DIGICO?

  • Reklama
  • ADAM Audio S Series
někdo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 12
Registrován: ned 25. dub 2010 20:17:42

DIGICO?

Příspěvek od někdo » úte 01. úno 2011 0:24:00

Zdravím, chci se zeptat, jestli někdo slyšel o značne pultů DIGICO a případně co si o nich myslí a jaké s nima má zkušenosti?
Děík předem za jakékoliv postřehy

Uživatelský avatar
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1304
Registrován: úte 24. črc 2007 12:44:06
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Re: DIGICO?

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 01. úno 2011 8:33:32

Drahé, ale dobré pulty - něco jako Rolls-Royce :-)

Žádnej bohužel nevlastním, ale potkávám je občas na akcích - zprvu jsem měl potíže s ovládáním, ale po deseti minutách nebylo celkem co řešit.

Routing a podobné věci neznám, ale myslím, že to bude podobně jednoduché.

Na firemním webu je informací více
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Uživatelský avatar
Fyla
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 904
Registrován: stř 09. črc 2008 15:58:11
Bydliště: براغ

Re: DIGICO?

Příspěvek od Fyla » úte 01. úno 2011 13:47:48

Digitalni pulty po CR vcelku rozsirene. Do nedavna domenou hlavne drahych rentalovych spolecnosti (D1, D5), dnes jsou jiz dostupne i levnejsi a levne produkty ruznych kvalit :-) Hodne lidi na ne neda dopustit, ja jako zaujaty pro konkurencni znacku, shledavam spoustu a spoustu nedostatku... Nekoupil bych si ho, i kdyz to nic nemeni na veci, ze digico patri mezi nejlepsi digitani pulty na trhu. Maj poradne zmaklej marketing.

Uživatelský avatar
Mir.da

Re: DIGICO?

Příspěvek od Mir.da » úte 01. úno 2011 20:23:36

to Fyla:

Jaký nedostatky máš na mysli? máš s tím praxi? a jaký pult preferuješ ty?

Uživatelský avatar
Návštěvník

DIGICO?

Příspěvek od Návštěvník » čtv 03. bře 2011 10:07:19

Je tu nekdo, kdo byl napr. na festivalu postaven pred SD8 tak, ze ho pred tim neznal? Mate pocit, ze ovladani SD8 je mene prehledne, nez u jinych digi pultu?
Dik za postrehy

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2610
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka měst a vesnic
Kontaktovat uživatele:

DIGICO?

Příspěvek od safa » sob 05. bře 2011 22:48:13

Mate pocit, ze ovladani SD8 je mene prehledne, nez u jinych digi pultu?
Obecne bych rek ze ne... navic pokud pripadne znas filozofii jinyho digica tak s tim nebudes mit problemy. IMO je to hodne o tom jak ti ktera ta filozofie sedne a to je dost individualni. Na SD8 me vadil snad jen pomerne malej display na tolik informaci ... ale nic dramatickyho. To jsou jiny pulty se kterejma jsem se szival podstatne hur... ale jini to maji zase naopak takze jak rikam, je to clovek od cloveka.

Uživatelský avatar
Návštěvník

DIGICO?

Příspěvek od Návštěvník » úte 22. bře 2011 17:09:31

K DiGiCo pultům asi toto - velmi silnou stránkou je jejich dokonale vymyšlené ovládání. Dá se říct, že uspořádáním a logickým umístěním ovládacích prvků kopíruje analogové pulty. Dovolím si tvrdit, že zvukař, který se orientuje na analogovém pultu, nebude mít s jakýmkoli DiGiCem od začátku absolutně problém, což je věc, která se o mnoha jiných digitálech říct nedá. S pultem se dá naučit za pár minut (samozřejmě myslím bežné ovládání - patchování a další pokročilé funkce ale zase jako kapelní zvukař na festivalu řešit nebudete). Další výhodou je celkem slušná unifikace ovládacích prvků napříč celou výrobní řadou, takže pokud se naučíte ovládat jeden model, tak při přechodu na jiný budete okamžitě vědět, kam sáhnout. Pochopitelně jsou tam nějaké dílčí rozdíly, vyšší modely (D1, D5, SD7) mají výhodu v tom, že nad každou fyzickou bankou faderů mají vlastní dotykový displej a není nutné si přepínat banky na centrální displej jako u levnějších modelů a ovládání je tak ještě o něco pohotovější. Co se týká zvukových kvalit, tak DiGiCa patří mezi absolutní špičku a zase to platí napříč všemi modely. Základní model SD9 je navíc za hodně zajímavou cenu a určitě představuje vážnou konkurenci pro levné Yamahy, Allen Heathy atd. Jinak podrobnosti se dají zjistit na webu výrobce nebo distributora.

