DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
-
- Reklama
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
Zdarec, jaké máte zkušenosti s těmito boxy - a to i v porovnání s výrazně dražšími kousky ?
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
...doplnění :
Pro ozvučení linek kytar, bass, violončel houslí, pasívních piezopseudonádher atd. mám vyzkoušené DI boxy LA , Zeck , Klark Teknik, Proel, Bespeco , .... v současnosti používám Behringery DI 100 , uvažuju o pořízení 1ks GI 100 . Když pominu ozvučení "dospělých " skupin, v jejichž stage plánech bývají poznámky typu " NO BEHRINGER !!! " atd, jakou máte zkušenost s těmito DI Boxy , zejména na větších scénách s DMX světly , více mixážními pulty atd ?
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... mmno GI100vka je vlastne DI100vka s pomerne pouzitelnou simulaci kytarovyho aparatu a bedny 4x12. Pro ozvucovani takovouhle vymozenost ale asi IMHO nepotrebujes ...
Na zkusenosti se zeptej nekoho nezainteresovanyho , myslim, ze se tu najdou lidi co DI100vky maji.
Na zkusenosti se zeptej nekoho nezainteresovanyho , myslim, ze se tu najdou lidi co DI100vky maji.
Šáfa ::::::
Soundman.cz , audiopro s.r.o., Zvukařská škola, FADER.cz
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... mmno kazdej aparat sumi ... a tohle je evidentne simulace se vsim vsudyxalatan píše:ja mam GI100 a je super... perfektni, nešumi nemam mu co vytknout...
teda ta simulace trochu sumi... ale to je celkem jedno
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... tyblaho ja jsem to nemyslel jako vtip. Pri zkresleni dochazi k velkemu zesileni a tim i k zesileni sumu na vstupu. To proste logicky musi sumet, kazdy analogovy zkreslovadlo a zesilovadlo zesiluje i sum ! To je jako bys chtel reklamovat stary vintage lampovy kombo ze pri zapnutym overdrive sumi ... jak pravi Bill "to neni chyba, to je vlastnost!". 90dB odstup to bych veril ze ma Uli zmereny bez zapnute simulace ...maly_medved píše:po zapnutí Speaker simulátoru mne dost překvapil ten šum. Skoro mám chuť to změřit a reklamovat, protože to rozhodně není těch S/N 90 dB deklarovaných výrobcem (
Hele, safo, , Speaker-simulace ale nemá moc co do činění se zvedáním citlivosti vstupu, ne? To přeci není zkreslovadlo na bázi "obdélníkování" signálu apod. Speaker-simulace, pokud vím, je v případě velmi levných výrobků hlavně o frekvenčním průběhu, podobnému charakteristice reproduktoru. Takže pokud nejsou v přístroji s AD/DA převodníky s digitálním procesorem, pak zde bude nejspíše napevno nastavený aktivní korektor, čili operák se vhodně sestavenou zpětnovazební kombinací RC členů, se zesílením v nevelkém kruhu okolo 1. Šum by pak svědčil o "ještě levnějším, než než nejlevnějším" obsahu vnitřních součástek a řešení. Otázkou je, nakolik xalatan vyhodnotil rušivost šumu, pokud se zvedl po zapnutí simulace jen téměř nepostřehnutelně, pak je vše OK.
V GI100ce jsem se ale nevrtal, třeba je uvnitř nějaké velmi převratné Uliho řešení..., rád se nechám poučit.
V GI100ce jsem se ale nevrtal, třeba je uvnitř nějaké velmi převratné Uliho řešení..., rád se nechám poučit.
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... ja jsem se v ni taky nevrtal ale muzu se v ni povrtat. Ziju v domneni ze soucasti tehle simulace je i zkresleni ... ale mozna se pletu
- safa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
.... aaa tak uz vim vic. Je to skutecne operak a RC clanek, kterej drasicky zveda stredy po vzoru kytarovych repraku a reprobedny. To pochopitelne ma za nasledek zvednuti i sumu (zkus si na analogovym mixu zvednout treba 1,2kHz a 800Hz o +12dB, myslim, ze se sum taky zvedne).
No, 12"deBilů" již jakýs takýs slyšitelný zdvih šumu zde může vyvolat, NJM4560 není zas tak extra operák (na rozdíl od originál 80ky), avšak v ceně cca 10-15,-Kč je to právem komerčně úspěšná součástka.
Ale zvednout trochu někde 0,8 až jedno kilo o 12dB by se šumem nějak významně hýbat nemělo - pokud ovšem nemá křivka korektoru zdvih o Qéčku = nulanulaprd. Jó 4-8kHz by bylo jiný kafe. Ale to se tu můžeme bavit tejden, když si zmiňovaný šum v daném případě stejně neposlechnem.
Ale zvednout trochu někde 0,8 až jedno kilo o 12dB by se šumem nějak významně hýbat nemělo - pokud ovšem nemá křivka korektoru zdvih o Qéčku = nulanulaprd. Jó 4-8kHz by bylo jiný kafe. Ale to se tu můžeme bavit tejden, když si zmiňovaný šum v daném případě stejně neposlechnem.
Re: DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
Možná to sem nepatří protože nehovořím o DI 100 ale DI 20.. Ale nemyslím, že by 100 měla být horší... Zvukově naprosto v pohodě, no problém. Ovšem, po delším čase 3roky+ problémy jako u všech ostatních Behr... koroze na přepínačích, stejně jako u preampů, nebo na malém pultu na holírny. Tedy, ztráta spolehlivosti... Jak říkám, po el. stráce bezproblémů dokud nezačnou korodovat / odcházet/ přepínače.... /případně lze řešit několikánásobným přecvaknutím tam, zpět, případně prostříknutím/ ale je to omezující pokud by to chtěl člověk pro profi použití... U malé kapely v klubu se drobný problém snese, na velikém jevišti je i malý kix veliký prů.er...
/úprava/ omlouvám se, nevšiml jsem si že je to 10 let mrtvé vlákno... nejde smazat tak jen info..
/úprava/ omlouvám se, nevšiml jsem si že je to 10 let mrtvé vlákno... nejde smazat tak jen info..
- Pavel Sedlák
- Uživatel
Re: DI BOX Behringer DI 100 - GI 100
DI-20 kdyby to nemrvilo zvuk, byl by to docela fajn pomocník.
Dovnitř se vejdou dvě vajíčka
Dovnitř se vejdou dvě vajíčka
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva