupovat!! Navic nazor, ze nevadi michani vice bezdratu do jednoho kanalu jen naznacuje, ze s tim nemas zadnou zkusenost.

Srovnani s autem je mimo.

Vyhozene penize.

Zvucit 8 portu uz neni uplne sranda. Navic odhaduju, ze zbytek techniky bude stejne kvalitni, jake porty chces poridit. Takze to bude leda prusvih.

At deti hrajou ve vhodnem akusticky rsenem salu a nauci se poradne mluvit. V normalnim divadle se take nepouzivaji porty.

V.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 08. říj 2014 8:18:18

Nejhorší je snad poznámka, že "když jim nic neporadím, koupí si to, co si najdou na netu samy".
Ty si totiž pořád myslíš, že ten levný šrot bude nějak fungovat, jen ne s kvalitním přednesem. Ale to je omyl!
Nejde o nějakou kvalitu, jde o to, že to fungovat nebude. Děti stejně nebude slyšet a při pokusu je zesílit to jen začne houkat. Proto jsou to vyhozené peníze. Párkrát to zkusíte a pak to stejně bude ležet ve skříni, dokud se to nevyhodí.
Nejsou-li prostředky na slušnou techniku, nekupujte nic.

vasut
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vasut » stř 08. říj 2014 8:26:39

Chlapi dik za názory.....ale plno rad je trochu mimo....těáko budou chodit do jinýho sálu, když mají vlastní sál přímo ve své budově - vyhozené peníze za pronájem. těžko budou utrácet statisíce za super audio techniku, když jim dle slov vychovatelek staci při normálních kroužkách obyčejnej "kazeťák" kterej položí na podium. Chápejte, těm dětem je úplně jedno z čeho to hraje, oni prostě blbnou na něco co hraje.

Co se týče půjčování techniky, tak na akce by se to asi řešit dalo, ale techniku používají i při kroužkách, které jsou denně. Neříkám, že používají všechno,ale něco prostě jo.

A například při takové mikulašské besídce, kdy se děti zapojují do hry, musí mikuláš opravdu řvát, aby byl vůbec slyšet.

Investice do značkových audiosestav je prostě nereálná a nerentabilní. Rozpočet na provoz není velký a je celkem umění vyšetřit peníze alespoň na něco....Vždyť i spousta účinkujících to dělá jen za "kafe", ale dělá to pro děti....

Ok, když jsem viděl sestavy mikrofonů za 3tis., tak jsem si myslel, že by třeba za 10tis. sestava 2 mikrofonů mohla být už trochu kvalitnější. Myslel jsem si, že třeba existuje 8 kanálový přijímač, ke kterému by se teď koupilo několik mikrofonů a zbytek by se dokoupil třeba jindy, až se zase vyšetří nějaké peníze.
Dokázal bych je asi ukecat na to, že za ty peníze koupí třeba polovinu, ale když jim řeknu, že dají 25tis. za dva mikrofony, tak na mě asi budou koukat divně. V branži jsou ty ceny normální, ale tady to prostě asi nepůjde.

a jinak je to opravdu tak jak říkám. já osobně s tím domem nemám nic společného, pouze tam některé lidi znám, a proto se mě zaptali na radu. Samozřejmě jim vše přetlumočím, ale jak jsem řekl, koupi jim prostě asi nevymluvím. Prostě si něco koupí, jako už si koupili dříve....s tim bohužel nic neudělám......chtěl jsem jen, aby nekupovali uplně ten nejhorší šrot no.....

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 08. říj 2014 9:11:02

Tak jim to přetlumoč s důrazem na to, že prostě cokoliv levnějšího šrot je.

S tím, že tvoje rada je v tomto případě nekupovat NIC. Pokud si přesto ten šrot koupí, není to už na tebe, a následky si nesou sami. Ony po tobě vlastně chtějí aby jsi jim schválil něco na co jim dá rozpočet aby to pak měly na koho hodit, že jim to nefunguje.

A určitě na akce mezi nepotřebují 8 portů (ani ten mikuláš), tam jiim stačí jeden, dva drátové mikrofony (ev. jeden bezdrát).

A opravdu, pokud jim to má dobře sloužit, jako první investicí bych začal výměnou beden, ty budou dle mne nejvíc používaná věc, za těch 30k se dá pořídit pár "slušných" aktivek (RCF, možná i EV, atd.), můžete se mrknout i po bazarech a nějakou kačku ušetřit. Nikde tu nepadla zmínka o mixáku, jakej mají a kdo ho ovládá, ale možná by se v těch 30k dalo něco vyškrábnout i na slušný pultík (třeba taky trochu jetý).
Nějaký bezdráty i dráty mikrofony už mají, rozhodně bude jejich používání na lepším aparátu menší zlo, než kdyby to bylo obráceně.
No a pokud bude slušný základ v aparátu, není už pak problém k němu připojit zapůjčené bezdráty (třeba za ty peníze z příspěvku z města) a tu "větší" akci na tom udělat.

