Mikrofon pro zpěvačku

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • Nové pulty řady CQ
Návštěvník

Re: Mikrofon pro zpěvačku

Příspěvek od Návštěvník » ned 09. čer 2024 15:48:33

Ja fakt nerozumiem spevákom( a to často aj dobre plateným) čo si nevozia vlastný mic. Už len z hygienických dôvodov. Mne to príde na tej istej úrovni ako používať cudziu zubnú kefku...
Neznášam keď niekomu dám svoj mic. a on automaticky dáva dole vindšutz. Kus molitanu hodím do pračky ale čistiť od rtěnky zasraný grill... za to by som fakt fackal!

Damton
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damton » úte 11. čer 2024 14:52:46

No a já zase nesnáším mít na mikrofonu molitanový návlek, do kterého prskal kde kdo :-D za to bych fackal!
Rovnou ho sundám :-D víš kolikrát jak to smrdí ? Ano možná poctivý zvukař ho vypere a dává na každou akci čerstvě vypraný, vydesinfikovaný návlek.
Proto já, pokud teda nefučí větr jak hrom , tam žádný návlek nedávám, protože sám vím že ho rovnou sundávám, raději otřu mikrofon a zpívám, ale věř mi že kolikrát je to hnus jak ten molitan smrdí, když to nikdo půl roku nevypere.
Jednou za čas (půl roku) sundám všechny grily, vyndám s něj molitany a vyperu jak gril tak ty molitanky.

Ale pokud se vrátím k tématu, tak se mi zdá, že se už tázající vůbec neozval :-D
takže opět klasika , my se tady pomalu pohádme, jaký teda mikrofon by si měla koupit.
A původnímu dotazeteli je to vlastně u prd....

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » pon 17. čer 2024 21:34:59

Možná se lekl těch cen doporučovaných DPAček.

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » sob 22. čer 2024 12:44:45

Když už jsme sklouzli do trochu OT, když jsem po stopadesátý koukal na některé záznamy za YT, konkrétně narozky Quinciho, tak jsem si mimoděk vzpoměl na tohle téma. Když si člověk uvědomí přesahy a souvislosti - mega akce, jak obsazením tak technickým provedením. Lze si povšivmnout a následně uvědomit skutečnost, že mikrofonní park na této akci ve svém rozsahu, rozmanitosti a kvalitě je pozoruhodný. No a pak člověk kouká na nejen vokalisty, ale i hlavní zpěváky, kteří nezpívájí na nic jiného, než erární SM58 (viditelně otlučené, zaplivané :lol: :lol: ). Myslím že zrovna tady by mohli mít jakýkoliv myslitelný mikrofon, ale ne mají ten nejlevnější, který je na akci použit. Něco to o SM58 asi naznačuje, a možná o tom, že stačí umět zpívat, zvučit ? Ale vůbec nic tomu nechybí. Navzdory použití IEM, ikdyž v kombinaci s klasickými odposlechy a sidefillem, orchestrem za zády asi žádná výhra. A jasně - určitě to doháněj eqvalizérem :-D

Krom toho je to fakt pastva pro duši (oči i uši :-) )

Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 20. srp 2024 8:40:48

Rumcajs píše:
sob 01. čer 2024 23:09:43
To určitě... Amatérský zpěvačky amatérských zábavovek jedou na DPA za 14 litru.... Haha......kdo by jim to zaplatil...
... tyhle uvaze nerozumim. Kdyz mohli ostatni muzikanti venkovsky zabavovky do svych nastroju investovat desetitisice (a to jsem jeste pri zdi) proc by zpevacka nemohla do sveho nastroje investovat 14000,- za vlastni mikrofon ? Navíc... i zpěvačky mají narozeniny :D

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“