Mikrofony pro vokalni skupinu
-
- Reklama
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... Filo vis ze mas odemne slibeny Beyer TG-X 930 na porovnani s timhle Neumannem (ted ho maji na recenzi v MusicStore, jakmile se vrati myslim na tebe) ... tam mimochodem ten bezdrat nevychazi tak draho.Fyla píše: Pokud vsak bezdrat neni podminkou, bezkonkurencne nejlepsi zvuk budete mit na Neumanny KMS105. Nic lepsiho neni. V bezdratu se daji taky, ale nedoplatite se - nedostanes se pod 150 tisic za jeden
http://www.audiopro.cz/novinky/10-2007/ ... ase-p.html
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... mmno u nas na prodejne se da vyzkouset (z hlavy):johny_r píše:Můžu se zeptat, kam se v Praze vypravit na výzvědy? Chystám se do Audiopro, ale určitě jsou i jiné firmy. Ocelnil by hlavně takové, které mají něco skladem, aby bylo možno si nějaký ten mikrofon vyzkoušet.
ZPEVOVE:
Beyerdynamic TG-X 930, TG-X60, TG-X81, Opus 89, Opus 69, Opus 39, Opus 29S, TG-X 48, TG-X 58, M88TG, M69TG ... sE H1 a samozrejme Behringer XM1800 a 8500.
Nastrojove:
M201TG, TG-X47, Opus 88, Opus 87, Opus 65 (ten se uz bohuzel nevyrabi a ten posledni je MUJ !
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Tak jsem zatím vyzkoušel SM58 jako zástupce dynamiky, Shure Beta87 a AKG C5 z kondenzátorů. Musím říci, že teď už jistě vím, že SM58 nechci. Naopak jsem si téměř jist, že chci kondenzátor. Velmi mě oslovila AKG C5, která měla zvuk takřka nerozeznatelný od Bety87, ale za téměř poloviční cenu.
Na kondenzátorech se mi nejvíc líbilo, že mi umožnili doslova si hrát s barvou zvuku (vzdálenost od pusy, náklon mikrofonu atd.). To je přesně to, co se nám v čistě vokální hudbě hodí nejvíc. SM58 vyžadoval zpěv z bezprostřední blízkosti. Z větší dálky (20cm) už nebral skoro nic o nějakých nuancích v barvě hlasu způsobených změnou polohy mikrofonu ani nemluvě.
Z tohoto boje tedy zatím vyšla vítězně C5ka od AKG.
Zajímalo by mne ale, jak jsou na tom lepší dynamiky ve srovnání s SM58. Zajímá mne především Sennheiser e945. Máte s ním někdo zkušenost? Myslíte, že by umožnil větší práci s mikrofonem? Nebo je pro tenhle účel prostě vhodnější kondenzátor.
Díky.
Na kondenzátorech se mi nejvíc líbilo, že mi umožnili doslova si hrát s barvou zvuku (vzdálenost od pusy, náklon mikrofonu atd.). To je přesně to, co se nám v čistě vokální hudbě hodí nejvíc. SM58 vyžadoval zpěv z bezprostřední blízkosti. Z větší dálky (20cm) už nebral skoro nic o nějakých nuancích v barvě hlasu způsobených změnou polohy mikrofonu ani nemluvě.
Z tohoto boje tedy zatím vyšla vítězně C5ka od AKG.
Zajímalo by mne ale, jak jsou na tom lepší dynamiky ve srovnání s SM58. Zajímá mne především Sennheiser e945. Máte s ním někdo zkušenost? Myslíte, že by umožnil větší práci s mikrofonem? Nebo je pro tenhle účel prostě vhodnější kondenzátor.
Díky.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
taky si myslim ze pro vokalni skupinu je kondik idealni zalezitost. Mimochodem, kdybys mel chut rad ti pujcim k vyzkouseni sE H1 (true condenser) a az se vrati z MusicStore a nasledne od Filipa tak i Beyerdynamic TG-X 930 (nebo ten by mozna byl hned ale v bezdratovy verzi CM930, pokud by to nevadilo) .
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Safa: Děkuji za nabídku. Odjíždím teď na dovolenou, ale po prázdninách ještě asi bude prostor na nějaké testování, takže bych se ozval.
ještě jednou díky.
Měl bych ještě jeden dotaz.
Nevíte někdo, jestli AKG C5 je elektret nebo klasický kondenzátor? Vzhledem k ceně typuji spíš elektret, ale nikde jsem to nenašel explicitně napsáno. Všude píšou jen "condenser microphone".
Díky
ještě jednou díky.
Měl bych ještě jeden dotaz.
Nevíte někdo, jestli AKG C5 je elektret nebo klasický kondenzátor? Vzhledem k ceně typuji spíš elektret, ale nikde jsem to nenašel explicitně napsáno. Všude píšou jen "condenser microphone".
