DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
-
- Reklama
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
Zdarec, jaké máte zkušenosti s těmito boxy - a to i v porovnání s výrazně dražšími kousky ?
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
...doplnění :
Pro ozvučení linek kytar, bass, violončel houslí, pasívních piezopseudonádher atd. mám vyzkoušené DI boxy LA , Zeck , Klark Teknik, Proel, Bespeco , .... v současnosti používám Behringery DI 100 , uvažuju o pořízení 1ks GI 100 . Když pominu ozvučení "dospělých " skupin, v jejichž stage plánech bývají poznámky typu " NO BEHRINGER !!! " atd, jakou máte zkušenost s těmito DI Boxy , zejména na větších scénách s DMX světly , více mixážními pulty atd ?
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... mmno GI100vka je vlastne DI100vka s pomerne pouzitelnou simulaci kytarovyho aparatu a bedny 4x12. Pro ozvucovani takovouhle vymozenost ale asi IMHO nepotrebujes ...
Na zkusenosti se zeptej nekoho nezainteresovanyho
, myslim, ze se tu najdou lidi co DI100vky maji.
Na zkusenosti se zeptej nekoho nezainteresovanyho

Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz

- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... mmno kazdej aparat sumi ... a tohle je evidentne simulace se vsim vsudyxalatan píše:ja mam GI100 a je super... perfektni, nešumi nemam mu co vytknout...
teda ta simulace trochu sumi... ale to je celkem jedno

Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz

-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... tyblahomaly_medved píše:po zapnutí Speaker simulátoru mne dost překvapil ten šum. Skoro mám chuť to změřit a reklamovat, protože to rozhodně není těch S/N 90 dB deklarovaných výrobcem(

Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz

Hele, safo,
, Speaker-simulace ale nemá moc co do činění se zvedáním citlivosti vstupu, ne? To přeci není zkreslovadlo na bázi "obdélníkování" signálu apod. Speaker-simulace, pokud vím, je v případě velmi levných výrobků hlavně o frekvenčním průběhu, podobnému charakteristice reproduktoru. Takže pokud nejsou v přístroji s AD/DA převodníky s digitálním procesorem, pak zde bude nejspíše napevno nastavený aktivní korektor, čili operák se vhodně sestavenou zpětnovazební kombinací RC členů, se zesílením v nevelkém kruhu okolo 1. Šum by pak svědčil o "ještě levnějším, než než nejlevnějším" obsahu vnitřních součástek a řešení. Otázkou je, nakolik xalatan vyhodnotil rušivost šumu, pokud se zvedl po zapnutí simulace jen téměř nepostřehnutelně, pak je vše OK.
V GI100ce jsem se ale nevrtal, třeba je uvnitř nějaké velmi převratné Uliho řešení..., rád se nechám poučit.

V GI100ce jsem se ale nevrtal, třeba je uvnitř nějaké velmi převratné Uliho řešení..., rád se nechám poučit.
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... ja jsem se v ni taky nevrtal ale muzu se v ni povrtat. Ziju v domneni ze soucasti tehle simulace je i zkresleni ... ale mozna se pletu 

Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz

- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
.... aaa tak uz vim vic. Je to skutecne operak a RC clanek, kterej drasicky zveda stredy po vzoru kytarovych repraku a reprobedny. To pochopitelne ma za nasledek zvednuti i sumu (zkus si na analogovym mixu zvednout treba 1,2kHz a 800Hz o +12dB, myslim, ze se sum taky zvedne).
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz

No, 12"deBilů"
již jakýs takýs slyšitelný zdvih šumu zde může vyvolat, NJM4560 není zas tak extra operák (na rozdíl od originál 80ky), avšak v ceně cca 10-15,-Kč je to právem komerčně úspěšná součástka.
Ale zvednout trochu někde 0,8 až jedno kilo o 12dB by se šumem nějak významně hýbat nemělo - pokud ovšem nemá křivka korektoru zdvih o Qéčku = nulanulaprd. Jó 4-8kHz by bylo jiný kafe. Ale to se tu můžeme bavit tejden, když si zmiňovaný šum v daném případě stejně neposlechnem.

Ale zvednout trochu někde 0,8 až jedno kilo o 12dB by se šumem nějak významně hýbat nemělo - pokud ovšem nemá křivka korektoru zdvih o Qéčku = nulanulaprd. Jó 4-8kHz by bylo jiný kafe. Ale to se tu můžeme bavit tejden, když si zmiňovaný šum v daném případě stejně neposlechnem.

Re: DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
Možná to sem nepatří protože nehovořím o DI 100 ale DI 20.. Ale nemyslím, že by 100 měla být horší...
Zvukově naprosto v pohodě, no problém. Ovšem, po delším čase 3roky+ problémy jako u všech ostatních Behr... koroze na přepínačích, stejně jako u preampů, nebo na malém pultu na holírny. Tedy, ztráta spolehlivosti... Jak říkám, po el. stráce bezproblémů dokud nezačnou korodovat / odcházet/ přepínače.... /případně lze řešit několikánásobným přecvaknutím tam, zpět, případně prostříknutím/ ale je to omezující pokud by to chtěl člověk pro profi použití... U malé kapely v klubu se drobný problém snese, na velikém jevišti je i malý kix veliký prů.er...
/úprava/ omlouvám se, nevšiml jsem si že je to 10 let mrtvé vlákno... nejde smazat tak jen info..

/úprava/ omlouvám se, nevšiml jsem si že je to 10 let mrtvé vlákno... nejde smazat tak jen info..

- Pavel Sedlák
- Uživatel
Re: DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
DI-20 kdyby to nemrvilo zvuk, byl by to docela fajn pomocník.
Dovnitř se vejdou dvě vajíčka
Dovnitř se vejdou dvě vajíčka

Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva