Jak udržet pořádek v racku?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: zdroj schopny napajet 4x kopresor Alesis 3630

Příspěvek od Jose1 » úte 15. zář 2009 17:10:46

Jak jsem napájení v racku (obou) vyřešil já - přivedl jsem 230V do krabičky lištovky přichycené na pevno k bedně. Podle počtu Uček v racku jsem nachystal, přesně zakrátil potřebný počet napájecích kabelů a spojil natvrdo ve svorkovnici v té lištovce. Takže z lištovky vede jen malý ocásek, malou dírkou, který dosáhne tam, kam má. :wink:
No a co se týče Aleše, což je asi jediný stroj s externím zdrojem, mám tam malého pejska, přilepeného technickým lepidlem.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: zdroj schopny napajet 4x kopresor Alesis 3630

Příspěvek od KamilV » úte 18. led 2011 17:12:54

frantik píše:Rozebiratelné šroubové spojení se mi vyplatilo při přestavbě racku, kdy bylo potřeba s pejskem šoupnout. Pokud někde vadily ty staré díry, zaslepily se jednoduše "hluchým", nic nedržícím šroubem s maticí.
Protože se mi stalo, že mi teď po poslední akci pejsek ulítl, vzpomněl jsem si na tohle vlákno. Nechtěl jsem do racku vrtat, právě kvůli případným posunům pejska. Taky jsem ho nechtěl nikde lepit, protože to moc nedrží, nebo to pak zas v druhém extrému drží navěky.

Nakonec jsem to vyřešil 1U policí s větráním (tzn. má v sobě předchystané díry, které využívám na sešroubování, nebo k uchycování posvazované kabeláže), která stojí cca 300 Kč. Mám ji na spodní pozici, zepředu je zaslepená krytkou.

+ nemusí se vrtat do racku
+ kdykoliv se to dá celé vytáhnout, přesunout, přidat, ubrat
+ umožnilo mi to mít v kabelech zase trochu větší pořádek
- sebere to 1U
- zepředu, jak je to na kolejničkách, to vystupuje na šířku plechu (cca 1mm), tím, že je přes sebe police a záslepka

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak udržet pořádek v racku?

Příspěvek od Jose1 » stř 19. led 2011 17:01:36

Ještě jsem si vzpoměl, že existují do racků speciální zásuvky 230V s uchycením. Třeba tohle.
http://dum-zahrada.nej-ceny.cz/176630/c ... 19-1u.html

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“