Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?
-
- Reklama
Re: Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?
Jo to máte pravdu, stejný výkon, stejná pásma a najdou se už místa, kde mi do toho cosi leze a to cosi bude asi DVB-T. Zatím jsem měl ale vždycky zarušený jen jeden kanál a tak jsem použil druhý(druhý mikrofon). Proto jsem psal o tom Dual PRO. To u Mini musíte přeladit tak, že šáhnete do kufru pro jiný set. Skoro si říkám, že někde seženu mapu pokrytí s frekvencemi, abych věděl co mě čeká, až to někde vytáhnu a kdyžtak vyhandlovat s kámošema co mají jiné frekvence
. Kupovali jsme to tak abysme se nerušili.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
2 mkarr: Už se to tu odkazovalo, www.digitalnitelevize.cz, tam jsou všechny vysílače vč. síly, nezapomenout mrknout i na regionální sítě. A šířka TV pásma je 8MHz.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Ondráš
Pro zakladni regionalni orientaci DVB-T ma Panter hezkou tabulku: http://www.sennheiser.cz/assets/files/f ... webDD1.pdf
Na Trebicsku teoreticky Vam do toho nic neleze, ale je treba hledat i mistni vysilace (viz blahuv odkaz).
Na Trebicsku teoreticky Vam do toho nic neleze, ale je treba hledat i mistni vysilace (viz blahuv odkaz).
Dík pánové. Já s tím zase tak moc necestuju, tak pět míst, ale prolustruju si je.
-
pepin
V jakých frekvenčních pásmech se teď vyplatí pořídit si bezdrátové mikrofon?
Nějak s vtom nevyznám podle tohoto:
http://spektrum.ctu.cz/kmitocty/?filter ... %5B1%5D=15
a tohoto:
http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2 ... 014-03.pdf
Nějak s vtom nevyznám podle tohoto:
http://spektrum.ctu.cz/kmitocty/?filter ... %5B1%5D=15
a tohoto:
http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2 ... 014-03.pdf
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Podle ČTÚ. článek 9 písmeno g, j1, j2, l. Osobně se přikláním pro malý počet zařízení ke g.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Co si prosím myslíte o pásmu "k" - 863 - 865 MHz ? Máte s použitím mikrofonů v tomto pásmu nějaké "špatné" zkušenosti?
U pásem f, g a h je v dokumentu uvedeno, že jsou přednostně vyhrazena pro televizní vysílání
Děkuji za opdověď.
U pásem f, g a h je v dokumentu uvedeno, že jsou přednostně vyhrazena pro televizní vysílání
Děkuji za opdověď.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jednoduchý
1. čím nižší frekvence, tím lepší průchod přes překážky
2. 2MHz rozsah ve volném pásmu, není moc místa pro to někam utýct
3. 10mW, pro mě je to málo, preferuju alespoň těch 30mW
4. to pásmo je tak úzký, že klidně v budoucnu může někoho napadnout: Proč tam tu díru držíme, prostě ji někomu prodáme a historie se bude opakovat
Ještě tak j1+j2 má nějakou šanci, ale já stejně zastávám to g-čko, sladit si to s TV kanálama, ale při rozsahu setu někde 20-30MHz se dá většinou při dobrém výběru někam utéct. 1TV kanál zabírá 8MHz, takže pokud nejsou 3 TV kanály vedle sebe, vždy tam je někde 4MHz díra/y, kde se dá systém provozovat.
Jako spodní hranici pak vidím systémy od Mipra (řada 3), které jedou někde kolem 650MHz (dodává se na náš trh jen pásmo 6B, pozor 7A je doprodej, ten nebrat), mají laditelnost kanálů, sledování zarušení, diverzitu, klíčování.
1. čím nižší frekvence, tím lepší průchod přes překážky
2. 2MHz rozsah ve volném pásmu, není moc místa pro to někam utýct
3. 10mW, pro mě je to málo, preferuju alespoň těch 30mW
4. to pásmo je tak úzký, že klidně v budoucnu může někoho napadnout: Proč tam tu díru držíme, prostě ji někomu prodáme a historie se bude opakovat
Ještě tak j1+j2 má nějakou šanci, ale já stejně zastávám to g-čko, sladit si to s TV kanálama, ale při rozsahu setu někde 20-30MHz se dá většinou při dobrém výběru někam utéct. 1TV kanál zabírá 8MHz, takže pokud nejsou 3 TV kanály vedle sebe, vždy tam je někde 4MHz díra/y, kde se dá systém provozovat.
Jako spodní hranici pak vidím systémy od Mipra (řada 3), které jedou někde kolem 650MHz (dodává se na náš trh jen pásmo 6B, pozor 7A je doprodej, ten nebrat), mají laditelnost kanálů, sledování zarušení, diverzitu, klíčování.
-
Ondráš
Aktualni zkusenost: Praha, 2 sady v "A" a 2 sady v D (790.xxx MHz) a mistnost tak zarusena, ze ew100cka G3 po proskenovani napsali 2 volne frekvence
. Po rucnim naladeni Acka jakztakz chodily (SQ=high), ale ty v D, to bylo peklo - do signalu sel sum, zabijel zvuk a ten pak squelch zarazil a tak furt dokola. Kdyz clovek poposel nekam o 50cm tak to bylo lepsi nebo horsi.
