Preferuji superkardioidu. Váš názor?
-
- Reklama
Preferuji superkardioidu. Váš názor?
Jaké máte Vy ZKUŠENOSTI ? = Zvukař Gustav
Asi tak někomu občas sedne líp PG než Beta.
jinak taky raděj superkardiody BETA, D5, OM7, na malém podiu (5x4 a pod) jsou kairdiody v podstatě další overheady pro bicí, apokud neumí někdo zpívat tak v tom je víc činelů než toho zpěvu . 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- Pavel Sedlák
- Uživatel

-
Návštěvník
TomasVv to postavil do světla důležité otázky. Co se superkardiodou, když zpěvák uhne z osy mikrofonu? Kdo v tu chvíli bude za osla? Kdo bude mít v háji zvuk?
Zpěváka nenaučíš během pěti minut zpívat na mikrofon, kytaristu nenaučíš krotit kombo, bubeníka nenaučíš hrát přesně, starého psa nenaučíš novým kouskům.
Já prostě nijak vyhraněný nejsem, v kufru vozím různé druhy majků (kardiody i superkardiody) a rozhodnu se vždy až na místě (podle zpěváka nebo nástroje). Jakýkoliv jiný - univerzální přístup se mi zdá poněkud "kuchařkovitý" a nevedoucí k dobrému zvuku.
Zpěváka nenaučíš během pěti minut zpívat na mikrofon, kytaristu nenaučíš krotit kombo, bubeníka nenaučíš hrát přesně, starého psa nenaučíš novým kouskům.
Já prostě nijak vyhraněný nejsem, v kufru vozím různé druhy majků (kardiody i superkardiody) a rozhodnu se vždy až na místě (podle zpěváka nebo nástroje). Jakýkoliv jiný - univerzální přístup se mi zdá poněkud "kuchařkovitý" a nevedoucí k dobrému zvuku.
No hele když někdo neumí zpívat na mikrofon, tak možná budeš za blbce ty, ale zas taky potkáš spoustu lidí kteří na něj zpívat umí a lidi tě ještě pochválí
. Nejlépe když je koncert více kapel, pak takovým neschopencům na další kapele třeba ukážeš že umíš a oni rychle sklapnou. I když jsou i takoví co o mě rozšiřovali(punk kapela 14-15 let) že jim dělám schválně špatný zvuk.
A že si o mě pak někdo z návštěvníků či té amatérské kapely myslí něco špatného je mi u prdele. Platí mě pořadatel né oni.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
GUSTAVe, od TOHO přece jsou ZVUKOVÉ zkoušky, takže se k NĚMU postavím a POSLECHNU si ho. PAK sáhnu do kufru VYTáhNU co potřebuju.
Frenku, pokud někdo na mikrofon zpívat umí, tak to o něm vím dopředu (než vyrazím na akci, tak se zajímám) a pak nemám problém strčit mu superkardiodu. Pokud něco dávám někomu "naslepo", tak raději kardiodu a víc ji hlídat. Toť moje zkušenost.
Frenku, pokud někdo na mikrofon zpívat umí, tak to o něm vím dopředu (než vyrazím na akci, tak se zajímám) a pak nemám problém strčit mu superkardiodu. Pokud něco dávám někomu "naslepo", tak raději kardiodu a víc ji hlídat. Toť moje zkušenost.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Preferuji superkardioidu. Váš názor?
Juuu, to je zase tema ;-/ . Preferuji letni gumy. Vas nazor ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,