Jaké levné a univerzální mikrofony na bicí?
-
- Reklama
-
PetrSedlacek
Re: Jaké levné a univerzální mikrofony na bicí?
také souhlasím, že to občas není o ceně ale o dovednosti člověka. Já osobně jsem nakupoval v http://kytary.cz a tam mi i poradili jak si to naladit atd.
no ja mám toto http://www.thomann.de/cz/the_tbone_dc40 ... fonset.htm a jako normálne hrajú , zvučili sme s tým malé koncerty aj osem kapiel , no ale nejsom zvukár , nikto nič nehovoril na zvuk len , že je dobrý až výborný , teraz som zvedav co výkouzlím do Presonu
KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
Ad PetrSedlacek: to je jen reklama na shop? Nebo jak tomu výkřiku rozumnět? Dovednost člověka je tak trochu jednosměrná. Na dobrém aparátu to člověk může zmršit, ale ze špatného aparátu ani sebešikovnější člověk hezký zvuk nevykouzlí. Je to jen hojivý argument těch, kteří na slušnější aparát ještě nenašetřili. Ale prošel si tím každý. Nebo nám prozraď ty zázračné mikrofony a tu univerzální radu, jak "naladit" mikrofony na bicí bez znalosti aparátu, prostor a bicích samotných? Docela by mě to zajímalo, rád si ušetřím čas na zvukovkách, když si to předchystám doma 
Ad strat54, saty_cz: pánové, odpočtěte si výrobní cenu toho přepravního kufříku, marži prodejce a dovozce a zbylou částku vydělte počtem mikrofonů v sadě. Nic? Ty sady se vám zdají dobré - a ony budou, dokud to neporovnáte s jinými. S kolika lepšími sadami ste zvuk porovnávali? Evidentně s ani jednou. Já to beru, že si to někdo koupí, když nechce nebo nemůže investovat víc. Ale aby tady vznikaly kladné reference jak to suprově hraje, je trochu nefér.
Ad strat54, saty_cz: pánové, odpočtěte si výrobní cenu toho přepravního kufříku, marži prodejce a dovozce a zbylou částku vydělte počtem mikrofonů v sadě. Nic? Ty sady se vám zdají dobré - a ony budou, dokud to neporovnáte s jinými. S kolika lepšími sadami ste zvuk porovnávali? Evidentně s ani jednou. Já to beru, že si to někdo koupí, když nechce nebo nemůže investovat víc. Ale aby tady vznikaly kladné reference jak to suprově hraje, je trochu nefér.
O tom se snad nemá cenu ani bavit. Mikrofony za 5tKč a za 50tKč budou určitě jiné. Jen říkám že tyhle jsou použitelné, provedení odpovídá ceně. Poměr cena/výkon je perfektní.
A přesně proto abych nedělal nikomu reklamu na eshop tak sem dal link na stránky výrobce.
A přesně proto abych nedělal nikomu reklamu na eshop tak sem dal link na stránky výrobce.
O kterém mikrofonu tohle říct nejde? Kde je hranice, kdy už budeme považovat mikrofon za nepoužitelný?saty_cz píše:Jen říkám že tyhle jsou použitelné, provedení odpovídá ceně.
A nemusíme srovnávat s 10x dražší sadou. Stačí třeba jen 3x. Najednou si připustíš, že ta levná sada je skoro až neposlouchatelná a že se vyplatí si přišetřit a pořídit rovnou něco lepšího.
Zrovna u bicích je použitelný kde co, ono to do beden nějak leze, vazbit to nevazbí (není divu, při tlaku bicích)... Ale ten zvuk je hodně, hodně dole.
Popravdě moc nechápu jak si někdo může koupit sadu za cca 7-8K od samsonu s tím že ví že to nebude nic moc ale "na začátek koupíme tohle a pak se pořídí něco lepšího" když za 8-12K se dají pořídit základní sady od AKG, Shure, EV, Audix. Sice to pořád není žádná extra sada ale dám ruku do ohně za to že budou hrát daleko lépe, budou lépe zpracované, a i když je to trošku alibistické tak s mikrofonama těchto značek vás ani známější kapely neodmítnou, narozdíl od samsonu, t.bone, nebo LD systems...
ale abych jen neplival, setkal jsem se s levnějšíma mikrofonama značky Soundking a v celku pozitivně mě překvapily....
ale abych jen neplival, setkal jsem se s levnějšíma mikrofonama značky Soundking a v celku pozitivně mě překvapily....