V sousedním vláknu s podobným duchem (teda ono jich je teď víc s podobným duchem) to tazatel řeší tak, že celou diskuzi vytiskne a předá ji starostovi aby věděl, udělej to samé, a předej to někomu, kdo má alespoň trochu rozumu na to, aby pochopil, že v tomto případě Levné neznamená použitelné, ani použitelné s omezením. Tady ta křivka nezačíná z nuly (cena/použitelnost), ale právě skokově až někde na těch 10 tisících.

A ještě k těm 8mi kanálovým příjimačům, nevím jestli jsem 8mi kanál někde zahlíd, ale třeba Mipro má 4 kanál, jenže až ve vyšší řadě ACT-7 a jeho cena je asi 3-4x vyšší než ACT-312 (2kanál) a vysílače BP jsou 2x dražší než u řady ACT-3, pochopitelně ACT-7 je jinde i výbavou, dá se připojit k počítači pro nastavení pásem, atd.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 08. říj 2014 10:02:27

Jasně, však chápeme, že DDM si nemůže dovolit vše. Taky to prostě nebude mít.
Kotel na vaření piva taky určitě stojí ranec, neznamená to ale přece, že si budu doma vařit pivo v kastrole. Prostě pudu a koupím si ho od někoho, kdo ho vaří v adekvátním kotli. Není to primárně o tom, že bych prosazoval dát pivovarům vydělat, ale oni jedou ve velkém a dělají to dobře. Samozřejmě, že když si budu vařit doma v rendlíku, tak "ušetřím", ovšem jen do chvíle, kdy se pokusím výsledek vypít...

Nevím, kde se poslední dobou bere představa chtít si pořídit něco, na co nemám peníze. A představa, že audio techniku má mít každý vlastní :(

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » stř 08. říj 2014 10:31:03

Absolutní souhlas s Kamilem - ve všem. Snažit se nakoupit něco, na co prostě nemám, je nesmysl. Pokud něco nakoupí ve výšeuvedených cenových relacích, budou to prostě jen a pouze vyhozené peníze, asi jako když jsem si kdysi (já debil) koupil sadu vrtáků za 300,- od podomního obchodníka - na těch "vidiových" se po 3sekundách vrtání do zdi udělala na konci kulička a když jsem tím "na kov" zkusil vrtat do železa, ohnul jsem ho do vinglu. Přesně stejně budou "fungovat" i bezdráty. Veškeré zboží značek jako je Dexon, RH Sound, Auna, Sekaku, JTS a podobně je totiž vyrobeno za přesně stejným účelem - aby za to nějaký blbec vyhodil peníze: vždyť je to přece za babku. Že jediné, co se s tím dá podniknout , je hodit to do kontejneru na odpadky - no a? Co by jste za tu cenu chtěli?!

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » stř 08. říj 2014 10:51:38

Ja som pred asi 5-6 rokmi nakupoval techniku do kulturáku. Bol na to pevný balík a muselo sa kúpiť "všetko" pretože bolo jasné, že následujúcich x rokov nebude ochota do toho investovať ďaľšie prachy.
Určil som si priority tam akceptoval vyššiu cenu a zvyšok ostal pod čiarou a nakupovali sa tie najlacnejšie čínske sr--ky.
Po 6rokoch používania je jasné, že to čo bolo nad čiarou bez problému funguje (napr. ROBE, Senheiser, QSC a pod)
A na to čo bolo pod čiarou(gerety v kvalite tu menovaného mic. DEXON) v lepšom prípade sadá prach v sklade alebo sú už dávno na skládke.
Boli to zbytočne vyhodené prachy!!!! Urobil som Chybu, poučte sa z nej, neopakujte ju a ušetríte!!! :-)

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » stř 08. říj 2014 11:19:43

Komu neni rady, tomu neni pomoci. Jen skoda tech 30ti tisic.

Ja jsem take navazan na jedno DDM, kteremu pomaham, takze vim, jak to v takovych organizacich chodi.

Podle me je nejvetsi problem, ze tam stejne pak chybi kvalifikovany clovek, ktery by to umel obsluhovat. Ja jsem taky chytre radil. Jednou si potrebovali koupit jednoduche osvetleni take pro divadlo. Tak jsem jim vymyslel levne reseni. 4 kanalovy dimmer, pult, stativy, 4x par. Pro ne je to ale slozite na zpojeni a provozovani, ze to nakonec stejne temer nepouzivaji. Tedy nad radou je potreba se vzdy zamyslet komplexne a ne hledat nejlevnejsi reseni.

I kdybych tedy vzal v potaz, ze Tve reseni bude nejak fungovat, tak si nedovedu prdstavit ten prakticky provoz. Kdyz rikas, ze se to bude pouzivat normalne behem krouzku. Neboli pani lektorka prijde, pripravi 8 portu, da tam nove baterie (coz muze stat dost penez v pripade 9V), pak to zapoji do mixu, pripevni na deti, sedne za mix a zacne vyuka? Hlavne jestli si nejaka pani lektorka mysli, ze staci port zapojit do mixu a vytahnout kliku, tak se asi bude dost divit.

Navic pokud budete mit headsety, tak si to neumim predstavit bez kompresoru.

Dalsi veci je, ze mikrofony na portech docela trpi. Lamou se pouzivanim kabely, konektory. Musi se pomerne casto opravovat, mavic, kdyz to budou mit na sobe deti. Tzn. dalsi naklady na provoz. Ja to znam, DDM umi nasetrit treba 20-30 tisic z nejakeho balicku, ale kdyz je potreba tisicovka na baterky nebo opravu kabelu, tak je to problem.

At si koupi jednu nebo dve kvalitni bezdrat handky. To muzou vyuzit na ty mikulassky atd. Vic at neblbnou.

V.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » stř 08. říj 2014 11:39:16

Jen si dovolím poznámku, že třeba v brněnské Huse na provázku (což není DDM) mivají 8 portů až při velkých předstveních a na venek si taky půjčujou další techniku.
Opravdu nevyhodte 30 000 do kanálu, kupte pár mikrofonů pro duležité, třeba i do ruky, nebo před děti (či do kulis muže jít i drát)
A zustává tu otázka kdo bude z těch "co si to na netu najdou samy" obsluhovat 8 portů + podklady ...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » stř 08. říj 2014 11:59:58

V Huse sú ale herci! Presne poznám myšlienkové pochody učiteliek(stretávam sa s tým pravidelne), osem portov sa im zdá byť jednoduchšia cesta ako učiť deti javyskovej reči a dramaturgiu prispôsobiť ich možnostiam a schopnostiam.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » stř 08. říj 2014 12:01:53

mě šlo spíše o přirovnání utvaru a jeho technice.
Jinak stou choreografii atd souhlas :) Snad to dobře dopadne :)

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » stř 08. říj 2014 14:45:54

vasut píše:kdyz na nove nemam, tak si koupim takove, na ktere mam, ne?
Když potřebuji převést náklad 5 tun a nemám na auto co uveze pět tun, tak si koupím auto co uveze jednu tunu a budu doufat že se nerozpadne dřív než dojede do cíle, nebo si půjčím auto co uveze pět tun?

vasut
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vasut » stř 08. říj 2014 16:31:21

mkarr píše:
vasut píše:kdyz na nove nemam, tak si koupim takove, na ktere mam, ne?
Když potřebuji převést náklad 5 tun a nemám na auto co uveze pět tun, tak si koupím auto co uveze jednu tunu a budu doufat že se nerozpadne dřív než dojede do cíle, nebo si půjčím auto co uveze pět tun?
takový příklady jsou úplně mimo mísu....

každý má nároky na kvalitu uplně jinačí....někdo musí mít doma např. super nejnovější tv v ultraHD rozlišení a někomu stačí krám z lídlu....a těžko ho přesvědčíš, že pokud si nekoupí značkovou tv se super rozlišením, tak ať si raději nekupuje tv žádnou a jde si za ušetřené peníze raději do kina.....

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 08. říj 2014 17:00:39

Pořád tomu nerozumíš :( Přirovnáváš to k televizím, jenže u nich platí to, že se na obě dá dívat. Jedna má obraz kvalitní, druhá ne. Ale obě tě to video nějak přehrají.
Tady by spíš bylo přirovnání, zda si za X desítek tisíc koupit TV s velkým rozlišením, nebo jen papírovou krabici za 10.000 Kč. Na papírovou krabici se sice dá nějak dívat, ale jinak se o ní dá říct, že nefunguje a že za 10 tisíc ji mohl koupit jen blázen.

Jinak si myslím, že vše důležité už zaznělo. Pokud si to mermomoci přesto všechno chcete koupit, tak si to kupte. I kdyby toto vlákno mělo ještě dalších 50 příspěvků, nikdy se nedočteš, že uděláš dobře.

vasut
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vasut » stř 08. říj 2014 19:49:27

naopak....já všechno co tu bylo vyřčeno vezmu a přetlumočím.
jen mě prostě štvou ty nesmyslný přirovnávky. když nebudu počítat televizi, tak třeba foťák...určitě doma nějaký ten foťák máte, ale jak moc je kvalitní? většina lidí si vystačí s kompaktem za pár tisíc. Profi fotograf by Vám ale samozřejmě řekl,že takovou věc nemá ani cenu kupovat.....a výsledek? stejně si většina lidí foťák za 50 a více tis. prostě koupit nepůjde..na jejich nároky jim postačí i ten obyč.

Známej dělá pohádkový týden pro děti.....denně přijede třeba 10 autobusů z různých škol.....na začátku má postavené staré reprobedny, k tomu připojenej jeden bezdrát. port(nějakej noname) a na přivítání mu to stačí.....je to vždy o tom, kdo má jaké nároky...

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“