Mikrofon mluvené slovo - nahrávání do PC

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Jirka K

Mikrofon mluvené slovo - nahrávání do PC

Příspěvek od Jirka K » sob 26. pro 2015 21:00:46

Dobrý den,

jaký byste mi doporučili řešení pro nahrávání mluveného slova do notebooku v ceně okolo 2000Kč? Chci nahrávat zvuky do her a aplikací pro Android, nahrávat budu u sebe doma.

Načetl jsem si, že nejlepší jsou kondenzátorové mikrofony např. RHODE M2 (případně M3), ale jak připojit tento mikrofon do PC aby měl dobrý zvuk nevím (je tam nějaké phantomové napájení, prý potřebuju předzesilovač apod).

Pak jsem našel mikrofon BEHRINGER C-1U do USB ale nechce se mi dávat 2000Kc za mikrofon, který byl před 3 lety za 1000Kc.

Za doporučení předem děkuji.

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Re: Mikrofon mluvené slovo - nahrávání do PC

Příspěvek od MADMAX » ned 27. pro 2015 9:32:32

Kup si nějakou slušnou externí zvukovou kartu (třeba focusrite Scarlett - http://kytary.cz/focusrite-scarlett-sol ... oCNfLw_wcB) a ní už můžeš připojit jakýkoli profesionální mikrofon. Řeší a phantomové napájení a předzesílení signálu. Kvalita zesilovače i převodníku je nesrovnatelná s tím, co je uvnitř NB.
MAD

Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas » ned 27. pro 2015 10:49:25

Kondenzátorové mikrofony bývají křehčí, než dynamické a v úrovni kolem 2000 Kč si myslím, že dynamické zrovna nepředčí - načetl jsem zase já, že leckde je jen elektretová kapsle za stovku (která nakonec na kapacitním principu pracuje rovněž).
Je pravdou, že plánované použití je poněkud odlišné, než bývá v live ozvučování, pro které je mé srovnání myšleno.
Já bych volil dynamický mikrofon, např Sennheiser nebo Shure, viz odkazy.
http://www.prodance.cz/zpev?sort_method ... =1#filters
Ta zvukovka se mi líbí :)
Jinak ale ten Behringer C1U splní za málo peněz žádané, zázrak ale nečekejme - elektret.

Jirka KK

Příspěvek od Jirka KK » ned 27. pro 2015 23:41:40

Díky za odpovědi.

Takže to vypadá, že bude pro mé potřeby nejlepší USB mikrofon? Jaký byste zvolili? Třeba z tohoto výběru:

http://mikrofony.muziker.cz/usb-mikrofony

Samozřejmě doporučujte i mikrofony, které ve výběru nejsou.

Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas » pon 28. pro 2015 19:37:45

Tak to se odvíjí od toho, co jsi za to ochoten dát.
Já myslím, že pro mluvené slovo ve studiu (např. nahrávání pohádek :) a her) možná postačí i ten Behringer.
Pokud by to měla být kvalita, pak určitě tu kartu, co navrhl MADMAX (protože je 96kHz) a k tomu nějaký skutečný kondenzátorový mikrofon, třebas i ten Apex 415 (co je v nabídce pod kartou) - kulová charakteristika se hodí. Tahle kombinace se mi jeví lepší, než nejdražší z odkazu výše. Ale je to pochopitelně o vyšších penězích než Behringer..
K většině mikrofonů bude potřeba i stojan - další náklad.
Tolik můj názor, chce to ale názorů více (já např. APEX 415 z praxe neznám).
Doufám že se kolegové ozvou.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“