XLR na nesymetrické rozhranní
-
- Reklama
Re: XLR na nesymetrické rozhranní
Tušíš co je to DMA? To jaksi USB neumí. Zkus si někdy připojí ext . disk přes USB a něco kopírovat třeba koukni se na CPU nikde jsem nenapsal že narazíš na horní limit například externí síťová karta USB je taky zvěrstvo. Každá i laciná zvukovka do PCI nebo PCIe umí DMA... Proto bych na trvalé použití USB zvukovku nedoporučil. K notebooku ano ale to je jiná věc...KamilV píše:No tak schválně, kolik? Nějaký benchmark? A z něj screenshot?Mike76 píše:Někdy se podívej kolik USB žere CPU je tak vhodné na připojení klávesnice a myši a ale rozhodně ne na trvalý přenos ...
Ad trvalý přenos - to je jednoduchá matematika, spočítej si kolik kanálů a při jakém vzorkování tě poteče a srovnej s propustností USB 2.0. Nějaká 2 in / 2 out zvukovka je hrubě pod propustností...
To že někdo nezná co je TSR na znamená že neumí pájet. Nebo ano? Já prostě rozlišují rozhraní symetrické a nesymetrické toto označení jsem jen neznal tak tím jsem se provinil...
Ještě jednou tedy hledám vhodnou krabičku nejlépe pasivní na převod symetrického stereo zvuku (2 x XLR) na nesymetrické rozhraní - zvukovka v PC normální SB live. Ty zařízení ze kterých to beru jsou profi zařízení, a je to pto profi a hlavně trvalé použití 24x7x365.
Naposledy upravil(a) Mike76 dne stř 18. čer 2014 19:48:16, celkem upraveno 1 x.
Nejsem prodavač
-
Ondráš
Zdeněk: ad bardi: nj, ja uz tohle zapojeni - na zem taky nepouzivam. Prosel jsem par manualu k ruznym (profi) AV zarizenim a nikde zminka o zpusobu symetrizace, ale z 99% bude aktivni jak rikas. K prevodu pouzivam zatim ART T8.
Apropo, k cemu je ten RC clanek na strane vystupu hned za oddelovacim trafem v T8? slouzi jako filtr pro nizke kmitocty (50Hz)?
schema: http://srsystemaudio.blogspot.cz/2010/0 ... ch-et.html
Apropo, k cemu je ten RC clanek na strane vystupu hned za oddelovacim trafem v T8? slouzi jako filtr pro nizke kmitocty (50Hz)?
schema: http://srsystemaudio.blogspot.cz/2010/0 ... ch-et.html
-
Ondráš
Mike: Mrkni na ten CleanBox Pro, myslim, ze to je to, co hledas (aktivni) nebo ART Dti (pasivni bez moznosti korekce urovni).
OT: Proc by proboha USB melo z principu brzdit CPU, kdyz kontroler visi primo na chipsetu?
Z praktickeho hlediska: Pres USB 2.0 bezne grabujeme full hd video (framegrabber s near-real time kompresi do h.264)
OT: Proc by proboha USB melo z principu brzdit CPU, kdyz kontroler visi primo na chipsetu?
Z praktickeho hlediska: Pres USB 2.0 bezne grabujeme full hd video (framegrabber s near-real time kompresi do h.264)
-
Ondráš
Ted jsem si precetl to 24/7/365 - pro predstavu - ART Dti mam ve 2 trvalych instalacich a rok nonstop bez problemu. Trafa drzi. V ART T8 se mi ted po x letech neco odporoucelo - viz jine vlakno.
Protože prostě potřebuje CPU. FireWire prostě řekne tady to dávej do paměti a je to... To USB neumíOndráš píše:Mike: Mrkni na ten CleanBox Pro, myslim, ze to je to, co hledas (aktivni) nebo ART Dti (pasivni bez moznosti korekce urovni).
Nejsem prodavač
Baterka na napájení nepřichází v úvahu ani žádné napájecí trafo tomu bych se také rád vyhnul. Nejlépe tedy pasivní krabičku.Ondráš píše:Ted jsem si precetl to 24/7/365 - pro predstavu - ART Dti mam ve 2 trvalych instalacich a rok nonstop bez problemu. Trafa drzi. V ART T8 se mi ted po x letech neco odporoucelo - viz jine vlakno.
Nejsem prodavač
-
Ondráš
Do psiho kocaru a zmateny lisky o jake baterce a napajeni je tu rec
? Oboji je pasivni zarizeni!!! 
Tohle ano ale psal jsem to obecně někdo tam posílala i odkaz na DI box kde byl nějaký operační zesilovač.
