MIC pro bicí...
-
- Reklama
Re: MIC pro bicí...
No ja jen vychazim z toho, ze dneska si kdejaka kapela toci bici do 8mi stop. Zvukovky jsou levny a sady na bici si ode mne pujcujou ruzne kapely casto.. Proto bych premyslel, co jim muzu nabidnout vic, nez tech 8 stop, co si dneska toci sami.. 
Já jsem jednoznačně pro experimenty, ale bohužel zatim jsem taky limitovanej těma osmi stopama...
Ale už v kasičce přihazuju i na druhou kartu 
-
MADMAX
- Uživatel

Tak já znám taky dost lidí, kteří na kopák při zvučení nebo točení POUŽÍVAJÍ jen jeden mikrofon... ale mají třeba AKG D112, AUDIX D4, D6, Betu 52, Betu 91 a Beyerdynamic M88TG (mimochodem, taky skvělá a univerzální věc na větší tomy a různé perkuse!) a když se jim nelíbí co slyší, tak než aby se snažili to za každou cenu překroutit, prostě zkusí jiný mikrofon. A už dopředu podle stylu muziky vědí, že zkusí napřed tenhle a proč... 
MAD
puvodne jsem se nechtel moc rozepisovat. Dobre kopak neni kriticky, ale mit natoceny room a treba ride se hodi a uz jses na 12 stopach pri klasicke souprave. A kdyz ma vic prechodu, druhej virbl atd., tak se to nascita. Ale taky lze tocit do 3 stop...
Padlo tu dost tipů a názorů na mikrofony - co Sennheiser E604 a E904 na přechody, virbl, kotle - jak byste je hodnotili?
Někde jsem četl že se slušných výsledků při snímání kopáku dosahuje přimícháním druhého signálu, který se nabere reproduktorem otočeným na kopák a zapojeným (asi přes Di-box) do vstupu mixu. Jen to teď nemůžu nikde najít. Mělo by to dělat pěkné dunění. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Jo, to jsem taky viděl...Subkick vypadá a podle ukázek na youtube zní zajímavě...