Uživatelský avatar
knobtweaker
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 367
Registrován: pon 09. bře 2009 12:43:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

DIGICO?

Příspěvek od knobtweaker » stř 23. bře 2011 0:29:33

No tak nevím kdo psal poslední příspěvek , to zní skoro jako někdo od dealera :-)
Digico má sposta silných stránek jako např zvuk který je opravdu výborný a např multiband kompressory, dynamické korekce atd (SD serie) , ale tvrdit že na něj budete schopni přejít bez problému z analogu je teda hodně nadsazené.Já třeba dělám hodně na Soundcraft VI 4/6, Digico SD 9, a yamahách a řekl bych že Digico je na ovládání asi nejzáludnější.
Digico je hodně variabilní v architektuře a vy si ten pult můžete v podstatě dost poskládat jak chcete , ale to je další věc co je prostě od analogu jinak.
Doporučuju stáhnout si editory pro PC jsou to v podstatě věrné kopie pultů a pochopení architektury vám to dost ulehčí.
Co bohužel nepatří k nejsilnějším stránkám pultů digico je stabilita.
Bugy software se dochytávají často dost dlouhou dobu, nehledě na to že mě třeba digico dvakrát spadlo a dvakrát mi provedlo nějakou záludnost. A rozhodně nejsem sám. (zeptejte se třeba lidí z T-servisu)
Také efekty (reverby atd.) nejsou nic extra - proto také skoro všichni venku používají k digicu lexicona.
Obecně říci jsou to výborné pulty (a zvukově opravdu špička), které mají nějaké ty mouchy a né každému na poprvé sednou.

Uživatelský avatar
Návštěvník

DIGICO?

Příspěvek od Návštěvník » sob 20. srp 2011 23:02:55

Nene knobtweakere, nejsem od distributora, ačkoli se s lidmi odtamtud velmi dobře znám... A ty pulty znám nejen jako uživatel, ale trošinku jim vidím i "pod dekl". Navíc D1 byl první dospělý digitál, na který jsem si sáhnul, takže možná proto to nadšení... Předtím jsem si hrál snad jen s Yamahou 01 a dodnes z toho mám noční můry :D K DiGiCu jsem byl přivlečen před mnoha lety (v době, kdy byl snad jedinej kousek v ČR v T-Servisu) skoro násilím, bez návodu, bez nápovědy z publika (rozuměj někoho, kdo s tím umí) a troufnu si tvrdit, že během půlhodinky jsem se s ním naučil do té míry, že bych na něm akcičku odkroutil. Asi bych se u toho zapotil, ale mám dojem, že o nic horší, než první samostatná akce zvukařského novorozence na jakémkoli vybavení by to nebylo... :D Proto na té podobnosti ovládání s klasickým analogovým pultem prostě trvám. Vždyť na tom DiGiCu je to fakt jak na velkým analogovým pultu, klasickej channelstrip seshora dolů gain, phantom, fáze atd > insert > EQ > dynamika > AUXy > pan > výstupní routing. A vedle displeje logicky naskládaný enkodéry pro ovládání ekvalizéru plus další dva pro threshold kompresoru a gejtu. Jednoduchý, geniální, žádný debilní tlačítka a menu jak na některých Yamahách třeba... Zdůrazňuji, že mluvím o zvučení na tom pultu, ne o jeho konfiguraci, tam se dá snadno zamotat, ale to je jak u každýho počítače, no :) Když už jsi zmínil Soundcrafty Vi, tak musím říct, že to jsou pulty, které se mi líbí moc, jsou chytře udělané, parádně fungují a patří do první ligy, bez debat. Ovšem napsat v jedné větě slova "digitál Yamaha" a "záludné ovládání DiGiCa" (necituju Tě přesně, promiň...) je poněkud zvláštní, abych tak řekl :) Je tedy fakt, že SD8/SD9 jsou už trošku víc "na palici" zejména kvůli tomu (nebo respektive to je věc, která trošku mate mě osobně, jiní s tím třeba problém nemají) že mají jen jeden displej a člověk furt musí bejt ve střehu a hlídat, kde je :) U SD9 je to ještě malinko horší tím, že je tam displej umístěný nad sedmým až osmnáctým fadery a stane se, že si "pohledově spojím" fader a channelstrip nad ním. Ale je to o zvyku a krom toho mají SD.. nějaké chytřejší vychytávky, než D....

