Mikrofon k videokameře?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Pustil
Nováček fóra
Nováček fóra

Mikrofon k videokameře?

Příspěvek od Pustil » úte 15. bře 2016 20:15:42

Zdravím.
Pro nahrávání vlastně všude,potřebuji mikrofon ke kameře. Zaujaly mě tyto kousky,ale nemám o zvuku ani páru a rád se nechám poučit. Díky za tipy:-)

http://www.ab-com.cz/panasonic-ag-mc-20 ... 74177.html

http://www.audiotek.cz/rode-ntg-2-657.html

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Re: Mikrofon k videokameře?

Příspěvek od vitek_cz » stř 16. bře 2016 11:40:27

Urcite ne ten Panasonic. Pokud do toho chces dat kolem 10ti, tak se da sehnat uz lepsi z druhe ruky.

Doporucil bych Sennheiser MKH 60 nebo 416. To jsou skvele mikrofony.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 16. bře 2016 18:04:22

10 tis. ? =D>
Jak pro co, ale jak radí vitek je ok: Doporucil bych Sennheiser MKH 60 nebo 416. To jsou skvele mikrofony.

MMCH a účel? Odrazový můstek : http://en-us.sennheiser.com/broadcast-m ... es-headset nemudí to být jen shotgun.
Nezapomenout na příslušenství (dead cat, pouzdro, boom)

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 16. bře 2016 18:05:38

Jo a kamera? Typ? Má XLR vstup a phantom ?

Pustil
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Pustil » ned 20. bře 2016 9:18:39

Ano ,kamera má XLR vstup a fantomové napájení. Rád bych mikrofon využil i na tyči. Mám k dispozici Tascam. Sennheiser MKH 60 nebo 416 jsou už mimo mé možnosti. Cena za mikrofon + kočku do 11 tisíc. Použití při točení u vody ( rybařina ,zvuky přírody )
a navíc výpomoc kamarádovi,který potřebuje pomoc s ,,firemním" video výstupem ( jinak fotí )

Do předvýběru jsem ještě zahrnul :

Audiotechnica at897

Sennheiser ME 66 s modulem K6 nenašel jsem k němu žádnou kočku

Sennheiser MKE 600

Audio-Technica AT875R

Jaké parametry mám sledovat ? Orientuji se skvěle v úplně jiném oboru,ale o zvuku nevím vůbec nic a vůbec se mi tento stav nelíbí :-)

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » pon 21. bře 2016 12:04:38

Tak jak vyssi rady Sennheiseru jsou super, tak ty nizsi me naopak dost vadi.

Sennheiser K6 - ME 66 atd. mi nikdy k srdci neprirostl. Zvuk se mi nelibi. Neni to uplne levny mikrofon a v teto cene jsou u konkurence lepsi mikrofony.

To same MKE 600 (tusim ze elektret), nic moc.

Audiotechniku jsem neslysel, ale v podvedomi mam, ze se to na internetu celkem chvali.

Jeste bych zahrnul do vyberu Rode NTG3. Te se rika "poor's man MKH416" S tou jsem neco i delal a neprisla mi spatna. Obecne jsou na ni kladne reference. Bacha jen nezamenovat s nizsi radou NTG 1 a 2. Ty i mam a neprijdou mi moc dobry. (Taky jsou levny)

Ja jsem tehdy zacinal s polopuskou Beyerdynamic (736 nebo 836). Ty me nevadily. Hraly pekne a sehnal jsem je za par supu z druhe ruky. Jen konkretne ta 736 strasne pomalu nabihala. (po zapnuti phantomu). Coz me hodne iritovalo. Hlavne pri toceni dokumentu, kdy zapnete recorder a chcete hned tocit, abyste neco neprosvihli. Druhy neduh byl, ze jsem mel tu 836ku celkem haklivou na RF ruseni. Asi dane konstrukci. Takze se mi stavalo, ze se do ni vice nez je benze indukoval napriklad mobil. (S MKH60 s tim problem nemam)

Jinak i ty 416ky jdou koupit na ebay. Ale bacha, ze existuji ruzne klony z asie. (je to celkem oblibeny mikrofon a vyrabi se uz dekady)

Jinak "kocky" doporucuju (Pokud nechces kupovat cely zeppelin) Rycote Softie. Ten dela ruzne delky i prumery. Tedy sezenes na jakykoliv mikrofon. Pak jeste Rode dela kopii. To nevim jak se jmenuje. Rode neni tak kvalitni, ale ucel splni. (A urcite nemaji tak siroky sortiment na velikosti mikrofonu)

Pustil
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Pustil » stř 23. bře 2016 17:35:49

Všem děkuji za informace,které mi pomohli k výběru. Nakonec jsem unešen z Audio Technica BP4029 a chystám se ho objednat.
Uvítám jakékoliv informace a zkušenosti s tímto mikrofonem.

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » stř 23. bře 2016 22:05:05

A zkousel si ho? Stereo mik je fajn, ale mnohem lepsi je mit kvalitni mono polopusku, nez prumerny nebo podprumerny stereo mik. Ale to je mikrofon za 20tis, ne? Btw. za to jsem koupil MKH 60ku..

Muze to byt slusny mikrofon, ale v sirokem okruhu filmovych a tleviznich zvukaru, ktery mam kolem sebe to nepouziva nikdo. Kdyz opominu parametry, zvuk, tak je taky dulezity faktor, jak je oblibeny (rozsireny), protoze az ho budes chtit treba jednou prodat.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“