AP k mixu
-
- Reklama
AP k mixu
Ahoj,
Ubiquiti NanoStation M5 Loco mi přijde jako ideální AP k pultu (zisk antén, směrová charakteristika, outdoor provedení, odolnost při transportu, PoE napájení). Jen ve mně pořád hlodá, jestli je dobrý nápad zbavit se 2G4.
Tak se ptám, zachránilo vás někdy 2G4 z důvodu nemožnosti použít 5GHz? Neumím si představit, že když to dám nad hlavy, že by to nejelo. Obejít DFS samozřejmě.
V Dualbandu jsem nic podobného nenašel. Nebo co jiného?
Ubiquiti NanoStation M5 Loco mi přijde jako ideální AP k pultu (zisk antén, směrová charakteristika, outdoor provedení, odolnost při transportu, PoE napájení). Jen ve mně pořád hlodá, jestli je dobrý nápad zbavit se 2G4.
Tak se ptám, zachránilo vás někdy 2G4 z důvodu nemožnosti použít 5GHz? Neumím si představit, že když to dám nad hlavy, že by to nejelo. Obejít DFS samozřejmě.
V Dualbandu jsem nic podobného nenašel. Nebo co jiného?
Re: AP k mixu
Ještě Tohle je použitelné v dualbandu:
https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 85/produkt
Ale každopádně doporučuju si pásmo proskenovat a plácnout se tam kde je nejvíc místa. A na 5Ghz budeš mít jistotu že ti to nepřebije kytarista se svým bezdrátem za pár stovek, který si krásně zabere půl pásma pro sebe
Všechno ti jede krásně než si kytaristi zapnou wifi bezdráty
Já už roky používám ke spokojenosti dual band Apple Airport Expres
https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 85/produkt
Ale každopádně doporučuju si pásmo proskenovat a plácnout se tam kde je nejvíc místa. A na 5Ghz budeš mít jistotu že ti to nepřebije kytarista se svým bezdrátem za pár stovek, který si krásně zabere půl pásma pro sebe

Všechno ti jede krásně než si kytaristi zapnou wifi bezdráty

Já už roky používám ke spokojenosti dual band Apple Airport Expres
-
- Uživatel
Když jsme u AP, nebyl by nějaký tip na měkký těžší LAN kabel, třeba v gumě?
Damton: přesně tak, Line6 si "přivlastňují" velmi široké pásmo pro sebe. Jak ti vleze dva metry od AP, tak jsi na 2,4 v pytli.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Aha...
Tím se vysvětluje mnohé... Náš kytarista používá Line6 a já si stavím Uíčko s modemem většinou na jeho stranu
Naštěstí dva čtyřku už mám zapnutou, jen jako záložní a jedu na pěti giga. Každopádně díky za rozšíření obzorů, alespoň neumřu úplně blbej... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou...
-
- Uživatel
Jasně, akorát ten Line6 je mezi kytaristy dost rozšířený. Byla to tehdy drsná zkušenost, málem jsem akci neozvučil.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.