Stabilita... Jo, to je u DiGiCa celkem známá věc, taky jsem se setkal několikrát s tím, že konzole "spadla", ale mám z toho takový dojem, že v řadě případů to bylo v podstatě zaviněno selháním lidskýho faktoru, kdy uživatel nevědomky chtěl od pultu nějakou pitomost (například se "zacyklil" v routování výstupů stylem, že si poslal výstupy ze subgroups do masteru a ten pak zase nasměroval do subgroups). Ale jo, uznávám - tohle je věc, na které musí angláni pořád makat. A řekl bych, že se jim to daří, nové řady (a starší řady po update) jsou na tom myslím si už celkem dobře.

Efekty postačí spíš na většinu normálních aplikací, konec konců není až takový problém si efekťáček s D-TWO a PCM91 k pultu přibalit. Ale zase když vidím, že si mnoho českých "zvukařů" neumí toho Lexicona ani nastavit a jede stejně na tovární presety, tak si kolikrát říkám, že je pitomost ho vůbec kupovat a stačí mít SPX900 :D

Ano, berte mě tak, že jsem DiGiCo - pozitivní :) a proto mě nemusíte brát vážně. Ale doporučuju si nějaký DiGiCo vyzkoušet, to je jedinej způsob, jak se přesvědčit o tom, jak to vlastně je.

Uživatelský avatar
knobtweaker
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 367
Registrován: pon 09. bře 2009 12:43:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

DIGICO?

Příspěvek od knobtweaker » ned 21. srp 2011 9:47:48

Ale já jsem taky Digico pozitivní :-) Hele , to je samozřejmě individuální , je pravda že pokud přijdeš k pro tvůj účel dobře nakonfigurovanému pultu, zorientuješ se rychle. Jinak mě tam baví že pokud ty pulty znáš, můžeš si tam udělat spoustu vychytávek , které ti ostatní pulty moc neumožňují.
Co se týče těch yamah , tam je to tak spíš o tom - ne že by to bylo o moc intuitivnější než digico, ale jsou to nejrozšířenější digi pulty v čr. Jelikož jsem bohužel pouze kroutič a né majitel , tak může být můj názor zkreslen tím že už se s těmi pulty setkávám tak dlouho , že už si nepamatuju jaký to bylo poprvé :-) Uznávam že třeba ls9 je na ovládání hroznej opruz - to SD je oproti tomu procházka růžovou zahradou :-)

MADMAX
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 465
Registrován: stř 09. led 2008 8:41:16
Bydliště: Vršovická 30/808, PRAHA 10

Re: DIGICO?

Příspěvek od MADMAX » pon 25. srp 2014 12:31:43

bohužel musím konstatovat, že s těmi "záludnostmi" na tom něco je. Že po výpadku napájení jakýkoli pult (zde DiGiCo SD9) může zamrznout, to považuji za celkem přirozené - koneckonců normální, duševně zdravý člověk má používat UPSku. Ale že se mi po "reset engine" stane taková věc, že se některé vstupy přesunou na jiné kanály, přičemž na displayi to není vidět, to jsem považoval za ošklivý podraz!! (konkrétně: měl jsem bicí, ch. 10 bass, 11 gtr, 12 vln, 13 cello, 14/15 klávesy, 16/17 sampler atd. - po restartu koukám, že mi dle indikátorů vybuzení "hrají" kliky u nástrojů, které momentálně nikdo nepoužívá, i uchopil jsem sluchátka a počal "čuchat". Bicí zůstaly, jak měly. Basa někam zmizela, na 10 jsem měl gtr, na 11 vln atd. atd., což bylo obvzlášť super u stereo klik, kde v každé polovině hrálo něco jiného. Rychle jsem rozházel stereo kliky do mona, abych je mohl ovládat zvlášť. Když jsem "napravil" míchačku, začal jsem hledat baskytaru - oželel jsem jeden OVH, odroutoval z kliky vstup 9 a naroutoval 10. Ejhle, basa; v tom okamžiku jsem měl na pultě dva kanály, u jejichž gainu bylo napsáno Mic10, PŘI OTÁČENÍ GAINEM REAGOVALY OBA GAINY SPOLEČNĚ (!), ale v jednom kanále hrála basa a v druhém kytara! Od velkého prů**** mne zachránily 3 skutečnosti: 1/na podiu byl analogový monitorový pult 2/náhoda, že jsem si chyby ihned všiml 3/kapela, v průběhu jejíhož koncertu se mi to stalo, byla tak jako tak bezcenná sr****.