-
MADMAX
2 Estegas: mno, víš ono to zas tak úplně není, například Audix Fusion nebo levné EV se od no-name číňana (Superlux a pod.) liší právě jen tím natištěným logem. A Performance Gear si sice (snad) vyrábí SHURE sám, ale zvukově na tom nejsou o nic líp (možná dokonce i o čučuc hůř)... Já bych řekl, že ta hranice je tam, kde začínají levné, univerzální "riderové" a tedy široce osvědčené modely jako je SM57 a SM58...
Nefixoval bych se na slovo "sada". Já třeba bicí osazuju Audixama 2x D2, D4, i5 (volitelně SM57) a na kopák AKG D112 (podle chuti jde nahradit BETOU). Není to dražší než průměrná sada, ale zvukově se s tím pracuje moc hezky.
hmm, dobrá nachytal jsem se reklamou a značkou, nemám s nimi zkušenost bral jsem to jen podle katalogu a cen v nich, za mystifikaci se omlouvám.
Sám jsem právě kupoval mikrofony po jednom a ne v sadě protože jsem je kupoval v té době na konkrétní sadu a na tomy se mě líbily SM57, na kopák D112, a ty opusy to pěkně dokreslovaly... a tohle bych v sadě asi nekoupil
Sám jsem právě kupoval mikrofony po jednom a ne v sadě protože jsem je kupoval v té době na konkrétní sadu a na tomy se mě líbily SM57, na kopák D112, a ty opusy to pěkně dokreslovaly... a tohle bych v sadě asi nekoupil
Egestas píše:Popravdě moc nechápu jak si někdo může koupit sadu za cca 7-8K od samsonu s tím že ví že to nebude nic moc ale "na začátek koupíme tohle a pak se pořídí něco lepšího" když za 8-12K se dají pořídit základní sady od AKG, Shure, EV, Audix. Sice to pořád není žádná extra sada ale dám ruku do ohně za to že budou hrát daleko lépe, budou lépe zpracované, a i když je to trošku alibistické tak s mikrofonama těchto značek vás ani známější kapely neodmítnou, narozdíl od samsonu, t.bone, nebo LD systems...
Docela by mě zajímalo jestli si někdy nějaký jejich mikrofon slyšel, nejjednodušší je to odsoudit a nadávat na ně jen proto že je to o trošku levnější než nejlevnější např. AKG. Celkem by mě zajímalo jestli jsi někdy něco z toho slyšel ....
A co takový pohled:Egestas píše:Popravdě moc nechápu jak si někdo může koupit sadu za cca 7-8K od samsonu s tím že ví že to nebude nic moc ale "na začátek koupíme tohle a pak se pořídí něco lepšího" když za 8-12K se dají pořídit základní sady od AKG, Shure, EV, Audix.
Koupit takovou sadu co vyhovuje danému účelu a nevyhazovat zbytečně peníze které se dají investovat lépe jinam?
Slyšel jsem, nějakou sadu od LD systems a t-bone zvuk byl dost hroznej, sice jsem nestal za pultem tak nemohu posoudit na kolik to bylo rukama ale i tak to bylo hrozny... samsony jsem neslyšel.
