Výroba symetrického páráku

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
dbell76
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od dbell76 » ned 12. dub 2009 21:37:54

pavel2 píše: To, čemu říkáš čtvrtý pin, je kostra konektoru a moje doporučení je to nezapojovat. Jedině čtvrtým samostatným vodičem...

Můžu se zeptat, proč kostru konektoru nepřipojovat na zem? Já aktivně předělal kabely na straně mikrofonů (XLR samice) tak, že kostra je spojena se zemí. Na straně kabelu, který se zapojuje do páráku (XLR samec) nebo právě v páráku samotném (XLR samice na panelu) bych to pochopil - aby nedocházelo k zemním smyčkám. Uvažuji správně?

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pon 13. dub 2009 9:06:25

I Taskery se dělají s punčoškou, lze je použít taky, když se nesežene Belden. Jestli se nepletu, malí punčoškové typy v označení první číslici 3 a nepunčoškové číslici 4, např. C308 a C408.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota » pon 13. dub 2009 11:12:23

dbell76: Pochopil jsi to správně s těmi smyčkami, nýbrž Tvá aktivita se nemusí vyplatit v případě, že kabel použiješ na propojení mezi něčím jiným, než mikrofonem a stageboxem. Pak ta ukostřená XLR samice může někdy zasmyčkovat systém nevhodně umístěným bodem spojení "vnitřní elektronické GND" s kostrou přístroje. Mikrofony mívají standardně spojeny kovové těleso s pinem č.1 a tak je toto tuplování v konektoru propojovacího kablíku zbytečné.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » pon 13. dub 2009 11:43:12

safa píše: ... zaruka na co ? Tyhle "dozivotni' zaruky jsou obvykle marketingovej trik (viz sluchatka Koss)
Co mas proti dozivotni zaruce na Kossy? Ja myslim, ze je to fajn! Za pausalni poplatek ti vzdycky vymeni i rozslapana sluchatka za nova :)

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“