Po konzultaci s Evženem Zomerem z PROMUSIC důrazně doporučuju: upgradujte firmware vždy na nejnovější verze! Bugy se průběžně odstraňují! Kluci z PROMUSIC mne možná za tohle vyprávění nebudou mít rádi, ale zas tím třeba můžu některému kolegovi zachránit pr*el.

lombardo_groovL
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 1
Registrován: pon 06. říj 2014 13:48:33

Re: DIGICO?

Příspěvek od lombardo_groovL » pon 06. říj 2014 13:42:26

MADMAX: To že, duševně zdravý člověk má používat UPSku u digitálního pultu je naprostá pravda, asi by jsi tenhle problém neměl a určitě to není o upgradu. Předatv si, že by jsi na tom DIGICU měl v OPTIONS-CONSOLE zapnutou funkci DEFAULT POSITIONS :-)) To by jsi se pak bylo překvápko :-D , ale i pak by Tě nejspíš tohle nepotkalo. Za léta co na Digikách dělám, se mi tohle nestalo. Poradím jednu věc, na makru mít SAVE a tak jak jsem se naučil já čas od času ukládám. Má to jednu velkou výhodu, když se Ti něco nezdá třeba po výpadku el. proudu a podobně, nahraj tu strukturu znova, i tak budeš hrát podstaně dřív než by třeba pult řady Vi a Pro vůbec nastartoval ;-) Je pořád třeba u digitálu přemýšlet na zadní vrátka, trochu daň za to co ty pulty nabízejí za komfort. Ale ve finále stejně je vybavenost Digica úplně jinde něž jiných cenově srovnatelných pultů. A to musíš uznat i Ty zarputilý analogista :D

MADMAX
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 465
Registrován: stř 09. led 2008 8:41:16
Bydliště: Vršovická 30/808, PRAHA 10

Re: DIGICO?

Příspěvek od MADMAX » pon 06. říj 2014 16:04:44

To všechno nepopírám, navíc já DiGiCo miluju, asi bych mu dnes už dal přednost i před sebelepším analogem, protože deset gejtů, dvacet kompresorů, z toho nějaké multibandy, a hlavně několik kanálů příjemně "naprdlých" lampou (funkce Digitube funguje fakt skvěle!!!), to mi prostě k analogu nikdo nedá! Tady ale nešlo o to, že by pult vymrznul bezprostředně po výpadku - stalo se to až po nějaké době, v momentě, kdy jsem (dle Evžena Zomera) otočil něčím, čím předtím byl hýbáno právě v momentě výpadku proudu. Celý pult kompletně zamrzl, vyhodil nějakou Woknovou hlášku o fatal erroru, ale zůstal hrát. Sejšnu jsem sejvnutou měl, ale vzhledem k tomu, že další výpadek audia jsme si už prostě nemohli dovolit, hledal jsem způsob, jak obnovit ovládání bez (např.) uploadování scény. Zkusil jsem RESET ENGINE, který sice obnovil funkci, ale s výšeuvedenými následky... Chápal bych, kdyby pult kompletně "umřel", nebo zůstal vymrzlej - je průser, tak se prostě nedá nic dělat, ale tohle je taková dost divná zrada, i když chápu, že ten pilný blbec na třídění nul a jedniček uvnitř netuší, co za peklo činí... a s tou UPS-kou - tady je bohužel člověk-kroutič závislý na soudnosti majitele mixu, která někdy může být nejen nulová, ale nabývat dokonce záporných hodnot... :lol:

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: DIGICO?

Příspěvek od Návštěvník » čtv 09. dub 2015 14:24:04

Má niekto info do akej cenovej kategórie bude mieriť nevé S21?

Uživatelský avatar
smakec

Re: DIGICO?

Příspěvek od smakec » úte 18. srp 2015 16:13:43

máte někdo SD 11? zkušenosti????
díky

Odpovědět

Zpět na „DiGiCo“