Soundking EH002
-
- Reklama
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Soundking EH002
Doporučuju tenhle mikrofon méně majetným, začínajícím, popřípadě opatrným.
Jde o poměrně zdařilou alternatívu k SM58.
Používám je třetím rokem, žádné problémy jako s jinými levnými mikrofony (rušení, rozpadávání, kalita zvuku) jsem nezaznamenal.
Mám je v kufru vedle Bety, D5 a E845 a běžně je používám.
Zvukově se jedná o poměrně vyrovnaný mikrofon, snese velký řev a přez to, že výrobce uvádí rozsah jen 100Hz - 13kHz, zdá se, že má o něco příjemnější charakter, než zmiňovaný SM58.
Kolega, který mi pomáhá, ho dává taky ke kytarovému aparátu, ale mně se tam moc nelíbí - zní nějak vykleštěně.
Původně jsem je pořídil pro děti do zkušebny, ale časem se zabydlely v mém kufru.
Srovnával jsem je také s PG58 - EH002 má jednoznačně lepší zvuk.
Zkrátka na problematické akce typu pankáči vozím a nasazuju zásadně tohle, ale i zpěvák známého jména a dobrých kvalit si jej zvolil.
Za cenu kolem 600 korun není o čem mluvit
Jde o poměrně zdařilou alternatívu k SM58.
Používám je třetím rokem, žádné problémy jako s jinými levnými mikrofony (rušení, rozpadávání, kalita zvuku) jsem nezaznamenal.
Mám je v kufru vedle Bety, D5 a E845 a běžně je používám.
Zvukově se jedná o poměrně vyrovnaný mikrofon, snese velký řev a přez to, že výrobce uvádí rozsah jen 100Hz - 13kHz, zdá se, že má o něco příjemnější charakter, než zmiňovaný SM58.
Kolega, který mi pomáhá, ho dává taky ke kytarovému aparátu, ale mně se tam moc nelíbí - zní nějak vykleštěně.
Původně jsem je pořídil pro děti do zkušebny, ale časem se zabydlely v mém kufru.
Srovnával jsem je také s PG58 - EH002 má jednoznačně lepší zvuk.
Zkrátka na problematické akce typu pankáči vozím a nasazuju zásadně tohle, ale i zpěvák známého jména a dobrých kvalit si jej zvolil.
Za cenu kolem 600 korun není o čem mluvit
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Soundking EH002
velice zaujimave, hlavne ta cena!
nejakej link?
dik
nejakej link?
dik
Soundking EH002
Oživím toto téma. Koupil jsem tyhle mikrofony do zkušebny, chci se zeptat na pár věcí - v diskusi na muzikeru jsem se dočetl toto, cituji:
Co se stane, když do takto zapojeného mikrofonu mikrofonu omylem pošlu 48V? Má cenu to rozebírat a přepájet to?
Předem díky za odpověď,
V.
Otázka:Je zajímavé, že nikdo z recenzentů ani muziker nikde nepíše, že je zapojený nesymetricky (spojeny piny 1 a 3 přímo v mikrofonu). To prakticky znemožňuje použití v kombinaci se zapnutým fantomem. Nebo mám vadný kus? Naštěstí to šlo opravit po rozebrání. Jen mimochodem kvalita pájení je dost ubohá.
Co se stane, když do takto zapojeného mikrofonu mikrofonu omylem pošlu 48V? Má cenu to rozebírat a přepájet to?
Předem díky za odpověď,
V.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Soundking EH002
Zdroj fantomu bude pracovat do zkratu. V případě levných pultů bych měl obavu o jejich výdrž, mikrofon by to měl přežít bez nehod. Pokud bys chtěl použít společný fantom, nejspíš nebude fungovat, právě kvůli tomu zkratu. Jestli ti není líto 10 minut s páječkou, předělej to.
Dělám, co mě baví.
Soundking EH002
Někdo zase psal, že prý novější kusy už zapojené symetricky jsou, tak jsem to chtěl zjistit a případně opravit, leč - šroubovák po otočení zajel do červíka a "odřízl" celou drážku i s půlkou hlavičky, nechápu, co to bylo za materiál... Takže další otázky:
1./ Mám měřák, poradíte prosím, jak s jeho pomocí zjistím, jak je mikrofon zapojený?
2./ Co s červíkem bez hlavy? Tak tenký vrták a pevné ruce nemám, jak byste to řešili vy? K nějakému zámečníkovi?
Díky.
1./ Mám měřák, poradíte prosím, jak s jeho pomocí zjistím, jak je mikrofon zapojený?
2./ Co s červíkem bez hlavy? Tak tenký vrták a pevné ruce nemám, jak byste to řešili vy? K nějakému zámečníkovi?
Díky.
Soundking EH002
1) Měřákem změř odpor mezi 1 a 2 a pak 1 a 3, měly by být podobné, alespoň řádově. Pokud bude pin 1 a 3 spojený, bude mít nulový odpor
2) Vyhodit a koupit nový, jakákoliv práce/odborná oprava vyjde dráž, než koupě nového.
Jinak když pustíš fantom do zkratu, už v samotném mixu je v sérii řazen odpor v řádek desítek kOhmů, takže žádný velký proud tam nepůjde. Jen ty nejlevnější mixy to můžou mít nějak zfušované, aby ušetřili pět korun na ceně...
2) Vyhodit a koupit nový, jakákoliv práce/odborná oprava vyjde dráž, než koupě nového.
Jinak když pustíš fantom do zkratu, už v samotném mixu je v sérii řazen odpor v řádek desítek kOhmů, takže žádný velký proud tam nepůjde. Jen ty nejlevnější mixy to můžou mít nějak zfušované, aby ušetřili pět korun na ceně...
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Soundking EH002
ten červík musíš zašroubovat dovnitř, aby šel XLR vyndat ven...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Soundking EH002
novsie kusy som mal v ruke uplne bez problem "zozrali" aj fantom, takze su zapojene symetricky
Soundking EH002
Tady je vidět, že svůj nick nemám zbytečně:-D Každopádně to nic nemění na tom, že ten červík je z příšerného materiálu - což jsem ale nakonec využil ve svůj prospěch - vzal jsem menší a ostrý šroubovák, ten do něj zajel jak po másle a už jsem točil...pavel2 píše:ten červík musíš zašroubovat dovnitř, aby šel XLR vyndat ven...
Dobrá zpráva je, že piny 1 a 3 už skutečně nejsou spojené.
- Pavel Sedlák
- Uživatel