Zdroj ruseni jsem nenasel, skoda, nemel jsem analyzator, ale zajimalo by me, co tam generovalo to ruseni. V podstate na vsech prijimacich na jakekoli frekvenci bez zapnutych vysilacu okamzite vyletel bargraf RF signalu nekam k -10dB, to by me opravdu zajimalo co tam ty anteny chytaly. Vzdalenost vysilacu od prijimacu 3 - 15m.
Zdroj ruseni jsem nenasel, skoda, nemel jsem analyzator, ale zajimalo by me, co tam generovalo to ruseni. V podstate na vsech prijimacich na jakekoli frekvenci bez zapnutych vysilacu okamzite vyletel bargraf RF signalu nekam k -10dB, to by me opravdu zajimalo co tam ty anteny chytaly. Vzdalenost vysilacu od prijimacu 3 - 15m.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vždyť taky nad 789MHz nemáš co dělat, tam jsi mimo povolené pásmo, a s ew100 G3 nemáš dokonce co dělat nad 786MHz, protože mají výkon 30mW a 786-789MHz má limit 12mW.
A co tam chytaly, asi LTE.
Dčko je 780-822MHz, do povoleného zasahují 59 a 60 kanál, v Praze je 59 obsazenej, teoreticky je volná 60ka (782-790MHz).
spíš je mi divný Ačko (26-31, 516-558MHz), tam totiž v Praze a okolí žádný TV kanál být nemá
http://digitalnitelevize.cz/vysilace/region-praha.html
http://digitalnitelevize.cz/vysilace/re ... -kraj.html
A co tam chytaly, asi LTE.
Dčko je 780-822MHz, do povoleného zasahují 59 a 60 kanál, v Praze je 59 obsazenej, teoreticky je volná 60ka (782-790MHz).
spíš je mi divný Ačko (26-31, 516-558MHz), tam totiž v Praze a okolí žádný TV kanál být nemá
http://digitalnitelevize.cz/vysilace/region-praha.html
http://digitalnitelevize.cz/vysilace/re ... -kraj.html
-
Ondráš
blaha:
Musim delat s tim, co dostanu, ty dve "D"cka nebyly moje. Ruseni bylo lokalniho charakteru, LTE a DVB-T tezko, ani jedno v miste, kde byly bezdraty, nema signal (odstinena mistnost hluboko uvnitr budovy).
Popravde uz jsem videl leccos, ale tohle ne. Pobliz mista, kde byly mikrofony, se laicky receno nachazi spousta "digitalni" techniky, ale v tesne blizkosti vysilacu nebo portu nic, ani mobily nebo ntb. Nejvtipnejsi bylo, ze stacilo popojit o 0.5m a
prijem byl o 100% lepsi. Poposel si zase o 0.5m do jineho smeru a bylo to v pytli.
Popravde uz jsem videl leccos, ale tohle ne. Pobliz mista, kde byly mikrofony, se laicky receno nachazi spousta "digitalni" techniky, ale v tesne blizkosti vysilacu nebo portu nic, ani mobily nebo ntb. Nejvtipnejsi bylo, ze stacilo popojit o 0.5m a
prijem byl o 100% lepsi. Poposel si zase o 0.5m do jineho smeru a bylo to v pytli.
-
Johnny21
Aké freq pásmo vybrať?
Rád by som sa vás spýtal že ktoré freq pásmo je najideálnejšie vybrať
chcem kúpiť sennheiser EW 135 G3 a kedže E-band nebude fungovať (790mhz a viac)
ktoré pásmo je najlepšie zvoliť pre kúpu?
vďaka

chcem kúpiť sennheiser EW 135 G3 a kedže E-band nebude fungovať (790mhz a viac)
ktoré pásmo je najlepšie zvoliť pre kúpu?
vďaka
Písal som to tu: viewtopic.php?f=15&t=6785#p58347
thomas píše:Na Slovensku je to s frekvenciami dosť bieda. Čo sa týka LTE, tak je to rovnako - 790-820 MHz sa používať nemôžu. Pre bezdrôtové mikrofóny existuje všeobecné povolenie na rozsahy 863-865 MHz a 823-832 MHz. Pásmo 470-790 MHz sa môže používať iba s povolením TÚ, ktoré sa vydáva na konkrétnu oblasť, frekvenciu a časové obdobie, keďže tu beží DVB-T.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A já jen doplním pro jistotu, že je tu stále varianta, že v budoucnu to zakázané pásmo seříznou až k 694MHz.
-
Ondráš
Zda se, ze to asi tak bude, je to takova sazka na jistotu. Mmch v Praze zacinam mit cim dal casteji problemy se starsimi porty okolo 790MHz i pod (treba 780-789), tedy mimo LTE a v Praze i mimo DVB-T.
Porty Senn EW v "A", "G" a i "C" (pokud jsem mimo DVB-T) jsou zatim ok.
Porty Senn EW v "A", "G" a i "C" (pokud jsem mimo DVB-T) jsou zatim ok.