Domácí studio - jak?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
washeq
Nováček fóra
Nováček fóra

Domácí studio - jak?

Příspěvek od washeq » pon 08. úno 2010 19:08:42

Zdravím všechny,
chtěl bych všechny, co navštíví toto téma, poprosit o radu, ohledně domácího nahrávání. S kapelou bychom bychom zase rádi nahrávali doma, ale chtěli bychom si s tím trošku víc vyhrát. Při našem prvním natáčení, jsem všechny nátroje nahrával pouze stereo na ne uplně špatnou klasickou zvukovou kartu. Bicí jsem "smíchal" (úrovně, balance, místy nějaké efekty, atd...) na analogovém mixu Allen-Heath (šestnáctka z wizard serie) - protáhl jsem to DBXkem a stereo nahrál do Adobe Audition (tehdy ještě verze 1.5). Pak už se s tim moc dělat nedalo - maximálně tak nějaká drobná "doekvalizace" a drobné střihy v rytmických nedokonalostech.

http://fullstop.cz/fullstop_-_plastic_wall.mp3

Ukázka (mp3, 256 kbps) - všechno dynamický mikrofony Shure, Sennheiser až na overheady - to byly kondenzátorový Shureky PG81čky. Omluvte kvalitu bicích.

Teď už bych si s tím chtěl víc pohrát (a vlastně usnadnit si tím práci) a natočit bicí do alespoň do osmi nezávislých kanálů. Trošku jsem pátral po vhodném zařízení, ale usoudil jsem, že lepší bude nechat si poradit od Vás - odborníků =D> Elegantní a cenově příznivé řešení mi přijde USB (případně FireWire) rozhraní a pro naše (kapelní) účely by byl nejlepší nějaký mixpult s jedním z těchto rozhraní, ale ze specifikací produktů různých internetových obchodů si nejsem jist, jestli je možné přes tyto rozhraní natáčet nezávisle všechny kanály. Omluvte prosím neorientovanost v tomto směru, ale právě proto se na Vás obracím :wink:

Poraďte prosím, případně napište nějakou svou zkušenost s touto problematikou (výhody různých rozhraní, kvalitativní rozdíli různých značek, poměr cena/kvalita, atd...)

Styl hudby, který bych nahrával je takový živější elektrický alternativní rock s funkovými a místy punkovými přesahy. Obsazení: Elektrická kytara, Basová kytara, Klávesy, Bicí, Sampler a čtyři zpěvy. Nahráváno samostně (Mělo by stačit natáčet osm kanálu zároveň)

Předem moc děkuji za rady a příspěvky.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí studio

Příspěvek od blaha » pon 08. úno 2010 20:55:20

Levné pulty s USB mají většinou na tom USB jen stereo výstup (přesněji 2 kanály - podle nakonfigurování). Pult, který umí nahrávat přímo do více stop je tuším až Mackie Onyx + FW karta, tam je pak 18 stop (16 vstupů + 2 stopy mixu).
Pro tyto účely by bylo vhodější mix s DirOut výstupy (dalo by se i bez něj) a pak nějakou 8mi vstupou zvukovku (spíš asi FW). V případě použití bez mixu by musela mít vstupy mikrofonní, popřípadě Phantomy pro kondíky.
Co se pak týká nezávislého nahrávání více stop, tak pokud má zvukovka ASIO ovladače, tak záleží spíš na softwaru jestli je podporuje a pak se přiřadí jednotlivé kanály do nahrávacích stop (AA to umí). No a pak ještě na hardwaru jestli tolik stop najednou zvládne zpracovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

washeq
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od washeq » pon 08. úno 2010 22:08:48

Děkuji moc za rychlou odpověď. Přesně to jsem potřeboval vědět. Takže USB není ta správná volba.
Chtěl jsem se ještě zeptat jaký máte názor na tento produkt:

http://www.musiccenter.cz/Phonic-HELIXB ... e/:3:11233

Myslím, že pro výše uvedené účely by měl vyhovovat - pokud se tedy opět nepletu ;)

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » úte 09. úno 2010 11:19:10

Ten Phonic helixboard se tady nekdo snazil prodat. Ja osobne bych si ho nekoupil, neni to hi-end ani stredni trida, ale na nahravani ve zkusebne a zabavu s michanim a nauceni se to to muze byt v pohode.

EDIT: tak ten inzerat uz neni. Ten clovek to uz prodal.

Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harman » stř 10. úno 2010 22:12:46

Phonic je na domácí demo nebo do zkušebny skoro značka ideál v poměru cena/výkon. Táhli jsme s ním muzikál (zpěvy a efekty) a nebyl to žádnej zázrak oproti AH nebo Soundcraft, ale stačil na to. Jedinej problém, že se v ČR oficiálně neprodává Helix 24, kterej má 16 mikrofonních předzesilovačů.
Za takový prachy máš málokdy tolik převodníků a předzesilovačů. Pokud by ses díval po něčem lepším tak doporučuju zvukovky od Motu nebo Presonus.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“