Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?
-
- Reklama
Re: Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?
Já si vždycky chválil jednotužková AKGčka, že mají laciný provoz, ale je fakt že tyhle mrazové akce pro ně nejsou ideální. Když zmrzne jedna tužková a to ještě akumulátor co má 1,25V, tak už není kde ty volty brát, aby to alespoň prolezlo P/N přechodem
Asi si budu muset na zimní akce pořídit nějaké LiIon akumulátory se step-down na 1,5V .
Koukám že na trhu je jich už docela dost, tak NiMH baterky asi půjdou do důchodu.
Nemáte s tím někdo zkušenosti, jak se tyhle baterky chovají v mikrofonech? Jestli třeba ten step-down měnič nevyrábí nějaké rušení? Nevím na jakém je principu.
Asi si budu muset na zimní akce pořídit nějaké LiIon akumulátory se step-down na 1,5V .
Koukám že na trhu je jich už docela dost, tak NiMH baterky asi půjdou do důchodu.
Nemáte s tím někdo zkušenosti, jak se tyhle baterky chovají v mikrofonech? Jestli třeba ten step-down měnič nevyrábí nějaké rušení? Nevím na jakém je principu.
Taky jsem se s tímto problémem zabýval. Hlavně dříve kdy se do Sennheiserů ale jiných typů používaly 9V. Jenže ani ty nabíjecí neměly 9V ale kolem 7-8V, podle toho z čeho byla baterie složená. Dneska už skoro výhradně AA. Raději koupím balení kvalitních -ověřených alkalik. Zas tolik akcí nemám a i v mraze , což je vyjímečná situace, tak 3-4 hodiny vydrží a to je stejně na exteriér při takovém počasí maximum co potřebuješ. Měřil jsem i proudové odběry, při AA si většina portů řekne o 80-110mA. A typy na 2x AA mají vždy integrovaný step-up, jednak 5V na logiku a pak 9-10V pro transmitter. A neruší to.
No že se neruší elektronika mikrofonu se step-up měničem mikorofnu, to je tak nějak očekávtelné, ale když se tam strčí baterie, která má nějaký step-down měnič v sobě, a který může chodit na frekvenci, která někam proleze, respektive spíš její harmonické kmitočky, tak to bych řekl že tak nereálné není.
Kvalitní alkalické baterie jsu samozřejmě lepší řešení, ale to při charitativních rozpočtech některých akcí, bych s takovým přístupem k nákladům mohl být rád že jsem na nule a ne v mínusu. Nedavno jsem pomáhal s ozvučením jedné fakt neziskové akce na kterou se skládali soukromí přispěvatelé a tady šlo o prezentaci výsledku, se spoustou děkovaček zůčastněným a chtěl jsem jim to udělat grátis. Ale že prý ne, že musím dostat zaplaceno. A pak přišla paní co držela kasu a noblesně mi podala čtyři stovky. Tak jsem si říkal, že kdybych je nedostal, cítil bych se líp.
Kvalitní alkalické baterie jsu samozřejmě lepší řešení, ale to při charitativních rozpočtech některých akcí, bych s takovým přístupem k nákladům mohl být rád že jsem na nule a ne v mínusu. Nedavno jsem pomáhal s ozvučením jedné fakt neziskové akce na kterou se skládali soukromí přispěvatelé a tady šlo o prezentaci výsledku, se spoustou děkovaček zůčastněným a chtěl jsem jim to udělat grátis. Ale že prý ne, že musím dostat zaplaceno. A pak přišla paní co držela kasu a noblesně mi podala čtyři stovky. Tak jsem si říkal, že kdybych je nedostal, cítil bych se líp.
To jsi dostal na baterky
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
To by jich ale nesměl kupovat moc. Jedna kvalitní 9V alkalika přijde bezmála na kilo.
Naštěstí používám tužkovky a po jedné. Ale myslím že dvě tužkovky, nafta a limonáda na baru a jsem na nule.
Takže jsem to vlastně přecejen dělal grátis. Hned je mi líp.
Takže jsem to vlastně přecejen dělal grátis. Hned je mi líp.