Problém se vstupem S/PDIF (Lexicon Omega a Fast Track Pro)

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Martin W.

Problém se vstupem S/PDIF (Lexicon Omega a Fast Track Pro)

Příspěvek od Martin W. » pon 14. zář 2009 23:05:56

Zdravim,
mám dotaz ohledně S/PDIF vstupu na Lexiconu Omega (potažmo M-Audio FTP, na kterém jsem to také bez výsledku zkoušel). Jde o tohle: vstup S/PDIF z počítače chci prohnat Lexiconem a slyšet ve výstupu (analogu).
Podle schématu vnitřního zapojení (na poslední straně manuálu) by to jít mělo, protože je za vstupem D/A převodník a podle webu výrobce by to jít mělo protože "podporuje přímý monitoring S/PDIF vstupu/výstupu".
Problém tedy bude asi ve výstupním formátu PC, jelikož, přestože ukazuje, že do digi výstupu něco běhá, na Lexiconu nesvítí LEDka, která by měla značit "čitelnost" S/PDIF signálu.
V možnostech S/PDIF výstupu (na kartě PC) jsou formáty: DTS Audio, Dolby Digital a MS WMA Pro Audio. Když kliknu na tlačítko Test, tak by to mělo něco hrát a pak se PC zeptá: "Slyšeli jste něco?" Když kliknu na NE, tak ten který formát "zšediví". Takto projdu všechny tři možnosti a jsem... na konci svých sil.
Je to tedy tak, že Lexicon nepodporuje ani jeden z těchto formátů? Jak se tam dají "donahrát" takové, které ano? Nebo je problém někde jinde?

Předem díky za každou radu nebo názor

Frenk
Uživatel
Uživatel

Re: Problém se vstupem S/PDIF (Lexicon Omega a Fast Track Pro)

Příspěvek od Frenk » úte 15. zář 2009 14:44:57

Tak pochybuju o tom ze by ten lexicon umel DTS, dolby digital nebo dokonce wma :) . Pust do nej obycejne PCM 44.1 nebo 48 kHz 16bit a to by mel zvladnout urcite. ;-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“