Nejsem prodavač
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Obecně bych pro trvalý a důležitý provoz vynechal ten ART, vyskytují se v tom občas studené spoje, konektory a přepínače jsou opravdu levného provedení a trafa jsou použitelná, ale právě jen v té nejlevnější kategorii. My toho prodáme hafo, proto jsem si taky dával práci s jejich rozebíráním a měřením, abych věděl, co nabízím. Předpokládám, že o posledních pár korun nejde a při umístění kamsi do racku je celoplastová krabička spíš výhodou, takže tohle vyhoví asi nejlíp. Jsou v tom vesměs magneticky stíněná trafa, což není ani zdaleka standard (běžný ocelový plech krabičky slabá magnetická pole neodstíní) a konektory Neutrik, poruchovost je mizivá, i nejlevnější model stačí, ale samozřejmě jestli chceš maximum, tak s těmi Jenseny:
http://eshop.prodance.cz/di-boxy/c-1046 ... 1&MRK=2884+
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
To "tesla vajíčko" vypadá velmi dobře... O korunu nejde ani o vzhled jde o funkčnost. Díky všemZdeněk Prodance píše:Obecně bych pro trvalý a důležitý provoz vynechal ten ART, vyskytují se v tom občas studené spoje, konektory a přepínače jsou opravdu levného provedení a trafa jsou použitelná, ale právě jen v té nejlevnější kategorii. My toho prodáme hafo, proto jsem si taky dával práci s jejich rozebíráním a měřením, abych věděl, co nabízím. Předpokládám, že o posledních pár korun nejde a při umístění kamsi do racku je celoplastová krabička spíš výhodou, takže tohle vyhoví asi nejlíp. Jsou v tom vesměs magneticky stíněná trafa, což není ani zdaleka standard (běžný ocelový plech krabičky slabá magnetická pole neodstíní) a konektory Neutrik, poruchovost je mizivá, i nejlevnější model stačí, ale samozřejmě jestli chceš maximum, tak s těmi Jenseny:
H.M.
Nejsem prodavač
Někdy mě tak trochu přijde, že se vybírají traktory podle aerodynamiky při rychlosti zvuku. Nějaké zvukárny sice mohou být lepší, ale na mnoho věcí USB karta prostě stačí a je dost univerzální volbou - pro těch pár kanálů je to beztak až až. Po celém světě jich spolehlivě běhají miliony, tak bych se toho fakt nebál. Spíš než DMA bude problém spíše IRQ, i když to spolu souvisí....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Ano, tuším velmi přesně, co to DMA je. Nevím, proč to vytahuješ, když o tom doposud řeč nebyla.
Myslím, že vím docela dobře, jak fungují OS a architektura počítače.
Když řekneš USB DMA nezvládá, dá se na to říct leda tak "no a?" - srovnání s externími disky je liché, nebo ono snad je toto vlákno o srovnání diskových řadičů?
Já (a rozhodně nejen já) tahám přes USB zvukovku 20 kanálů a CPU nijak dramaticky nevylítne. Ty máš pocit, že při 2 kanálech tě to CPU sežere celé. Ten pocit jsi ale zatím žádným benchmarkem nedoložil.
Docela by mě zajímalo, jaké ovladače tě pohání tu zvukovku, co máš teď. Když už preferuješ zvukovku s DMA (a zajisté víš, že je to tak trochu "D"MA - ona ta přímost není úplně přímá), je rozhodující, jestli audio nejede na WDM driverech... Což by u nějaké SB klidně mohlo.
Myslím, že vím docela dobře, jak fungují OS a architektura počítače.
Když řekneš USB DMA nezvládá, dá se na to říct leda tak "no a?" - srovnání s externími disky je liché, nebo ono snad je toto vlákno o srovnání diskových řadičů?
Já (a rozhodně nejen já) tahám přes USB zvukovku 20 kanálů a CPU nijak dramaticky nevylítne. Ty máš pocit, že při 2 kanálech tě to CPU sežere celé. Ten pocit jsi ale zatím žádným benchmarkem nedoložil.
Docela by mě zajímalo, jaké ovladače tě pohání tu zvukovku, co máš teď. Když už preferuješ zvukovku s DMA (a zajisté víš, že je to tak trochu "D"MA - ona ta přímost není úplně přímá), je rozhodující, jestli audio nejede na WDM driverech... Což by u nějaké SB klidně mohlo.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem schválně zkusil zapojit Alphu k noťasu, na zátěži procesoru ani paměti se to nijak neprojevilo.
Pochopitelně jedu na ASIO ovladačích.
Pochopitelně jedu na ASIO ovladačích.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Používej co chceš já prostě na trvalou aplikaci USB zvukovku nechci a že to žere více CPU na tom trvám (nevzpomínám DI že bych někde napsal že to sežere celé CPU pokud ano ukáže kde ani že to sežere kompletně kapacitu USB). Já prostě potřebuji aby to jelo real-time nesekalo se to a tom třeba na tom PC jeli ještě 4 kodeky... Tak prostě raději použiji chytřejší přenos než hrubou sílu... ale klidně si použij třeba USB ext. síťovou kartu když to tak dobře funguje. Prostě mám na to jiný názor.
Nejsem prodavač
Záměrně neodpovídš na otázky? To potom těžko dojdeš kloudného výsledku.
1) Ale ano, souhlasím, že USB zvukovka si z CPU ukrojí, snažíme se tě ale říct, že je to strašně málo na to, abys to poznal. Viděl bys to právě na tom benchmarku, který sis ale odmítl udělat.
2) Asi by ses divil, ale ve specifických případech se USB síťovky dají vidět i na serverech, které jedou nonstop. OK, beru, že USB prostě nechceš, jen k tomu nemáš moc reálné důvody, navíc jsi psal jen o kontrolním nahrávání. Asi by to pro tebe bylo nejlevnější a nejlepší řešení, ale rozhodl ses mu zuby nechty bránit.
3) Škoda, že vyšuměla to otázka na drivery, z pohledu prostředků CPU je to mnohem zajímavější téma než rozhraní zvukovky.