Diverzní vs. nediverzní

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
pepan
Nováček fóra
Nováček fóra

Diverzní vs. nediverzní

Příspěvek od pepan » stř 17. čer 2009 19:27:28

Jak je to s tou diverzitou bezdrátů?
Mám objednaný AKG WMS 40 tj. nediverzní verzi.Podle zdejších příspěvků nediverzní přijímač není to pravé ořechové...
Co od toho mám čekat?Potřebuju to pro DJing,tj. mluvení za stolem,max. 5-10m kolem stolu.Na takovou vzdálenost by snad k nějakým výpadkům docházet nemělo nebo snad jo?Nebo se nediverzita v praxi projevuje ještě nějak jinak?

Návštěvník

Re: Diverzní vs. nediverzní

Příspěvek od Návštěvník » čtv 18. čer 2009 14:24:50

Diverzitný je dvojkanálový, tj. keby zblbol jeden kanál, ide cez druhy, co v pripade nediverzitneho, cize jednokanálového nie je mozne. Inac myslim nezalezi iba od vzdialenosti, tam ide o dosah, ale od toho aky je kvalitny, v akom pasme pracuje, kde ho pouzivas, ci ho nebude nieco napriklad rusit a tak. Ale to je iba co viem ja, uvidime co nato ini. :D

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 18. čer 2009 15:02:48

Diverzitní má dvě antény a přepíná si je mezi sebou podle toho na které je lepší signál. Je možné, že tam bude nějaké rušení, pro to spíše slouží přepnutí kanálů na zařízeních, tuším, že AKG jich má 8, ale to s diverzitou nesouvisí.
Pro tvůj ůčel na mluvené slovo a pro uváděnou vzálenost to bude stačit, pokud tou vzdáleností nemyslíš třeba do vedlejší místnosti na WC nebo bar přes metrovou stěnu :-D . Pokud bez problémů budou na sebe oba kousky "vidět" tak je to v pohodě.

Kdyby to nefungovalo vůbec tak by přeci bylo zbytečné nediveritní vůbec vyrábět :?: .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » čtv 18. čer 2009 18:52:46

Nebo pokud ten mikrofon bude porad na stejnem miste (na stojanu), tak asi nediverzita nevadi. Ale pokud se s nim bude hybat, chodit, tak ten signal se muze ruzne behem toho odrazet od sten a predmetu a tam se ta diverzita fakt hodi.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 18. čer 2009 19:49:00

Mmno jak navstevnik tak Blaha maji svuj kus pravdy. Oni totiz nekteri vyrobci pisou DIVERSITY i na bezdraty ktere maji jenom antenni diverzitu. TRUE DIVERSITY je pristroj ktery (jak spravne pise navstevnik) ma dva prijimace a elektronika vybira ktery signal je lepsi a ten pak voli. To ze ma prijimac dve anteny nutne hned neznamena ze je TRUE DIVERSITY ... nekteri vyrobci jen aby si do katalogu mohli napsat DIVERSITY davaji na krabici dve anteny ktery pak slucujou do jednoho prijimace.

Jeste citat z Wiki:

Kód: Vybrat vše

The professional models transmit in VHF or UHF radio frequency and have 'true' diversity reception (two separate receiver modules each with its own antenna), which eliminates dead spots (caused by phase cancellation) and the effects caused by the reflection of the radio waves on walls and surfaces in general
Pokud umis trochu anglicky tady se muzes docist krasny vysvetleni z hlediska uzivatele:

http://www.dvinfo.net/conf/all-things-a ... s-non.html

pepan
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od pepan » pát 19. čer 2009 11:20:25

Díky za reakce.
Tak mě jako je jasné,jaké jsou rozdíly z technického hlediska.Mě spíš zajímaly rozdíly z praxe z hlediska uživatele.
Ale zdá se že moje obavy byly zbytečné,set už mám doma,včera jsem s tím trochu blbnul po baráku a jede všechno jak má i přes stěny.Nepodařilo se mi vůbec dosáhnout nějakého zádrhelu natož výpadku signálu,držel jak přibitý a naprosto čistý.Asi by to chtělo větší vzdálenost.

Ale jak jsem se tak díval na technické parametry,tak ten mikrák jede na frekvenci přes 800Mhz.A jak si tak se svými chabými znalostmi radiotechniky vzpomínám,tak na takto vysokých frekvencích,používaných i u GSM sítí už tak nezáleží na natočení antény jak při nižších frekvencích VHF,co používají bezdráty s prutovými anténami.Tam je asi natočení antény a potažmo výhoda dvou přijímačů s anténami rozdílně natočenými mnohem akutnější.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 19. čer 2009 14:21:48

pepan píše:.Mě spíš zajímaly rozdíly z praxe z hlediska uživatele.
... i to by ses docet na odkazu ktery jsem ti posilal:
If you were using the system in the middle of the dessert, with no structures around, both systems would perform equally well. But where there are conductive structures in the area (walls, trees, tripods, etc.), then the reflecting signals can cancel each other out at certains postions. Have you every seen your celluarl signal meter get stronger just by moving you phone a few inches? It's called multi-path distortion. It usually repeats at about 1/2 the wavelength of the frequency. At 900 MHz, that's about every 6-1/2 inches.
V prekladu tedy:
Kdybys ten system pouzival uprostred pouste bez jakychkoliv prekazek kole, oba systemy (mysleno diverz i nediverz) by fungovaly adekvatne spravne. Ale kdyby v oblasti byly vodive prekazky jake zdi, stromy, stojany atd.) potom se v urcitych pozicich muze odrazeny signal fazove pozirat s primym signalem. uz jsi nekdy videl jak se ti na mobilu zmeni sila signalu kdyz ho posunes o par centimetru ? Tomu se rika vice trasove zkresleni (radioamateri urcite znaji presny cesky termin ... mozna "odrazove zkresleni" ?) Obvykle se opakuje kolem poloviny vlnove delky daneho kmitoctu. Na 900MHz je to kazdych 16.5 cm.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“