Pohybuji se převážně po vesnických zábavách a menších obecních akcích kde se právě setkávám s přístupem "raději víc za méně peněz" jeden příklad za všechny: Přijela kapela co jsem měl zvučit měly svoje mikrofony na bicí sadu superlux a na zpěv nějaké behringery 3 v kufru za 700 tak jsem jim nabídl že mám svoje mikrofony tak že jim je půjčím prej ne že jsou tak zvyklí, nijak jsem to neřešil a nechal ať si je tam dají během zvukovky jsem to nějak nazvučil podotýkám že to bylo nic moc ale dělal jsem co šlo ale když není pořádný náběr tak kouzlit prostě neumím, a nechal postupně lidi z kapely ať si to poslechnou že kdyžtak mikrofony vyměním, všichni byly spokojení že je to dobré... po nich přišla jiná kapela tam už jsem použil mikrofony svoje (bicí zůstaly stejné) a během první série za mnou dva lidi z té kapely přišly proč to zní úlně jinak jestli jsem jim schválně namíchal horší protože nebyli ta hlavní kapela.... přeber si to jak chceš.
a k tomu investování, ono pořádné mikrofony jsou celkem základ pokud dostáváš zmršenej zvuk tak zmršenej poleze ven, takže tohle je to tvoje investovat lépe. A neber to tak že bych byl zmlsanej kvalitou a pěnězma, sám v podstatě pořád začínám mám pořád jen takový základ, ale smažím se poradit a ušetřit peníze protože pokud to chce někdo dělat pořádně tak se bez kvalitních věcí neobejde a v této profesi to platí dvojnásob...
Pohybuji se převážně po vesnických zábavách a menších obecních akcích kde se právě setkávám s přístupem "raději víc za méně peněz" jeden příklad za všechny: Přijela kapela co jsem měl zvučit měly svoje mikrofony na bicí sadu superlux a na zpěv nějaké behringery 3 v kufru za 700 tak jsem jim nabídl že mám svoje mikrofony tak že jim je půjčím prej ne že jsou tak zvyklí, nijak jsem to neřešil a nechal ať si je tam dají během zvukovky jsem to nějak nazvučil podotýkám že to bylo nic moc ale dělal jsem co šlo ale když není pořádný náběr tak kouzlit prostě neumím, a nechal postupně lidi z kapely ať si to poslechnou že kdyžtak mikrofony vyměním, všichni byly spokojení že je to dobré... po nich přišla jiná kapela tam už jsem použil mikrofony svoje (bicí zůstaly stejné) a během první série za mnou dva lidi z té kapely přišly proč to zní úlně jinak jestli jsem jim schválně namíchal horší protože nebyli ta hlavní kapela.... přeber si to jak chceš.
a k tomu investování, ono pořádné mikrofony jsou celkem základ pokud dostáváš zmršenej zvuk tak zmršenej poleze ven, takže tohle je to tvoje investovat lépe. A neber to tak že bych byl zmlsanej kvalitou a pěnězma, sám v podstatě pořád začínám mám pořád jen takový základ, ale smažím se poradit a ušetřit peníze protože pokud to chce někdo dělat pořádně tak se bez kvalitních věcí neobejde a v této profesi to platí dvojnásob...
s tím naprosto souhlasím, co nepřileze z pódia už nevytvoříš, bez výjimky a mikrofony kapely měním vždy pokud nemají lepší něž já, přesně z tohoto důvoduEgestas píše:Slyšel jsem, nějakou sadu od LD systems a t-bone zvuk byl dost hroznej, sice jsem nestal za pultem tak nemohu posoudit na kolik to bylo rukama ale i tak to bylo hrozny... samsony jsem neslyšel.
kdo nemá dost penez tak nekde to ošidit musí , ináč by meli vsetci všetko to najdrahší
tak to je i mém prípade , proste do tých 200 E za T.bone som sa ešte vliezol , čo by som robil s jedným kopákovým a jedným snare mikrákom ? takto si možme robit demo pre seba s komplet bicími , síce na úkor kvality ale komplet , samo , že to neni rešení pre profíka , my amatéri to možno vidíme z iného uhla , doležité ale je , že to spravidla chápeme , teda aspoň ja určite , šak vidím ten zvuk v štúdiách a v garáži a tiež sa idem posrať keď vidím tie mikráky , ale ludia majú cenový strop , no a doležité je aj to , či časom kúpim niečo lepšie , ja určite , no ale v prvom rade je moja výbava ako gitaristu
http://bandzone.cz/lustifon
Naposledy upravil(a) strat54 dne pon 05. kvě 2014 16:42:53, celkem upraveno 1 x.