Výroba symetrického páráku
-
- Reklama
pavel2 píše: To, čemu říkáš čtvrtý pin, je kostra konektoru a moje doporučení je to nezapojovat. Jedině čtvrtým samostatným vodičem...
Můžu se zeptat, proč kostru konektoru nepřipojovat na zem? Já aktivně předělal kabely na straně mikrofonů (XLR samice) tak, že kostra je spojena se zemí. Na straně kabelu, který se zapojuje do páráku (XLR samec) nebo právě v páráku samotném (XLR samice na panelu) bych to pochopil - aby nedocházelo k zemním smyčkám. Uvažuji správně?
I Taskery se dělají s punčoškou, lze je použít taky, když se nesežene Belden. Jestli se nepletu, malí punčoškové typy v označení první číslici 3 a nepunčoškové číslici 4, např. C308 a C408.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
dbell76: Pochopil jsi to správně s těmi smyčkami, nýbrž Tvá aktivita se nemusí vyplatit v případě, že kabel použiješ na propojení mezi něčím jiným, než mikrofonem a stageboxem. Pak ta ukostřená XLR samice může někdy zasmyčkovat systém nevhodně umístěným bodem spojení "vnitřní elektronické GND" s kostrou přístroje. Mikrofony mívají standardně spojeny kovové těleso s pinem č.1 a tak je toto tuplování v konektoru propojovacího kablíku zbytečné.