GLS Audio ES-57

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
mkarr
Uživatel
Uživatel

GLS Audio ES-57

Příspěvek od mkarr » pon 11. kvě 2015 18:29:47

Ahoj,
Máte s tímto mikrofonem někdo zkušenost?
Údajně by to měla být napodobenina SM57, ale nemám představu, jak povedená. Našel jsem jen jedno video na youtube, kde je porovnánají a nevychází to špatně, ale i kdyby to nakrásně nebyla klamavá reklama, nedokážu posoudit případné další vlastnosti, jako odolnost proti zpětné vazbě, či vůbec směrovou charakteristiku.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Re: GLS Audio ES-57

Příspěvek od exxxi » pon 11. kvě 2015 22:47:09

Mas nejaky duvod kupovat kopii mikrofonu, ktery uz je nejmin deset let prekonany?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX » úte 12. kvě 2015 10:24:43

no hlavně: máš nějaký důvod kupovat bůhvíjakou kopii mikrofonu, který už 25 let dokazuje, že je naprosto skvělý a přitom stojí v podstatě pakatel??? To si fakt myslíš, že ten čínskej sráč, vyrobenej jenom proto, aby za něj oblbnutí naivkové vyhodili peníze, kterej stojí polovinu toho co originál a jeho výrobní cena a užitná hodnota je desetina, má cenu kupovat, když originál stojí tolik jako když dvakrát natankuješ plnou nádrž????? Kdyby ta SM57 stála deset litrů, tak bych chápal, že ti připadá drahá, ale stejně bych nechápal, že někdo má nutkání bejt majitelem jakéhosi čínského fejku...
MAD

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » čtv 14. kvě 2015 11:41:17

Tak především by mě stál šestinu a ne polovinu a kupoval bych tři, což už myslím stojí za zvážení, pokud by rozdíl nebyl tak velký jako ten cenový. No a existují i povedené čínské šmejdy, takže můj dotaz směřoval přesně tam. Je tohle povedenej, nebo nepovedenej čínskej šmejd? Držel to někdo v ruce, nebo nějaká obecnější zkušenost s výrobcem?
Chápu vás co mi rozmlouváte nákup něčeho co považujete za krám. Já tak trochu čekám že to bude krám, ale šance, že by to mohlo být i použitelné určitě je.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » čtv 14. kvě 2015 12:38:03

Tak si kup Samson Q8, ten je uz proverenej.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Filip55

Příspěvek od Filip55 » pát 15. kvě 2015 12:10:32

S těma čínskýma mikrofonama a kopiema pozor.Například blbou SM58 některé opravdu levné mikrofony překonají celkem snadno,ovšam jistě,SM58 opravdu není žádná vysoká laťka :-)

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX » úte 19. kvě 2015 11:45:50

No nevím, nevím - samozřejmě že Beyerdynamic M88TG to není, ale pořád je to velmi dobře použitelný mikrofon, který se "proječí" každým kraválem, lze ho použít na téměř každý hlas, má slušnou odolnost proti feedbacku a v neposlední řadě vydrží neuvěřitelně hnusné zacházení. Já bych byl opatrný v odsuzování mikrofonu, kterého se prodaly a slouží stovky tisíc kusů a "přežil" třicet let zvyšování laťky konkurence... takové AKG za těch třicet let nedokázalo vyvinout mikrofon, který by se mu byl schopen VYROVNAT, natož aby jej předčil... a teď se do mně pusťte, Samsonáři.
MAD

Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert » úte 19. kvě 2015 12:49:47

to MADMAX, tvůj postoj je postojem profesionála a určitě máš pravdu. Myslím si ale, že jsou i lidi, kteří mají zvuk jako hobby a k zařízení, které mají se chovají úměrně jeho kvalitě. S mikrofony netlučou, nenechají je zmoknout, vybírají si, komu je dají do ruky a komu ne. Když jsem byl svědkem toho, jak profíkovi prolili bedny a mikrofony jen proto, že má zaplaceno a zvuk musí jet ať se děje co se děje, krvácelo mi srdce. Tak dobře ho asi nezaplatili aby nechal zestárnout cajky o 5 let za hodinu deště... Zvukově a i ostatními vlastnostmi mne např mile překvapil Mipro za pár stovek. Otázku životnosti neřeším, používá se dvakrát do roka. .....no každému dle jeho gusta =o) .

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“