Díky
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Covece je to zajimavy, neuvadeji to ani ve specifikacich v manualu. Je to vcelku neuveritelny jak dokazou i takovyhle renomovani vyrobci mlzit... Taky bych si to ale tipnul na elektret...
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo, ja jsem taky dlouhou dobu zil v domneni, ze C3000 je true condensersafa píše:Covece je to zajimavy, neuvadeji to ani ve specifikacich v manualu. Je to vcelku neuveritelny jak dokazou i takovyhle renomovani vyrobci mlzit... Taky bych si to ale tipnul na elektret...
C5 je elektret. usuzuju z:
Patent:
electrode backing for a condenser transducer
(patents nos. AT 392.182,
DE 4.021.661)
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... hehe, omlyl, ani C2000B o C1000S nemluve ... ale rada Perception myslim jsou True condenser ... byt z ciny. Totez Audiotechnika, taky jsem zil v domeni, ze moje AT4033 je kondenzatorovej mikrofon ... chyba lavky. Je, ale elektret a ja se cely ty roky divil proc nehraje jak bych si predstavoval. To je taky dalsi vyrobce co s oblibou mlzi v technickejch datech. Mimochodem, kdybyste ji nekdo chtel tak ji rad tak za 5000 prodam ... v podstate jsem pro ni nenasel vyuziti.jardatop píše:Jo, ja jsem taky dlouhou dobu zil v domneni, ze C3000 je true condenser![]()
... pockej, a proc z toho usuzujes ze je to elektret ? To prece o polarizaci nerika zhola nic ... nebo jo ?C5 je elektret. usuzuju z:
Patent:
DE 4.021.661)
To me spis bliz privadi francouzsky weby kde pisou "Microphone de scène électret cardioïde AKG" ... ale nevim jestli to ve francouzstine naznamena proste kondenzatorovy mikrofon, ale asi neni protoze u klasickych kondiku pisou "Microphone Electrostatique".
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co se týče té Audio-Technica. Mám od ní AT 3035, celkem slušný mikrofony. Mikrofon, který mě dostal je ale ATM710, který považuji za velice povedený. Jak na zpěv (opravdu špičkový), tak na nástroje. Jen tak pro zajímavost, moje další mikro jsou AKG C1000S, Shure Beta 58, SM 58...atd.safa píše:... hehe, omlyl, ani C2000B o C1000S nemluve ... ale rada Perception myslim jsou True condenser ... byt z ciny. Totez Audiotechnika, taky jsem zil v domeni, ze moje AT4033 je kondenzatorovej mikrofon ... chyba lavky. Je, ale elektret a ja se cely ty roky divil proc nehraje jak bych si predstavoval. To je taky dalsi vyrobce co s oblibou mlzi v technickejch datech. Mimochodem, kdybyste ji nekdo chtel tak ji rad tak za 5000 prodam ... v podstate jsem pro ni nenasel vyuziti.jardatop píše:Jo, ja jsem taky dlouhou dobu zil v domneni, ze C3000 je true condenser![]()
... pockej, a proc z toho usuzujes ze je to elektret ? To prece o polarizaci nerika zhola nic ... nebo jo ?C5 je elektret. usuzuju z:
Patent:
DE 4.021.661)
To me spis bliz privadi francouzsky weby kde pisou "Microphone de scène électret cardioïde AKG" ... ale nevim jestli to ve francouzstine naznamena proste kondenzatorovy mikrofon, ale asi neni protoze u klasickych kondiku pisou "Microphone Electrostatique".
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co se týče té Audio-Technica. Mám od ní AT 3035, celkem slušný mikrofony. Mikrofon, který mě dostal je ale ATM710, který považuji za velice povedený. Jak na zpěv (opravdu špičkový), tak na nástroje. Jen tak pro zajímavost, moje další mikro jsou AKG C1000S, Shure Beta 58, SM 58...atd.safa píše:... hehe, omlyl, ani C2000B o C1000S nemluve ... ale rada Perception myslim jsou True condenser ... byt z ciny. Totez Audiotechnika, taky jsem zil v domeni, ze moje AT4033 je kondenzatorovej mikrofon ... chyba lavky. Je, ale elektret a ja se cely ty roky divil proc nehraje jak bych si predstavoval. To je taky dalsi vyrobce co s oblibou mlzi v technickejch datech. Mimochodem, kdybyste ji nekdo chtel tak ji rad tak za 5000 prodam ... v podstate jsem pro ni nenasel vyuziti.jardatop píše:Jo, ja jsem taky dlouhou dobu zil v domneni, ze C3000 je true condenser![]()
Patent:
DE 4.021.661)
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín